Maduro proglasio Muska ‘arhineprijateljem’

Nicolas Maduro
15 komentara

Venezuelanski predsjednik nazvao je milijardera prijetnjom miru u toj južnoameričkoj zemlji

Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro optužio je izvršnog direktora SpaceX-a i Tesle Elona Muska za pokušaj narušavanja mira i stabilnosti u toj južnoameričkoj zemlji.

Nacionalno izborno vijeće (CNE) Venezuele u nedjelju je proglasilo Madura pobjednikom predsjedničkih izbora u zemlji, objavivši da je s 80 posto prebrojanih glasačkih listića osigurao više od 51 posto glasova, u usporedbi s 44 posto koliko je dobio njegov glavni suparnik, Edmundo Gonzales.

Pristaše Gonzaleza kojeg podržava Zapad izašle su na ulice nakon objave službenih rezultata, tvrdeći da je glasovanje namješteno.

Musk, koji je vlasnik platforme društvenih medija X (bivšeg Twittera), oglasio se u ponedjeljak i optužio Madura za “veliku izbornu prijevaru”.

Venezuelanski predsjednik odgovorio je na te tvrdnje izazvavši milijardera na borbu, tijekom obraćanja na nacionalnoj televiziji.

“Društveni mediji stvaraju virtualnu stvarnost, a tko kontrolira virtualnu stvarnost? Naš novi najveći neprijatelj, slavni Elon Musk”, rekao je Maduro pokazujući na mobitel.

Zatim je optužio Muska da želi doći “sa svojim raketama i vojskom u invaziju na Venezuelu”, ali nije elaborirao tvrdnju.

“Barem si pokazao svoje lice, jer smo znali da ti stojiš iza svega”, ustvrdio je Maduro. “Sa svojim novcem, sa svojim satelitima. To je reprezentacija fašističke ideologije u svijetu.”

Venezuelanski predsjednik je nastavio, izazivajući Muska: “Želiš li se boriti? Učinimo to … spreman sam. Ne bojim te se, Elon Musk. Hajde da se borimo gdje god hoćete.”

Musk je kao odgovor na X podijelio video Madurovog govora, uz natpis na španjolskom koji se prevodi kao “Magarac zna više od Madura”.

Ovo nije prvi slučaj Muskovog sukoba s visokim stranim dužnosnicima. U travnju se biznismen sukobio sa sucem Vrhovnog suda u Brazilu oko slobode govora, kao i krajnje desničarskih računa i dezinformacija o X-u.

Maduro će služiti treći uzastopni šestogodišnji mandat, nakon što je prvi put preuzeo dužnost 2013. nakon smrti predsjednika Huga Chaveza. U svom pobjedničkom govoru Maduro je ismijao oporbu koja, kako je rekao, na svakim izborima “vapi o prijevari”. Venezuelanski predsjednik rekao je da će njegov reizbor donijeti mir i stabilnost.

elon musknicolas maduroVenezula
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 mjesec prije

Jasno kad to i jest.

Lucija, prva
1 mjesec prije

Koja komedija od države/društva, samo neka tonu u vlastitom dreku…lakše će ih se zapad dočepati;

hiber
1 mjesec prije

Ako Musk potpise, Maduro ce da bude Madurica.

Subaru avatar
1 mjesec prije

99,9% zemljana nije svjesno što im radi binarni kod.

eks
1 mjesec prije

Opozicija Venecuele tvrdi da je osvojila čak 70 odsto glasova , a te svoje tvrdnje bazira na predizbornim istraživanjima agencije “Edison Risrč” , koju finansiraju američke državne propagandne kuće , osnovane od strane CIA . To su već poznate metode pripreme tzv. “obojenih revolucija” , koje je CIA veoma često primenjivala svuda po svetu . “Istraživanja” , “ankete” , objave “rezultata” pre izbora , proglašavaju pobednika. Naravno, kandidat “pobbednik” je po želji američkih kolonijalista.

Gad
1 mjesec prije

Radije neka gleda u svoje dvroište u kojemu je izmeta i bljuvotine do koljena.

vrlodrag
1 mjesec prije

Maduro je vrlo pristojan prema ovom operativcu duboke države. Ovaj vuk u janjećoj koži ide polako ali sigurno Soroševim stopama. Čim ga sredstva obmane i manipulacije hvale i dižu u nebesa nemože valjati.

nessy
1 mjesec prije

Nista Maduro nije krivo rekao. Nekada je taj tip Musk bio netko sa dobrim i humanim namjerama, danas je samo jos jedan nezasitni , US miljarder, kojem da das 100.000.000.000.000…. $, on bi pitao, pa nije to valjada sve, ima li jos. Nezasitli lesinar, koji krade gdje god stigne, bez pardona. Od drzave, pa do svojih radnika, kojima samo jos kostanu srz nije uzeo. Fuj… Smece, bijedno gladno, nezasitno smece.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI