Južnoafrička ministrica vanjskih poslova Pandor i brazilski ministar vanjskih poslova potvrdili su nepokolebljivu potporu pravu Palestinaca na samoodređenje

Brazil i Juzna Afrika podrska Palestini
4 komentara

Južnoafrička ministrica međunarodnih odnosa i suradnje, Naledi Pandor, i ministar vanjskih poslova Brazila, Mauro Vieira, potvrdili su nepokolebljivu potporu svojih zemalja pravu palestinskog naroda na samoodređenje.

Tijekom posjeta sjedištu Veleposlanstva Države Palestine u Brazilu, dvoje ministara istaknula su nužnost priznavanja Države Palestine i zaustavljanja izraelske agresije na Pojas Gaze koja je u tijeku.

Brazilski ministar vanjskih poslova istaknuo je nužnost prekida vatre u Gazi u svjetlu ubijanja i razaranja kojima je Pojas Gaze izložen.

Također je istaknuo kako nema mira bez neovisne palestinske države, s istočnim Jeruzalemom kao glavnim gradom, izrazivši žaljenje što Vijeće sigurnosti UN-a nije dalo svoj doprinos u tom pogledu, unatoč tome što su Ujedinjeni narodi priznali prava palestinskog naroda prije 75 godina.

Sa svoje strane, južnoafrička ministrica Pandor rekla je da bi za međunarodnu zajednicu u ovom trenutku primarni problem trebali biti životi Palestinaca, ističući potrebu da međunarodna zajednica izvrši pritisak na Izrael da zaustavi masakr koji čini u Gazi.

Pohvalila je povijesne odnose između dviju zemalja i što je najvažnije potporu palestinskog naroda Južnoafričkoj Republici u njezinoj borbi protiv režima apartheida.

BrazilIZRAELJužna AfrikaPalestinapodrška
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
10 dana prije

Pošteno od tih slobodnih naroda.

vrlodrag
10 dana prije

Jeli zato Židov Musk išao u Brazil ?

dupla kamilica
10 dana prije

Neka JAR prvo spriječi genocid nad bijelim farmerima za koje osim Rusije i Australije nitko nije ni trznio.

Nesko
10 dana prije

Pa ko normalan na ovoj planeti neće dati podršku Palestinskom narodu . Svako sa iole mozga vidi kakav genocid vrši cionisticka bagra nad njima. Gde će im duša, pobiti onoliku decu. Hitler i onaj Dr Mengele su bili oreol humanosti u poređenju sa Netanjahuom i ostalim cionistickim zlikovcima. Molimo se onom gore da spasi taj jadni narod u Gazi i da Palestina dobije svoju državu. Svi mogu,samo oni ne. Eno i siptari malo po malo dobise državu, a Palestinci ne. Studirao sam sa nekoliko njih, oni su najpametnije Arapi. Kad ih samo uporedim sa nekoliko beskrajno glupih siptara iz JNA ,davno bilo pa oni su akademija nauka za njih. Ali državu im nikako cionisti ne daju. Sramota.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI