Američki republikanski senatori prijete ICC-u sankcijama zbog izraelskih naloga za uhićenje

Netanyahu podrska SAD-a
88 komentara

Desetak republikanskih američkih senatora zaprijetilo je Međunarodnom kaznenom sudu (ICC) američkim sankcijama ako međunarodni sud krene naprijed s uhidbenim nalozima za visoke izraelske dužnosnike, navodi se u kopiji pisma objavljenom u ponedjeljak.

Pismo na jednoj stranici, do kojeg je došla internetska stranica s vijestima Zeteo, naslovljeno je na tužitelja ICC-a Karima Khana. Kaže se da su svi potencijalni nalozi za uhićenje protiv premijera Benjamina Netanyahua i drugih visokih izraelskih dužnosnika “nelegitimni i nemaju pravnu osnovu, a ako budu provedeni, rezultirat će ozbiljnim sankcijama protiv vas i vaše institucije”.

“Ciljajte Izrael i mi ćemo vas ciljati,” napisalo je 12 zastupnika u pismu. “Ovi nalozi za uhićenje bi uskladili ICC s najvećim državnim sponzorom terorizma i njegovim opunomoćenikom. Da budemo jasni, ne postoji moralna ekvivalencija između Hamasovog terorizma i opravdanog odgovora Izraela.”

Potpisnici pisma su Sens. Tom Cotton, Marco Rubio, Mitch McConnell, Katie Boyd Britt, Marsha Blackburn, Ted Budd, Kevin Cramer, Bill Hagerty, Pete Ricketts, Rick Scott, Tim Scott i Ted Cruz.

Sankcije kojima se prijeti bile bi usmjerene na zaposlenike ICC-a, suradnike i uključivale bi vizne sankcije za obitelji osoblja ICC-a.

Demokratski senator Chris Van Hollen optužio je republikance da sudjeluju u “razbojništvu” protiv najvišeg međunarodnog suda.

“U redu je izraziti protivljenje mogućem sudskom postupku, ali apsolutno je pogrešno miješati se u sudsku stvar prijeteći osvetom pravosudnim službenicima, članovima njihovih obitelji i zaposlenicima. Ova batinaša je nešto što priliči mafiji, a ne američkim senatorima, “ rekao je u izjavi za Zeteo.

Izrael i SAD nisu članovi ICC-a i ne priznaju njegovu nadležnost. Palestina je primljena u članstvo suda sa sjedištem u Haagu 2015. godine.

ICC sa svoje strane nije javno komentirao potencijalne naloge, ali je rekao da su njegova “neovisnost i nepristranost” “potkopani” kada pojedinci prijete osvetom, pozivajući na prestanak zastrašivanja njegovog osoblja.

Iako je Bijela kuća tvrdila da sud nije nadležan za izdavanje bilo kakvih naloga protiv izraelskih dužnosnika, odbacila je prijetnje sudskom osoblju od strane američkih zakonodavaca.

Izrael je poveo opsežnu ofenzivu na Gazu od prekograničnog napada Hamasa 7. listopada, u kojem je ubijeno gotovo 1200 ljudi.

Preko 34.700 Palestinaca je od tada ubijeno, većinom žena i djece, a preko 77.60 drugih je ozlijeđeno usred masovnog razaranja i ozbiljne nestašice potrepština.

Neovisno od istrage ICC-a, Izrael je optužen za genocid na Međunarodnom sudu pravde, najvišem sudu UN-a.

Privremena presuda u siječnju rekla je da je “vjerojatno” da Izrael čini genocid u Gazi i naredila je Tel Avivu da zaustavi takva djela i poduzme mjere kako bi zajamčila pružanje humanitarne pomoći civilima u Gazi.​​​​​​

ICCIZRAELNetanyahurepublikanciSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
88 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nastran
12 dana prije

a Putina bi privodili…licemjeri!

Jadranka S.
12 dana prije

Netko postane predsjednik: nikad ljudi ni nepomisle da je postao predsjednik na njihovu štetu, da je u ljudima nešto ubijeno kako bi taj čovjek mogao postati predsjednik države. Kad bi sve ljude ostavili jedinstvenima, izvornima, bilo bi nemoguće onima koji su predsjednici i premijeri, koji vladaju cijelim svijetom i koji tisućama godina uništavaju svijet, bilo bi im nemoguće to raditi. Zbog čega trebaju nacije? Cijela Zemlja je samo jedna. Samo na mapama nastavljaju ucrtavati crte i zatim se bore i ubijaju zbog tih crta. To je tako glupa igra da je nemoguće zamisliti kako se može nastavljati, valjda je cijelo čovječanstvo ludo. Zbog čega su potrebne nacije? Koja je svrha putovnica i viza i granica? Cijela Zemlja pripada nama: gdje god netko želi biti ima pravo biti. Sunce nije ničije vlasništvo, Zemlja nije ničije vlasništvo, Mjesec nije ničije vlasništvo, vjetar, oblaci, kiša – ništa od toga nije ničije vlasništvo. Zašto… Čitaj više »

damir c
12 dana prije

Kako samo taktizirno radi proizraelska svita…sve smiju kontrolirati!

JoeP
12 dana prije

Evo ga, ko je reka da ga nećemo ovde vidit danas.
Jači je i o Putina kojemu je danas inauguracija na kojoj se neće ukazat nijedan političar zapada osim Veleposlanika Francuske, mashallah.
Ipak nije fer prema Putinu . . . Trump, Biden, Netanyahu i ostali su ga ovde totalno nedjebali 🙂

Dokurčilomi
12 dana prije

Takvima se ne sudi nego pošalje jedan koji će riješiti problem.

Biti-ili-ne-biti
12 dana prije

Lako je moguće da je sve ovo samo odglumljena predstava “Haaškog suda”, a zapravo se neće dogoditi ništa.

M.r H.F
12 dana prije

Ja bi napisao nešto !!🫤🙁🫵🫵

kiza
12 dana prije

Kada treba osuditi one koji se njima suprotstavljaju voljni su i na finansiranje i saradnju, a kada treba njih i njihove partner suditi onda sankcije i nepriznavanje suda.Toliko o američkoj pravdi pravu i na kraju demokratskim slobodama.Nažalost većina svijeta, mahom iz straha, gleda na ovo ćutke.

Lucija, prva
12 dana prije

Nije fer, nije fer, stvarno nije fer daj mi barem jedan dan da sam šumaher.

Mango
12 dana prije

Tako radi demokracija na zapadu od kad postoji svijet

kom oppanci kom obojci
12 dana prije

Koja je razlika između Natanyahua i Hitlera, mala Bibić ne nosi Hitlerčićeve brčiće. Ostalo su nijanse u nacističkom i cionističkom djelovanju, A eto najdemonkratskija nacija USrAna ustaje u zaštitu (eufemizam za lobiranje) krvoločnih i krvožednih političkih utvara današnjice, Zvjer globalizma u grču stjeranosti u kut (ćoše) pojvesti arlauče o relativizmu ubojstva (prava da ubijaš) Neka nova pravila- što možemo i smijemo MI ne možete svi vi ostali!!!!

giovani
12 dana prije

Sankcije, sankcije a što kad neće bit love, zabite si sankcije u guzicu čifutsku.

Bruno
12 dana prije

Sve su životinje jednake, samo su neke jednakije.

Max
12 dana prije

Sumanut tip kao i gadura koja me maltretira.

Max
12 dana prije

Objavit ću joj ime.

Plenkovič II
12 dana prije

Ma Karlo Del Ponte će sredit Benđamina NetanYahooo-a!

tuf
12 dana prije

Ispekao sam kokice i gledam suspenz oko ICC-a. Mediji su za prošli tjedan najavljivali optužnice, glasnogovornik je samo kriptično izjavio da se rade istrage. Neki dan su u klasičnom pravnom tonu objavili kako nije lijepo od amerikanaca da se prijete i da to ne bi smjeli raditi.
Sada, vidimo, amerikanci vrlo otvoreno prijete čak i njihovim obiteljima. Baš me zanima da li će imati cohones oglušiti se na prijetnje i objaviti punokrvne optužnice koje bi bile važeće u 120+ država.
P.S. Iz Krugova Europskih Vrijednosti i Rajskoga Vrta gromoglasna tišina uslijed prijetnji međunarodnome sudu. Možda te vrijednosti ipak imaju karakteristike velike fluidnosti i volatilnosti.

Metabaron
12 dana prije

Dosad je izgledalo da je Palestina okupirana od Izraela a sad izgleda da je Palestina JEDINA koja NIJE okupirana od Izraela, za razliku od svih ostalih …

Darko
12 dana prije

Smrdljivu židovsku ništariju treba smaknuti a ne uhititi pa da svijet još ima trošak-

Darko
12 dana prije

Hitlera treba abolirati jer učinio bi svijetu naj veću korist da je uspio terminirati židovsku gamad. Danas se vidi da je bio u pravu i da su židovi najveće zlo koje postoji.

Darko
11 dana prije

Američka govna a ne senatori, bolje rečeno senatori pas im jeba mater koja ih je okotila.

11 dana prije

O čem’ ona gori skvo zadivani?!
Nek’ otiđe tamo di ljudsko meso vole za obid poisti
nit’ kost od nje ostati neće
je i psi će zadnju košticu poisti njenu. 🤒😛

tango
11 dana prije

Koji ste vi otpad i smece ma ko se boji vas,LICEMJERI,ko ste vi nad naravni visa rasa,okrenuli ste normalan svijet protiv sebe ZAPRDNJACKA PLJACKOKRACIJA TAKO SE ZOVE VASA DEMOKRACIJA,JEDITE G.VNA GAMAD JEDNA.

Josip
11 dana prije

Kako te izraelske nistarije drze sve americke krmke za jaju i kako se guze zidovskoj gamadi. Pa to je urnebesno da su im kroz dupe zabili karu sve do grla..

11 dana prije

Legionari legije ZBOR. POSLUŠAJ I DOBRO ZAPAMTI.

Izrael će biti izoliran i njegovo tlo će se protresti.
Okrenuti čete svoj pogled prema zemlji Orla.

Meksiko, Sjedinjene Države, Rusiju. Australiju, Nikaragvu i Kostariku njihovo će se tlo tresti.
Isto tako Kina i Tajland, Engleska, Argentina, država Baja California, Brazil, Engleska.

Prije nego jedan vjerski vođa umre od nepravednih ruku na zaprepaštenje cilog svita
vidit ćeš znak na nebu – ne onaj prije ‘Velikog upozorenja’. HAUG

Jajce
11 dana prije

Da nije Rusije americkia tiranija bi bila jos strozija

Nenad
11 dana prije

Židovi ili lažni židovi hazari su poznati po tome da su dobri u varanju onih koji nisu “narod odabrani”🤣 to jest kako oni kažu goyima i da su dobri u korisnoj MATEMATICI u svoju korist ili točnije PREVARI pa sukladno tome da li da oduzimaju, dodaju, dijele ili množe rezultat je uvijek isti 6 milijuna🤣👿🤣

Nenad
11 dana prije

OSA FILADELFIJA — Neki dan sam pisao o istoj ali mnogi ne znaju o čemu se tu radi pa pojasnjavam ;; nakon dogovora u Kamp Davidu izmedju Jiytcaka Rabina i Egipatskog predsjednika o tome da Palestinci dobiju samoupravu a nakon toga je Rabin ubijen od židovskih ekstremista (koji su bili protiv dogovora) iz njegovog osiguranja dok je držao govor na otvorenom osa filadelfija teritorij Gaze od 14,5 km bila briga Egipćana koji od tada tu drže svoju specijalnu policiju. Mjesecima unazad jude su vršile pritisak da oni kad idju u Rafah preuzmu i kontrolu nad filadelfijom ali Egipćani nisu niti željeli o tome razgovarati. Egipatska vojska je stavljena u stanje pripravnosti zbog filadelfija. Analitičari na medijima okupatora složni su da neće biti zauzimanja Rafaha i ovo što se sinoć noćas dogodilo je samo pritisak na Hamas (PALESTINSKE borce za slobodu PRIVREMENO OKUPIRANE Palestine) kako bi tzv israel sklopio sporazum preko… Čitaj više »

goran
11 dana prije

a vi bi putina hapsili mater vam nizozemsku

11 dana prije

Pravda nije jednaka za sve što znači da je čitav svijet korumpiran!

Nenad
11 dana prije

12 Američkih ili točnije Jewmeričkih senatora (ne treba imati niti jedan razred osnovne škole pa da se shvati da su ih lažni židovi hazari financirali i pogurali kroz svoje medije da budu senatori čak iznenađuje da ih je tako malo prijeti s obzirom da …) u pismu Haškom sudu PRIJETE SUCIMA ISTOG SUDA DA IM NE PADNE NA PAMET DA LAŽNE ŽIDOVE HAZARE KOJI RADE GENOCID NAD PALESTINCIMA (kršćanima, židovima i muslimanima) OPTUŽE ZA RATNE ZLOČINE … SLUGE ČINE KAZNENO DJELO PRIJETNJE ali izgleda da je to normalno u svijetu u kojem živimo 👿😈😈

Zmaj zeleni
11 dana prije

Bejbi lasagnja je cudo, cudo !!!

Trajko
11 dana prije

Ferengiji i prijete.Osilili su se i zaigrali se ali im fali alat.

Edi
11 dana prije

USA pri nazi-sionista.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI