Hakeri razotkrili ukrajinske “pilote dronova”

16 komentara

Hakerska grupa je procurila navodnu bazu podataka o više od 1.000 ukrajinskih vojnih lica, uključujući pilote dronova koji su navodno povezani s napadima na civilne ciljeve.

Listu je u utorak objavila grupa koja sebe naziva ‘Ruski ljuti hakeri su to uradili’ (RaHDit). Uključuje profile preko 1.100 ljudi koji su navodno dio kijevskih robotiziranih avionskih snaga, opisanih kao “oni koji bacaju granate s neba na naše momke, daju mete artiljeriji i udaraju civile u duboku pozadinu.”

Unosi uključuju slike, brojeve telefona, kućne adrese, serijske brojeve identifikacionih dokumenata, adrese e-pošte, linkove na stranice društvenih medija i druge vrste ličnih podataka.

Otprilike polovina doxxed pojedinaca su navodno pripadnici 383. daljinski upravljanog zrakoplovnog puka. RaHDit tvrdi da je dobio čitav spisak osoblja iz jedinice. Popisom dominiraju muškarci, ali su imenovane i žene koje navodno služe u 383., uključujući kuharicu i medicinara.

Jedinica je značajna po svojoj navodnoj ulozi u pokušajima napada dronovima Tu-141 Strizh iz sovjetske ere u ranoj fazi sukoba u Ukrajini. Kijev je pretvorio nekoliko velikih izviđačkih aviona s fiksnim krilima u kamikaze dronove velikog dometa. Neslavno, jedan od njih se srušio u centru Zagreba u Hrvatskoj u martu 2022. godine, iako je rukovodstvo NATO-a odbilo da direktno okrivi Kijev.

383. je takođe odgovoran za napad na aerodrom u Rjazanjskoj oblasti u decembru 2022. godine, u kojem su tri ruska vojna lica poginula, a sedam ranjeno, prema ruskim istražiteljima, kako je objavio Komersant prošle godine. Još jedna epizoda u istom krivičnom predmetu dogodila se u oktobru 2022. godine i uključivala je naoružani dron UJ-22 koji je neuspješno gađao aerodrom u Kaluškoj regiji.

Pukovnik Sergej Burdenjuk, komandant ukrajinskog puka, trenutno se traži u Rusiji nakon što je sud izdao nalog za hapšenje protiv njega u odsustvu. Njegov profil je među onima koje je objavio hakerski tim.

Hakerirusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bato
9 dana prije

Imace KGB sta da radi !!! imaju oni svi obitelji i misle se jednog dana vratit doma !!! al sad je tesko , daleko tesko hahahahahaha zivit do kraja zivota u teskom strahu . gg hakeri

Max
9 dana prije

Moderbija sredstva ali iste+i ciljevi.

9 dana prije

alarm, alarm, crveni, crveni.
srecom je tu drzava da vas zastiti i novinari da jave o opasnostima.

Lucija, prva
9 dana prije

Ukrajinac u Hrvatskoj. “TVRTKA Rinata Ahmetova, u Hrvatskoj …, najavila je gradnju Vjetroelektrane Brda Umovi kod Splita te transformatorske stanice “kakva u Hrvatskoj nije izgrađena u zadnjih 20 godina”. Iz HOPS-a za Forbes Hrvatsku kažu da će ta stanica biti u njihovom vlasništvu. Ahmetova smatraju najbogatijim čovjekom u Ukrajini koji, prema Forbesovoj ljestvici, ima imovinu vrijednu 4 milijarde dolara.” Nema 4, nego 8,5 milijardi, 2021. Bio je i na 25.6 milijardi “Hrvatskoj javnosti je vjerojatno najpoznatiji kao vlasnik ukrajinskog nogometnog kluba Šahtara, a zbog uništenja imovine u ratu, posebno Metinvestovog industrijskog kompleksa željezare i čeličane Azovstal u Mariupolju, ” Čeličanu Azovstal je gradio SSSR. Dvaputa. Drugi put nakon Hitlerovog razaranja. Pa je u redu da je uništena. Nije mu je “ćaća ostavio” “Trenutno DRI ima dva projekta u pogonu u Rumunjskoj, solarnu farmu od 53 megavata u Glodeni i vjetroelektranu od 60 megavata u Ruginoasi, prvu vjetroelektranu izgrađenu u Rumunjskoj… u… Čitaj više »

Lucija, prva
9 dana prije

Nastavak. Komentari. “Veći je problem što su ti novci “zarađeni” u Ukrajni i sada ih izvlači van dok domovina žica okolo pomoć Ovaj se obogatio u privatizaciji onoga što je ostalo od raspada SSSR-a. Inače je porijeklom Tatar. Obicnom coveku kod vas je isti djavo dal John, Vanja, ili neki Hans dize vetropark. Cak sta vise mozda mu poskupi struja, posto kilovat struje koje elektroprivreda otkupi od investitora, vise kosta od one dobijene iz uglja. Plenki i ADZ su onako od srca odbili Hrvatima od bubrega stotine milijuna EUR-a da bi pomogli Ukrajincima da pokupuju hrvatsku obalu Ukrajinski stručnjaci za korupciju preplavili rvatsku i istočni dio Europe, dok sirotinja gine oni zarađuju i čuvaju guzicu Ovi ratuju, moljakaju i najsiromašnije (NAS&co) a njihovi šeću po bijelom svijetu sa teškim milijunima nečega, kupuju, investiraju, voze superluksuzne aute / jahte MI kao imamo razumjevanja za status zemlje  samo nam je i on… Čitaj više »

Lucija, prva
8 dana prije

Ovaj lik je pravi pravcati mafiozo iz filmova. Po svemu: porijeklu i načinima i metodama.
Naravno nikad ništa dokazano.🙃

Uz to pobrinuo se za brisanje dosjea prije ’90. 🙃

Siromašna obitelj, brat umro od stvari kojima je bio izložen u rudniku.
On je ubio šefa (ma nije, samo se priča 😌 ), konkurentskog biznismena (to je njegov pajdo odradio)… ALI jest pomogao sa 18 milijuna najmanje u krizi u Donjecku 2014. potrebitima tamo.

Službeno: otac rudar, majka prodavačica. Tatar.
“Rinat Akhmetov was born in Donetsk, Ukrainian SSR, to a working-class family.
He is an ethnic Volga Tatar and a practicing Sunni Muslim. His father, Leonid Akhmetov was a coal-miner. His mother, Nyakiya Nasredinovna, was a shop assistant”
E, da mi je vidjeti DNK od ovoga.
Nisam nikad vidjela ni znala da Tatari imaju “grčki profil” (nos k’o na grčkim kipovima)🤔

Lucija, prva
8 dana prije

Pogledajte ovo: unaprijed se veselim. “In his documentary book Donetsk Mafia: Anthology, Ukrainian author Serhiy Kuzin claims Akhmetov held the role of a ‘mafia thug’ in his early years.” Ovo je palo zbog toga što je knjiga bila djelomice plagijat nečeg drugog. No ima toga još: ” According to Hans van Zon, Professor of Central and Eastern European Studies in the University of Sunderland, “As early as 1986, Rinat and his brother Igor were involved in criminal activities.” “In the 1980s, Akhmetov acted as an assistant to Akhat Bragin, whom law enforcement agencies regarded as a powerful crime boss, allegedly in the illegal cloth trading business. Počeci biznisa: trgovina odjećom. “Andrew Wilson, a scholar specializing in Ukrainian politics, categorized Akhmetov as an alleged former ‘enforcer’ and ‘leader’ of “[Akhat] Bragin’s ‘Tatar’ clan”, responsible for the use of “mafia methods to push aside the ‘red directors’ of the Industrial Union of… Čitaj više »

Bruno
8 dana prije

Koga briga čiji je dron. Činjenica je da je prešao cijelu mMađarsku, pola Hrvatske i malo Rumunjske. I niko od NATO jazavaca ga nije vidio ni oborio. Jadna ti je mati, ako te NATO štiti.

HRvoje
8 dana prije

U Hrvatskoj se nije nikako mogao tada (mart) srušiti, to je nešto nepostojeće kod Hrvata, mogao se u Ožujku… Ne srušiti, nego isprobati i pogoditi metu!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI