Agenti koji su lažno tvrdili da je priča o laptopu Huntera Bidena ruska dezinformacija bili su u to vrijeme na platnom spisku CIA-e

Hunter Biden
5 komentara

Jedna priča koja se ističe među mnogim bolno očitim primjerima uplitanja u izbore i dosluha vlade s društvenim medijima je priča o prijenosnom računalu Huntera Bidena, a novo izvješće razotkriva ulogu koju su aktivni agenti CIA-e odigrali u ovom nečuvenom preokretu događaja.

Drama se prvobitno odvijala 2020. godine, samo tri tjedna prije izbora, kada je New York Post na svojoj naslovnici objavio priču koja se temelji na sadržaju laptopa Huntera Bidena koji je ostavljen u radionici za popravak.

Priča je bila katastrofa za Bidenovu kampanju, otkrivajući aktivnosti trgovine utjecajem u koje je tadašnji potpredsjednik Joe Biden bio uključen sa svojim sinom, a koje su im donijele velikodušnu zaradu, zajedno s video zapisima koji prikazuju Huntera kako puši crack kokain i seksa se s prostitutkama.

Bidenova kampanja je povukla puno konaca kako bi cenzurirala priču i osigurala da se ne može dijeliti na društvenim mrežama, a izvješće Kongresa sada pokazuje kako je CIA surađivala s njima kako bi odbacila priču kao “rusku dezinformaciju”.

Zapravo, 51 suradnik CIA-e potpisao je u to vrijeme izjavu tvrdeći da izvješće ima sve izdajničke znakove da je dio ruske kampanje dezinformiranja, a to su mediji često citirali jer je udvostručio tvrdnje da priča o prijenosnom računalu nije bila stvarna.

Od tada je dokazano da je 100% stvarna – toliko stvarna, zapravo, da je korištena kao dokaz u slučaju saveznih tužitelja protiv Huntera zbog laganja o upotrebi vatrenog oružja o njegovoj uporabi droga, a agent FBI-ja svjedočio je o porukama i fotografijama na njemu je potvrdio da se drogirao.

51 potpisnika pisma sada se često naziva “špijunima koji lažu”, a pokazalo se da su bili na platnom popisu CIA-e kada su to učinili.

Zahvaljujući izvješću House Judiciary, sada znamo da su visoki dužnosnici CIA-e, uključujući Ginu Haspel, koja je u to vrijeme bila direktorica agencije, znali za izjavu prije nego što je odobrena i objavljena. To znači da su mogli odvojiti vrijeme da ga pregledaju i uvjere se da je ispravno provjeren – nešto u čemu bi vjerojatno trebali biti prilično dobri – ali to nisu učinili.

Osim toga, neki od agenata CIA-e koji su potpisali izjavu u to su vrijeme radili na aktivnim CIA-inim ugovorima. To se kosi s tvrdnjama potpisnika da u to vrijeme nisu imali pristup klasificiranim podacima te tvrdnjom u samom pismu da su svi bili “bivši” dužnosnici. To uključuje bivšeg vršitelja dužnosti direktora CIA-e Michaela Morella, bivšeg generalnog inspektora CIA-e Davida Buckleya i moguće druge, dok su neki od onih koji su potpisali izjavu i dalje imali poseban pristup “zelenoj karti” sigurnim objektima CIA-e.

Iako savezni Zakon o Hatchu sprječava većinu zaposlenika CIA-e u političkim stranačkim aktivnostima, manje je jasno kako se to odnosi na izvođače. U svakom slučaju, nije dobar izgled za CIA-u.

Zaposlenici CIA-e bili su nezadovoljni pismom

Nakon što je izjava objavljena, izvješće je opisalo kako su neki zaposlenici CIA-e bili nezadovoljni zbog toga, dijeleći internu zabrinutost o tome koliko je to bilo politički. Jedan je rekao da to nije “dugoročno od pomoći Agenciji”.

Izjave za medije koje je iznio bivši viši časnik obavještajne službe Marc Polymeropoulos, koautor izjave, bile su još jedna tema rasprave, a jedan je dužnosnik CIA-e izjavio: “Čini se da je [Polymeropoulos] aktivno uključen u pro-Bidenovu kampanju i možda otkriva povjerljive podatke u svojim nastojanjima.”

Zapravo, interni pregled CIA-e zaključio je da su u temama za razgovor postojale povjerljive informacije koje je trebalo ukloniti prije objave.

Njihovi napori mogli su pomoći Bidenu da osigura predsjedništvo. Anketa TIPP Insightsa iz 2022. pokazala je da 71 posto Amerikanaca smatra da je istinitije izvještavanje o prijenosnom računalu i njegovom sadržaju moglo utjecati na izbore.

Biden je čak citirao pismo na drugoj i posljednjoj predsjedničkoj debati te godine kada je lažno tvrdio da je izvješće lažno. Govoreći o Trumpu, Biden je rekao: “Postoji 50 bivših ljudi iz Nacionalne obavještajne službe koji su rekli da je ono za što me optužuje ruska biljka. Pet bivših čelnika CIA-e, obje strane, kažu da je ono što on govori hrpa smeća.”

CIAHunter BidenIzborijoe bidenkampanja
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
2 dana prije

Baš sam “iznenadjen” saznanjem da se CIA bavi takvim stvarima .

Max
2 dana prije

Operacija zataškavanja.

BanOvan
2 dana prije

Ni riječi sta bi sa serviserom koji je laptopovac prijavio. Pojela ga USA noć?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI