Gates bi mogla donijeti ‘propast zapadne civilizacije’

Elon Musk Tesla
17 komentara

Milijarder, tehnološki poduzetnik Elon Musk, komentarisao je podršku Melinde French Gates američkog predsjednika Joea Bidena, sugerirajući da bi to moglo biti loše za Zapad.

Bivša supruga Microsoftovog mogula Bila Gatesa podržala je u četvrtak Bajdena, predstavljajući ga kao kandidata koji brine o ženama. Aktuelnog demokrata u novembru čeka revanš sa svojim prethodnikom Donaldom Trampom.

“Još jednom tražim da se prouči linija od prezrene supruga milijardera do demokratske aktivistkinje”, napisala je konzervativna influenserka Ashley St.Clair na X (bivši Twitter) kao odgovor. “Melinda Gates će potrošiti toliko novca od razvoda da bi Joe Biden bio izabran.”

„Možda je propast zapadne civilizacije“,  odgovorio je Musk. On se također složio s nastavkom St. Claira da se „mnogi zlikovci vode pod krinkom filantropije“. Razvod French Gatesa 2021. ostavio joj je procijenjenu neto vrijednost od preko 11 milijardi dolara. Brzo je prešla sa svog osnivačkog rada na politički aktivizam u ime demokrata.

Međutim, vladajuća stranka u Washingtonu već ima istaknutu bivšu suprugu tehnološkog mogula u glavnoj sporednoj ulozi. Laurene Powell Jobs, udovica suosnivača Applea Stevea Jobsa, iskoristila je dio njegovog nasljedstva da donira za predsjedničku kampanju Hillary Clinton 2016.

Emerson Collective, koji je osnovala 2004. godine kako bi se bavila obrazovnom filantropijom i socijalnom pravdom, proširio je svoj portfelj na zagovaranje imigracije za vrijeme Obamine administracije. Powell Jobs ga je od tada iskoristio za kupovinu časopisa The Atlantic 2017. i udjela u Axiosu.

U međuvremenu, Muskova politika se okrenula ka republikancima nakon što je Bajden došao u Bijelu kuću. Osnivač Tesle i izvršni direktor SpaceX-a na kraju je kupio Twitter 2022. godine, nakon što se požalio na raširenu cenzuru na platformi i rebrendirao je u X.

Prestao je da podrži Trampa na izborima 2024., ali je podržao pobedu republikanaca kao način da sačuva SAD od kolapsa.

“Glasao sam 100% za demokrate do prije nekoliko godina. Sada, mislim da nam treba crveni talas ili je Amerika tost”, rekao je Musk u martu.

BidenGatesMelindaMusk
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
RoPe
6 dana prije

Mozda je offtopic, mozda nije:

St. Petersburg International Economic Forum was the hottest anti-globalist multipolar traditional RETVRN values conference of 2024 – possibly of all-time.

Jel moze clanak o tome

Sroljo
6 dana prije

Jos jedan bolesnik sa previse para i kratkim lancem laje.

Tonto
6 dana prije

I eto mi smo svi glupi jer oni žele da mislimo kako je musk protiv gatesa, ljudi moji svih njih kotrolira samo jedna polu-rasa. polu rasa smrdljivih cio-hazara.
I dok ne eliminiramo tu smrdljivu, divlju, ratobornu polu rasu hazara na svijetu nema mira.
ujedinimo se svi zajedno protiv cio-hazara ili ti sluga sinagoge za lažnih zidova.
FREEDOM FOR PALESTINE

Gad
6 dana prije

Mutikašo.

tihobl
6 dana prije

Dobila si 11 nasih milijardi prilikom razvoda i sad ces ih ulagati gdje ti mi kazemo.
Ona plavusa kad se razvela od celavca iz amazona i dobila 300 milijardi za 7 dana ostala je bez njih – sve je poklonila fondovima za koje su joj rekli.

Schwarze Hunderte
6 dana prije

Pa ta krava stoji iza fondacije koja podržava abortusa ! Što od nakaze uopće …🤮

Max
6 dana prije

U pravu je.

goran
5 dana prije

vi svi američki milijarderi pokajte se iskreno pred svojim stvoriteljem Ocom YAHUAH i tražite oprost za sve grijehe koje ste napravili i možda vam oprosti i dopusti vam da udjete u vječni život.
ali se morate pokajati iskreno u srcu jer vidi sve vaše laži i mujanja pred NJim nema laganja.
neće vas spasiti nikakav lucifer svjetlonoša kad je njega uspio ponizit ponizit če i vas sve skupa sa njim još jednom,samo to če vam biti zadnje.

opetlazes
5 dana prije

Pa ovo je teatar apsurda.

Josip
5 dana prije

Svijet se moze rijesiti Gatesa za samo jedan Dolar. Mirna ruka i jedan osrednji kalibar je za to dovoljan. Cudi me da to jos nitko nije shvatio?

Svašta
4 dana prije

Neko laprda I komentariše, aneko radi…
Ilon Mask dobio JOŠ JEDNO dete sa ženom sa kojom ima BLIZANCE: Sada ima JEDANAESTORO DECE,

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI