Izrael zatvara granični prijelaz u Gazi nakon napada Hamasa

Izraelske odbrambene snage - IDF
21 komentar

Ovaj potez dolazi kao odgovor na raketni napad koji je ubio tri vojnika IDF-a

Izrael je zatvorio glavni granični prijelaz koji se koristio za dostavu humanitarne pomoći u opkoljenu Gazu kao odgovor na raketni napad Hamasa na njegove trupe.

Prema izraelskoj vojsci, palestinski militanti ispalili su više od deset raketa na Izraelske obrambene snage (IDF) stacionirane u blizini prijelaza Kerem Shalom u nedjelju, ubivši tri vojnika i ranivši 11. Ruta je prvi put ponovno otvorena u prosincu zbog pritiska iz UN i primarni saveznik Izraela, SAD.

IDF je rekao da je baraž došao iz područja blizu civilnog skloništa u blizini prijelaza Rafah s Egiptom. Napad je bio “još jedan jasan primjer” da Hamas koristi humanitarna mjesta i civile kao živi štit, rekla je izraelska vojska.

Napad se poklopio s pregovorima između Izraela i Hamasa u Kairu, koji su završili bez pomaka. NBC News je izvijestio da će direktor CIA-e William Burns, koji je posredovao u razgovorima u glavnom gradu Egipta, ovaj tjedan otputovati u Izrael kako bi održao daljnje razgovore.

Izraelski ministar obrane Yoav Gallant ponovio je da će IDF provesti “operaciju snaga u vrlo bliskoj budućnosti u Rafi i drugim mjestima diljem Gaze.” Izraelski dužnosnici inzistiraju na tome da vojska mora eliminirati borce Hamasa koji djeluju iz Rafe, unatoč tome što je grad prenatrpan izbjeglicama iz dijelova Gaze koji su prethodno bili predmet obavijesti IDF-a o evakuaciji.

“To bi mogao biti pokolj civila i nevjerojatan udarac humanitarnoj operaciji u cijelom pojasu jer se ona prvenstveno vodi iz Rafaha”, upozorio je ranije ovog tjedna Jens Laerke, glasnogovornik humanitarnog ureda UN-a (OCHA).

Više od 34.000 Palestinaca ubijeno je u Gazi kao rezultat rata Izraela i Hamasa, koji u utorak ulazi u sedmi mjesec.

gazaHamasIDFIZRAELPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Josip
13 dana prije

Izrael treba zaustaviti postenom termonuklearnom..

Nenad
13 dana prije

Iran (IRG) je Jemencima dostavio dovoljno manjih komponenti (veće se već proizvode u Jemenu) za sklapanje stotina preciznih CRUZ raketa kojima mogu gadjati brodovlje koje želi uploviti u Palestinske okupirane luke. Iran je isprobao napadom na okupirane teritorije kako funkcionira (ne znam o čemu se tu radi pa ću pisati onako kako sam ja to shvatio a onaj ko se razumije neka pojasni ..) GPS nakon što su po Iraku, Siriji, Libanonu pa čak i po Jordanu i okupiranim teritorijama Palestine postavljeni neki maleni navigacioni uređaji a uz pomoć kojih preko satelita vidimo kretanje rakete i metu …. ispod najveće planine na teritoriju Jemena pod kontrolom Husa Iranski stručnjaci grade nekakvu tvornicu oružja …

Schwarze Hunderte
13 dana prije

E ! Čim su , sada zatvorili granični prijelaz 🤣 🤣 🤣

Max
13 dana prije

Hanas još postoji i tuče.

Tupko Glupko
13 dana prije

Za to vrijeme, bivši, a vjerojatno i budući predsjednik hrvatskog Sabora, HDZ-ovac Goran Jandroković pozvao je danas u povodu Jom Hašoe (dana sjećanja na žrtve holokausta) na “ustrajnost i neumoran zajednički rad kako se zlo poput holokausta više nikada i nigdje ne bi ponovilo”.

Isti ti kojima se umiljava rade genocid u Gazi, ali što očekivati od njega i HDZ-a?
Ipak je riječ o stranci zbog koje Hrvatska u UN nije htjela glasati za humanitarno primirje u Gazi.

FELIX
13 dana prije

VELIKI USPEH HAMASA, STA BI SE TEK DOGADZALO KAD BI HAMAS IMAO SUVERENU DRZAVU, TO JE SAMO MALA ZAHVALA ISRAELU JER JM JE OTVORIO PROLAZ ZA HUMANITARNU POMOC. NEKA VAM BUDE BAREMNESTO JASNO HAMAS JE TERORISTICKA ORGANIZACIJA SA JEDINIM CILJEM A TO JE UNISTENJE ISRAELA I SVE JEVREJSKE POPULACIJE, JER JE SU ZIDOVI KOJI SLEDE I POSTUJU BOZJE ZAPOVEDI I PO NJIMA ZIVE NAJVECA SMETNJA DAVOLU, SATANI ILI ORIGINALNO LUCIFERU NAJVECA SMETNJA DA ZAVLADA ZEMLJOM. LUCIFER ILI DAVO UPOTREBLJAVA MRZNJU KAO NAJACE ORUZJE KOJE CE MU PO NJEGOVOM POMOCI DA TU SVOJU ZELJU OSTVARI.

Nenad
13 dana prije

Dvije obitelji s tzv zapadne obale se žale da su njihovo dvoje djece upucale okupacijske snage i da su ih ranjene odveli. Kasnije su njihova tijela predana obiteljima bez djelova kože, bez srca itd itd CCCCCCC Kad to rade na zapadnoj obali šta tek rade s Palestincima koji borave na okupiranim područjima Gaze ?!? Naravno riječ je o prodaji ili o hazarskim sotonističkom ritualima njihovom bogu Ba’alu👿👿👿👿👿

Upravo tako
13 dana prije

Pa da zatvorili. Hebreji prave genocid isto ko sto su Srbi napravili genocid u Srebrenici.

Upravo tako
13 dana prije

Ovo ili znaci da je hamas tvorevina genocidasa ( da radi za njih ), ili su ovo uradili sami genocidasi, i to sa razlogom da bi ušli u Rafah. Sta ćeš tako rade genocidne nacije.

trolling queen
12 dana prije

ZAŠTO SE NEPREKIDNO IZOSTAVLJA I ZABORAVLJA OVAJ POVIJESNI DOGAĐAJ – KADA JE TZV. IZRAEL NAPAO AMERIKU?! Incident USS Liberty bio je napad na tehnički istraživački brod američke mornarice, USS Liberty, od strane mlaznog borbenog zrakoplova izraelskog ratnog zrakoplovstva i motornih torpednih čamaca izraelske mornarice, 8. lipnja 1967., tijekom Šestodnevnog rata…..SUKOB JE NARAVNO BIO “SLUČAJAN” I NENAMJERAN…I BILO BI SMJEŠNO DA NIJE BILO GROZNO TRAGIČNO….ALI, ETO – NEKAKO STALNO ISPUŠTENO IZ BILO KAKVIH SPOMENA DANAS – NAJBOLJI FRENDOVI, JEL’? AHAHAHA…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI