Nigel Farage ‘dolazi po laburiste’ nakon ‘kraja’ torijevaca

Nigel Farage
28 komentara

Čelnik Reform UK izabran je za člana parlamenta iz osmog pokušaja

Euroskeptični potpaljivač Nigel Farage osvojio je mjesto u britanskom parlamentu po prvi put na općim izborima u četvrtak, porazivši svog konzervativnog protukandidata u Clactonu u izbornoj jedinici Essexa i obećavši da će stvoriti snažnu opoziciju laburistima.

Farage je svoju pobjedu nazvao “prvim korakom nečega što će vas sve zaprepastiti”, obećavajući da će svoju Reformističku stranku UK pretvoriti u glavnu oporbu. Predviđa se da će bivša stranka Brexit, stvorena 2018., osvojiti 13 od 650 mjesta.

“Postoji ogromna praznina na desnom centru britanske politike i moj je posao da je popunim”, rekao je, tvrdeći: “Ovo je početak kraja Konzervativne stranke.”

Torijevci su doživjeli svoj najteži izborni poraz ikad, osiguravši samo 131 mjesto, prema izlaznim anketama i prvim rezultatima. Prije nego što je premijer Rishi Sunak raspustio parlament i raspisao opće izbore, vladajuća stranka imala je 344 izborne jedinice.

Farage je objavio da će njegova stranka “sada ciljati na glasove laburista” i citirao ankete koje pokazuju da je pad lijevog centra motiviran ogorčenošću protiv konzervativaca, a ne povjerenjem u budućeg premijera, Keira Starmera.

“Ono što je zanimljivo je da nema entuzijazma za Laburiste, nema entuzijazma za Starmera uopće. Zapravo, otprilike polovica glasova je jednostavno glas protiv konzervativaca”, rekao je. “Dolazimo zbog laburista, u to ne sumnjajte.”

Farage je bio član Europskog parlamenta (MEP) od 1999. do povlačenja Ujedinjenog Kraljevstva iz EU-a 2020., ali nikad prije nije bio izabran u britanski parlament.

Uoči izbora, Farage je optužen da je simpatizer Moskve nakon što je za sukob u Ukrajini okrivio širenje NATO-a u Europi. Tijekom prošlomjesečnog intervjua za BBC ustvrdio je da je blok predvođen SAD-om dao izgovor ruskoj vladi da okupi domaću potporu vojnoj operaciji.

Ruski veleposlanik u Ujedinjenom Kraljevstvu Andrey Kelin rekao je da očekuje optužbe za uplitanje u izbore, ali da promjena vlade vjerojatno neće promijeniti britansku politiku prema Rusiji.

laburistinigel farageParlamentTorijevciVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Crescent
2 mjeseci prije

Zasto mi to prevodimo Laburisti a ne Radnicka partija?

Max
2 mjeseci prije

Ima on muhuda za to.

hiber
2 mjeseci prije

Prvenstveno je simpatizer Nemačke, jer su mu djeca nakon Brexita postali Nijemci. Inače, “novo normalno” u Aeropisti jedan daleko je odmaklo. Sad su unistili torijevce, a velika kriza 2026. unistiti ce laburiste sa svom 2/3 većinom. Farage će se, već, pobrinuti da zbrka bude što veća. U Francuskoj je, naravno, stvar obrnuta, ali sa istim ishodom.

Roko
2 mjeseci prije

Citam o politickim stavovima Starmer i samo neke opcenitosti, nista novog. Sve se svodi na to sve ce biti po starom a ja sam bolji menager.

Name*
2 mjeseci prije

ma mladić, tek navršio 60-tu! ima svijetlu budućnost pred sobom, ma nema šta!

Darko
2 mjeseci prije

Bilo je vrijeme da se skinu ova dugovječna britanska govna s vlasti. To je potrebno napraviti u cijeloj EU i ukloniti trulu i pokvarenu ljevicu..

onaj najglu...Dalton
2 mjeseci prije

Najnovija znanstvena istraživanja su pokazala da su na planeti Zemlji nepromjenjivi procesi:
– Promjena dana i noći,
– Plima i oseka,
– Ostavka britanskih premijera nakon rukovanja sa Zelenskim…

Boris Johnson, Liz Truss, Rishi Sunak…
Onaj Zelenski je kao Crna udovica.

P.S.
Baba, zašto je Orban nakon rukovanja sa Zelenskim, odmah pošao u Moskvu.
Da dobije protuotrov…
Rukuje sa sa Putinom.

ime
2 mjeseci prije

ovaj stari je obečao da če mladi u vojsku. ovaj novi još nije obečao.

Biti-ili-ne-biti
2 mjeseci prije

Laburisti isto rade za Hazarsku Mafiju, kako ih zove Fulford.

Lucija, prva
2 mjeseci prije

Sve je to “kapitalistički neoliberalizam, sprega neoliberalne politike i (multi)korporativnih interesa, kompletan ekonomski pomak sfere na desno još od Reagana, a koji doveo do ovog ponavljanja 20ih/30ih.

👉 Nema tu ni traga lijevog osim ljevici dodijeljene uloge poslovične babaroge kojom se ima plašiti dječicu …, i
👉 verbalnog društveno-kulturnog celofana političkih elita kojemu je zadaća skriti upravo kapitalističku fašističku srž.

Exxon, Nike, Coca-Cola, Tesla i ostatak bagre kojima samo marketing (celofan) sav u održivostima, i ekologiji, i humanizmu, da bi iza kulisa po bangladešima i kongoima i dalje mirno iskorištavali dječju radnu snagu u sprezi sa kupljenim političkim elitama (da okrenu glavu od inozemnog kršenja ljudskih prava, a lokalno pogoduju zakonima na štetu radnika).
Upravo i samo klasični prijetvorni kvarni kapitalizam, na destruktivnoj globalnoj razini.”, index fb komentar

Lucija, prva
2 mjeseci prije

“NOVI britanski premijer Keir Starmer rekao je da je kontroverzna mjera o deportaciji migranata i tražitelja, koju je uvela prošla, konzervativna vlada, “mrtva i pokopana”. Konzervativci bivšeg premijera Rishija Sunaka najavili su slanje migranata i tražitelja azila u Ruandu u sklopu nekoliko milijuna funti vrijednog plana.

Sunak i njegovi ministri objavili su da će prve deportacije u tu afričku zemlju krenuti u srpnju👈😄

Yolande Makolo, glasnogovornica njegove vlade, kasnije je rekla da Ruanda nema “nikakvu obavezu” vratiti sredstva, no ako London to zatraži, to će razmotriti, ali samo oko dijela ukupnog iznosa. ”
😄😄

Predlažem pogledati komentare ispod članka

“Novi britanski premijer odmah ukida odluku o slanju migranata u Ruandu”,. index

O vidjeti kako …”ukrofili” (😄) podržavaju … Migrante.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI