Globalizam u eteru: Sorosev fond sada financira radio postaje

George Soros
16 komentara

Soros Fund Management (SFM), tvrtka za upravljanje investicijama koju je osnovao mađarski globalistički milijarder George Soros, sada je uključena u radio industriju.

Semaforov Max Tani izložio je to u članku od 8. travnja. Počeo je ističući: “George Soros misli da je dobar biznis, a možda i dobra politika, biti u vašim ušima.” Tani je potom naveo nekoliko primjera SFM-a koji je umakao prste u najstariji oblik masovnih medija.

U veljači je SFM postao najveći dioničar Audacyja – druge najveće radijske tvrtke u SAD-u koja je kasnije bankrotirala. Audacy se hvalio da ima više od 230 američkih radio postaja i podcasting ogranak koji uključuje Cadence13, Pineapple Street Studios i Podcorn. Godine 2022. Soros je – putem SFM-a – uložio neobjavljen iznos u liberalnu mrežu podcasta Crooked Media poznatu podcasta “Pod Save America”.

Osim svojih ulaganja u Crooked Media i Audacy, SFM je također raspravljao o akviziciji drugih velikih kompanija – uključujući Cumulus Media kojom se trguje na javnom tržištu, još jednog velikog igrača na radijskom tržištu. “Propisi koji ograničavaju vlasništvo nad radio postajama ograničavaju takva spajanja”, istaknuo je Tani.

Novinar Semafora također je citirao informacije upućenih u vezi s akvizicijom drugih radio postaja od strane Soroseva fonda. Michael Del Nin, vodeći medijski investitor SFM-a, navodno se prošle godine sastao s nekoliko velikih osoba u digitalnim medijima i audio s namjerom da proširi ulaganja fonda u industriju.

Među subjektima na koje SFM ima svoje oči su tvrtka za podcaste Project Brazen, izdavač podcasta i audio knjiga Pushkin Industries i mreža Lemonada. Pushkin Industries osnovali su novinari Malcolm Gladwell i Jacob Weisberg, dok je Lemonada postala poznata po prijenosu podcasta “Wiser Than Me” koji je vodila glumica Julia Louis-Dreyfus.

Još jedan poznavatelj industrije podcasta rekao je za Semafor da je Lemonada usred formalnog procesa traženja kupca. Međutim, neki potencijalni kupci odbijaju njegovu visoku traženu cijenu.

Uključivanje SFM-a u radijske postaje moglo bi kompromitirati njihova politička opredjeljenja

Tani je također spomenuo kako je startup iza kojeg stoji SFM odigrao ključnu ulogu u prodaji latinoameričkih radijskih postaja 2022. koje su sve bile u vlasništvu TelevisaUnivision. Latino Media Network (LMN) kupio je 18 radijskih postaja u sklopu ugovora vrijednog 60 milijuna dolara koji je uključivao konzervativne kubanske moćne televizijske kuće u Miamiju, navodi Miami Herald. Usput, LMN je rekao da je osigurao financiranje duga od Lakestar Finance LLC – koji je povezan sa SFM.

Prema novinaru Semafora, LMN vode veterani demokratske politike. Ova povezanost s mađarskim globalističkim milijarderom “navukla je protivljenje republikanskih članova Kongresa”, dodao je.

“Sorosevi medijski potezi mogli bi utjecati na ovogodišnje izbore. Tamo gdje tvrtke koje podržavaju konzervativci dominiraju lokalnom televizijom i imaju suptilan, ali primjetan utjecaj na ton svog sadržaja, [njegovo] vlasništvo bi se također moglo pokazati ključnim”, primijetio je Tani. “Bez obzira na to igra li ideologija ikakvu ulogu, Soros slijedi format koji su dužnosnici demokratskih komunikacija postavili velikim donatorima kako bi pomogli u jačanju njihove agende.”

Dom Theodore, programski direktor “Programa Glenn Beck”, izrazio je nadu da će novo vlasništvo nad Audacyjem “očuvati integritet” preuzetih brendova. Upozorio je da bi odbijanje da to učini “bila velika poslovna pogreška”.

Prema Theodoreu, Cumulus i njegov konkurent iHeartMedia nose konzervativnije programe za razgovore s vijestima. U međuvremenu, Audacy – nedavna akvizicija SFM-a – donosi neke konzervativne i iskrene vijesti.

“U zdravoj republici, mediji su ‘kontrola i ravnoteža’ protiv onih na vlasti. Ali tijekom posljednjih nekoliko godina, vidjeli smo medijske kuće koje papagajski reproduciraju teme koje su konstruirali oni na vlasti, i pretjeranu konsolidaciju medija koji su doveli do cenzure bez presedana od strane elite”, rekao je Theodore za Semafor. “Ovo bi trebalo zabrinuti svakog Amerikanca.”

Glasnogovornik SFM-a odbio je komentirati, kao i predstavnici drugih subjekata spomenutih u Tanijevom članku.

George SorosRadiostaniceSoros Fund Management
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Josip
19 dana prije

Zdr nema bas nikoga u njegovoj blizini tko ce to dubre skratiti za glavu?

Max
19 dana prije

On je svuda.

Гавран
19 dana prije

Zašto radio?
Veliko domet a mala uložena energija.
Odlično za post zelenski apokalipsu.
.
Još uvek se sećam visokog pomalo ciničnog glasa hrvatske ministarkinje zdravlja (ili nešto u tom rangu moćnosti )
Černobilj u punom jeku:
Mamice uzmite vašu dečicu za ručice, lep je dan, slobodno se prošetajte.

Ivan Bgd
19 dana prije

Finansira svako zlo i izopacenost…
Filantrop…

abc
19 dana prije

On sve dobro potplati, a izdajica i prodanih duša ima koliko hočeš. Židovske pare kupuju ceo svet…

Vrane
19 dana prije

Ma nemoguće, evo sigurno već godinama ne financira recimo yamat fm

Šele
18 dana prije

Ko još sluša radio

Stela
18 dana prije

Netko je ovdje nedavno pitao što je globalizam po definiciji. Sve mi se više čini da je to tiranija ishlapjelih starkelja koja ne poznaje granice.

Miro
18 dana prije

Stari čičica a svima kroji živote

tuf
18 dana prije

Eto sad će i oni preostali normalni američani koji su živjeli klasične živote imati priliku, kao kad npr. kod nas okreneš Radio Student, slušati o ‘muškarcima na poziciji moći’ koji onemogućuju trans-osobama ostvarivanje prava na usvajanje i trans-pozitivan odgoj djece. Pa malo po malo, kroz godine, kondicioniranje će obaviti svoje. Nije ni prije 20 godina mnogo toga bilo zamislivo – pa pogledajte na što sve danas liči.

xyz
18 dana prije

Glavni cilj uvođenja interneta je bio zaglupljivanje ljudi. Realno shvačanje su zamjenile svakojake fantazije, gluposti, žeđ po materializmu i izuzetno patološki bolestan egoizam.

ulagac
17 dana prije

Ulazem u telegrafe a moj kolega u dimne signale. Tako da…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI