Njemačka je presretna što na svojim leđima može nacrtati metu

Olaf Scholz - Njemacka - Projektili
163 komentara

Je li Olaf Scholz otišao predaleko sa svojom poslušnošću Washingtonu pristajući primiti američke projektile?

Za vladu je jedna stvar imati vlastite loše ideje, ali mnogo je gore provoditi loše ideje drugih vlada – i ne tolerirati nikakvu raspravu o njima kod kuće.

Pa ipak, to je ono što se sada događa u Njemačkoj. Ili, barem, to je ono što nepopularna koalicijska vlada pod kancelarom Olafom Scholzom i njezini opunomoćenici u glavnim medijima pokušavaju postići u vezi s planiranim stacioniranjem projektila srednjeg dometa.

Prikladno – s obzirom na to da je nakon napada Sjevernog toka, Berlin koji se poslušno samodeindustrijalizirao postao sramotno pokorni američki vazal – Nijemcima je iz Washingtona, kao sporedne stvari nedavne NATO ekstravagancije, prvi put rečeno da će ugostiti potpuno novu klasu američkog oružja uskoro. Od 2026. planirano je da se ove takozvane “sposobnosti vatre dugog dometa” u početku sastoje od projektila Tomahawk i SM-6, a kasnije će uključivati ​​nove hipersonične sustave.

Smještaj bi u početku trebao biti privremen, a zatim postati trajan. Jednom postavljeno u Njemačkoj, ovo oružje, s dometima do 2500 kilometara, moglo bi zaprijetiti jezgri Rusije, uključujući Moskvu, napadima koji bi trajali samo desetak minuta od lansiranja do udara. Mnogi od njih mogu nositi nuklearne kao i konvencionalne bojeve glave. Neizbježno, izlažući Rusiju visokom riziku onoga što njezini planeri moraju vidjeti kao novi zapadni kapacitet za iznenadni napad, njihove će baze također postati prioritetne mete za ruske snage.

Drugim riječima, odluka da se takvo oružje ugosti na njemačkom tlu od vitalne je važnosti. Ruski predsjednik Vladimir Putin iskoristio je prigodu Dana mornarice svoje zemlje – vraćajući se, slučajno, na poznatu bitku Velikog sjevernog rata, kada je Petar Veliki prisilio ostatak Europe da prihvati Rusiju kao veliku silu – kako bi objasnio stvari kao jasno koliko može biti: na američke planove, ako se ostvare, odgovorit će se “zrcalnim” odgovorom: Moskva će, drugim riječima, držati Njemačku, američku voljnu isturenu vatrenu bazu, na nišanu.

Štoviše, točka koja se često zanemaruje, ruski je predsjednik spomenuo zapadno oružje, bilo specifično američko ili ono koje pripada Washingtonovim satelitima. To je bila referenca na europske planove za izgradnju vlastitih takozvanih projektila “dubokog preciznog udara”.

Kao što je Sarah Wagenknecht, čelnica nove, ali već uspješne njemačke stranke BSW, ispravno istaknula, postavljanje novih projektila srednjeg dometa neće poboljšati sigurnost njezine zemlje, već “naprotiv, povećava rizik da se sama Njemačka pretvori u kazalište sukoba, sa strašnim posljedicama za sve koji ovdje žive.”

Pa ipak, nakon što je SAD tiho planirao ovu novu eskalaciju od 2021., konačna odluka da se to nastavi donesena je u biti tajnim razgovorima između američkih i njemačkih dužnosnika (ako je “rasprava” riječ za Berlin koji prima nove naredbe) – i nitko drugi.

Ne zaboravite na pomisao da bi njemački građani trebali biti informirani i imati pravo glasa prije nego što budu suočeni sa svršenom činjenicom. Doista, njemački ministar obrane i NATO ultra Boris Pistorius inzistirao je na pravu na donošenje “izvršne odluke”. Očito nije svjestan koliko to ironično zvuči: u američkom urbanom slengu taj izraz označava proizvoljnost. Također, realnost je, naravno, da Washington donosi odluke, a Berlin se brine za izvršenje.

Wagenknecht je također zahtijevala pregovore o okončanju rata u Ukrajini i, općenito, vladu „koja zastupa ključne interese naše zemlje, umjesto da poslušno izvršava želje SAD-a, koje ne bi bile izravno pogođene učincima veliki europski rat.”

Ona je u pravu u oba razloga. Ali sve dok Scholzova koalicija ostaje na vlasti, izgledi za toliko razuma i nacionalnog samodokazivanja su slabi.

U određenom smislu, nije iznenađenje u načinu na koji Nijemci imaju nove projektile i rizike koji su im nabijeni niz grlo. Takvo ponašanje je sada rutina na Zapadu u cjelini, jer to stvarno funkcionira. Bilo da se radi o ratu u Ukrajini, izraelskom genocidu u Gazi ili pitanju kako odgovoriti na miran uspon Kine, to je siguran znak da je neko pitanje važno kada vam nije dopušteno imati ili, barem iznijeti u javnost istinski drugačije mišljenje o tome.

Ipak postoji nešto posebno u novom planu raketa srednjeg dometa. Ističe se naglašavanjem navike Berlina da preduhitri i ugasi raspravu, dok izbjegava odgovornost. Kao što je istaknuo Helmut W. Ganser, umirovljeni njemački general koji je obnašao visoke dužnosti u Ministarstvu obrane i NATO-u, to je politika “teških” implikacija koja zahtijeva “sveobuhvatno opravdanje”.

Ipak, ništa od toga nije uslijedilo. Dokument koji su izradila ministarstva obrane i vanjskih poslova za njemački parlament formalnost je ispunjena klišeiziranom drekom o velikoj zloj Rusiji i dobrom nedužnom NATO-u samo za malo više “odvraćanja”.

Istodobno, pitanje projektila srednjeg dometa također ukazuje na to da bi ipak moglo postojati ograničenje sposobnosti Berlina da suzbije kritike. Kao jedno, opipljivo i jasno alarmantno pitanje, postavljanje projektila srednjeg dometa moglo bi izazvati otpor koji nadilazi nekoliko glasova nezadovoljstva na društvenim mrežama. Već postoje znakovi da je Scholz napravio taktičku pogrešku kada je uveo ovu opasnu politiku s demonstrativnom samouvjerenošću.

U Scholzovoj stranci SPD (Socijaldemokrati) bilo je javnih primjedbi. U vrlo zapaženom intervjuu, šef stranačke parlamentarne frakcije Rolf Mützenich ustvrdio je da Njemačkoj nisu potrebni ovi novi sustavi oružja, dok oni povećavaju rizik od “nenamjerne vojne eskalacije”. Mützenich je također upitao zašto bi samo Njemačka trebala postati baza za te američke projektile, oštro napominjući da to ne odgovara njegovom shvaćanju podjele tereta unutar NATO-a.

Ostali članovi SPD-ove elite pridružili su se pobunjenicima. U deklaraciji, članovi Kruga Erharda Epplera – nazvanog po ključnoj osobi snažnog pacifističkog napada izazvanog sličnim američkim projektilima 1980-ih – upozorili su da se ne podcjenjuje rizik povezan s novim oružjem. Također su kritizirali pristranost i šutnju vodstva pod Scholzom. Što je najviše zabrinjavajuće za kancelara kojem je, čini se, stalo samo do svoje popularnosti u SAD-u, pobunjenici iz SPD-a također tvrde da Mützenichovo – i njihovo – stajalište predstavlja ono što misle mnogi obični članovi stranke.

Jasno je da protivnici i kritičari nove politike imaju problem i s njezinom suštinom i s načinom na koji se nameće odozgo, u stilu “izvršne odluke”, u Pistoriusovim nespretnim, razotkrivajućim autoritarnim terminima. Važno je napomenuti da se obično čak i ne slažu s tvrdnjom da Njemačka mora više ulagati u svoju vojsku. U dobru i zlu, u tom pogledu uglavnom izjavljuju da i oni vjeruju da “ruska agresija” tjera Zapad na ponovno više odvraćanja. Ali to također čini Berlinu teže izlaziti na kraj s njima jer ih je teško ušutkati ili karikirati kao naivne pacifiste ili rusofile. Drugi čimbenik koji otežava odbacivanje kritičara je njihov argument da oklada na više projektila nije uravnotežena istovremenom ponudom za razgovor i traženje kompromisa.

Službeni i mainstream mediji u Njemačkoj postali su duboko konformistički i submisivni, u koraku s Washingtonom i prožeti pojednostavljenim, samozadovoljnim narativima koji idealiziraju Zapad i demoniziraju njegove protivnike, ponajviše Rusiju. Diplomacija se karikira kao “umirivanje”, a jednostrano oslanjanje na vojna rješenja predstavlja se kao “realizam”. Ipak, moguće je da je Scholzova vlada pretjerala. Čini se da barem postoji mogućnost da se pitanje projektila srednjeg dometa pretvori u katalizator koji bi mogao, u najboljem mogućem ishodu, pomoći okupiti širu političku i društvenu koaliciju onih koji traže povratak diplomaciji kako bi okončali rat u Ukrajini, oni koji su nezadovoljni ponižavajućim i štetnim pokoravanjem Njemačke američkim interesima i, konačno, oni koji su općenito voljni osporiti trenutnu ortodoksnost novog hladnog rata.

Autor: Tarik Cyril Amar

njemačkaOlaf ScholzProjektilirusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
163 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sparkling
1 mjesec prije

“Također, realnost je, naravno, da Washington donosi odluke, a Berlin se brine za izvršenje.”
Ništa nam novog i zanimljivog niste rekli s ovim natpisom, već samo potvrđujemo realnost kakvu svi poznajemo.
Njemačka je kolonija modernog doba. Ako bude potrebno “izuzetni” su u stanju žrtvovati stotine miljona Europljana kako bi zaštitili sebe od direktnog nuklearnog odgovora.
Oh, kako se gadno varaju.
Lp

Nekoime
1 mjesec prije

Njemačka će instalirati američke rakete, a primiti će ruske.

Cut The B.S.
1 mjesec prije

ZOG

David
1 mjesec prije

Ja bi ovaj naslov preinačio u mnogo istinitiji – Njemačka nije presretna što na svom čelu mora nacrtati metu.

Subaru avatar
1 mjesec prije

Jadne švabe opet ih isti uvlaće u njihovo milenijsko teroriziranje rusa.

korištenje
1 mjesec prije

Veliki Hegemon iz Washington.. Blinken čestita Gonzalesu na pobjedi na izborima u Venezueli

Državni tajnik Sjedinjenih Američkih Država Antony Blinken razgovarao je telefonom s venezuelanskim oporbenim kandidatom Edmundom Gonzalesom i čestitao mu što je “dobio najviše glasova” na predsjedničkim izborima u zemlji…… GOSPODAR KAOSA

Sparkling
1 mjesec prije

“Točno je primijetio senator Dmitrij Rogozin: “Amerikanci moraju shvatiti sljedeće: što bliže postavljaju svoje udarno raketno oružje našim granicama, to hitnija postaje potreba da se naš sustav strateške raketne obrane prebaci s automatiziranog na automatski način rada. Jednostavno nam neće biti dana prilika da iskoristimo ljudski faktor dvostruke provjere podataka od strane operatera sustava za rano upozoravanje i reakciju Strateških raketnih snaga na plotun i sustava za presretanje i masovnog osvetničkog udara, i bit će izveden prema misiji leta postavljenoj za vojne ciljeve NATO-a ne samo u Europi, već iu kontinentalnom dijelu američkog teritorija. Ne u ručnom načinu rada, naglašavam, nego u automatskom načinu rada. Stroj će odlučiti; Amerikanci neće ostaviti priliku osobi da reagira. Neću vas plašiti o tome do čega će to dovesti.” Neće imati koga plašiti.
Lp

tihobl
1 mjesec prije

Индија има најскромнији државни дуг 1.316 долара по особи. Следеће је Индонезија са 1.747 долара, па Русија са 2.076 долара.

držnedaj
1 mjesec prije

Njemci su nakon 16 g. užasne Merkel diktature, dokazali sa ovim slugancem da može još niže! he našto je jevropa spala… oj hebem te živote

Lucija, prva
1 mjesec prije

Čestitke švabima 💪💪 da imaju jaja suprostaviti se 🇷🇺🐻 buliju koji stalno prijeti i uništava.
Ako imas ovakvog susjeda kao što je Rusija, svaki pametan narod mora se pripremati za rat. Da su tu opasnost europljani prepoznali 1939-te, ne bi rat trajao skoro 6 godina.

NOB
1 mjesec prije

Što ako američki imperijalisti ne vjeruju vlastitim lažima i točno znaju što se događa na bojnom polju? A što ako su time zadovoljni, jer imaju plan. ‘Afganizacija’ Ukrajine bila je opcija u njihovoj knjizi još od 2022. A sada smo na rubu ruske “pobjede” koju bi neokonzervativci rado transformirali u firovu trujući ono čemu se Rusija može nadati postići. Čak i ako to nije bio izvorni plan, što ako će neokonzervativci pokušati sve što mogu da spriječe kraj rata i drže Rusiju trajno zaglavljenom i trajno krvari — čak i ako to znači doslovno žrtvovanje posljednjeg Ukrajinca?

tihobl
1 mjesec prije

Америчке корпорације траже од Украјине да погинуле војнике не сахрањује на не сахрањује погинуле војнике на плодној украјинској црници, изјавио је бугарски политичар Пламен Пасков.

ВlackRock, State Street Corporation, Fidelity Investments и The Vanguard Group држе 47 одсто најплоднијег земљишта у Украјини.

Ziv je Geza
1 mjesec prije

Njemacka je okupirana od amerikanaca davne 1945 godine, dakle od tada je njemacka americki protektorat, to je valjda svima jasno, pogotovo nakon sto se je Rusija povukla iz istocne njemacke. Medjutim to postavljanje raketa u njemacku da bi ona bila sigurnija od napada Rusa jest tragikomicno. Nije mi jasno s obzirom da njemci nisu bas najgluplji narod na svijetu, do kada ce tolerirati ove svoje marionete na vlasti. Postavljati americkih raketica na vlastiti teritorij je presmjesno cak i kada bi se ta drzava zvala Hrvatska a kamoli Njemacka. Jer u slucaju obracuna amerike i nato sa rusijom slijedi nuklearni holokaust, ispaljiva ce se nukelarke sa mora , kopna i iz zraka pa cak i iz svemira, tako da te gluposti o obrani u slucaju rata sa rusijom vrijedjaju elementarnu inteligenciju, previse je cak i ako je od soljca, njemci probudite se iz hipnose i pocnite cistiti izdajnicko globalisticko smece u… Čitaj više »

Karma
1 mjesec prije

Njemacka je krcata stranih trupa i izabranici demona BAALA odlucuju tamo. Taj vrijedan radni narod je ritualna zrtva spletkarosa, sibicara.
Masu njemaca na ulici kaze da bi poslovne veze sa Rusijom bile masu bolje, ovako idu u kameno doba

Tupko Glupko
1 mjesec prije

Na izborima za EU parlament u Njemačkoj prije dva mjeseca vidio se veliki pad podrške vladajućima (Scholzovom SPD-u i Zelenima Baerbockove), dok je sa druge strane primjećen veliki porast podrške AfD-u (prvenstveno u istočnoj Njemačkoj) i CDU-CSU koju je vodila Merkelova (prvenstveno u zapadnoj Njemačkoj).

Parlamentarni izbori u Njemačkoj su u listopadu 2025. godine.
Nijemcima je ove “semafor” koalicije koja ih vodi u propast dosta.

Kem Trejl
1 mjesec prije

Pa postoji “Kaiserslautern Military Community” a vi o nekim metama i rraketama i tko o cemu odlucuje

Biti-ili-ne-biti
1 mjesec prije

Novozelandska policija dobila je ovlast da obuzda građane zbog prisilnog cijepljenja prema novom ‘planu za pandemiju’. Novi “pandemijski plan” novozelandske vlade daje policiji ovlast da “pritvori i obuzda” građane radi prisilnog cijepljenja, među nizom novih autoritarnih mjera. „Okvir za djelovanje” ažuriran je u srpnju 2024. i uključuje „posebne ovlasti” koje je odobrio ministar zdravstva, a koje će se primjenjivati ​​u slučaju pandemije koju proglasi Svjetska zdravstvena organizacija ili izvanrednog stanja proglašenog prema Zakonu o upravljanju u izvanrednim situacijama civilne obrane iz 2002. Prema posebnim ovlastima, policija će imati ovlasti pritvarati i obuzdavati građane radi prisilnog cijepljenja od strane medicinskog osoblja. Konkretno, policija će imati ovlast „učiniti sve što je razumno potrebno (uključujući uporabu sile) kako bi pomogla zdravstvenom službeniku ili bilo kojoj osobi koju je ovlastio zdravstveni službenik u izvršavanju ili obavljanju ovlasti ili funkcija prema odjeljcima 70 ili 71.” Vlada će također dati liječnicima ovlast da “zatvore, izoliraju ili… Čitaj više »

Biti-ili-ne-biti
1 mjesec prije

Ovo su 3 najvažnija proxy rata koji će definirati Treći svjetski rat i preoblikovati svjetski poredak: Proxy War 1: Tajvan Kina je nedavno provela dvodnevnu vojnu vježbu oko Tajvana pod nazivom Joint Sharp Sword-2024A, zamišljenu kao odgovor na, kako je rekla, separatističke akcije Tajvana. Kada bi Tajvan službeno proglasio neovisnost, to bi bilo jednako objavi rata Kini. Proxy War 2: UkrajinaUkrajina je godinama bila omiljeno poprište sukoba između NATO-a i njegovih prijatelja i Rusije. Ukratko: SAD je potrošio milijarde na miješanje u Ukrajini mnogo prije nego što je trenutni sukob izbio u veljači 2022. Procjenjuje se da su SAD potrošile oko 5 milijardi dolara na “demokratizaciju” Ukrajine prije 2022. To znači da se prikrivena zlodjela izvode uz pomoć nevladinih organizacija (NVO) koje su samo paravan za CIA-u. Sukob u Ukrajini doseže prekretnicu – Ukrajina je pretrpjela ozbiljne neuspjehe na bojnom polju, dok je Rusija postojano osvajala teritorij. Rusi sada imaju… Čitaj više »

Jure
1 mjesec prije

Šef Hizbollaha Hassan Sajjed Nasrallah bi trebao govoriti utorak 6.8. (o regionalnim zbivanjima i o iščekivanom odgovoru osovine otpora koja slijedi) na obilježavanju sedmice dana od likvidacije Fouada Shukra. To bi vjerovatno trebalo značiti da prije utorka neće biti odmazde ali ko zna možda je navlakuša da se tamudski monstrumi opuste pa …

Josip
1 mjesec prije

Zar je moguce da u Njemackoj nema vise niti jednog normalnog Njemca s petljom da ubije ovo zidovsko smece Solca? Ne mogu vjerovati na sto su spali..

Laser
1 mjesec prije

I dnovinari i komenseratori.

Sve sami srboudbočetnički skretači pažnje.

Na daleko i nevažno od onog važnog i isprid nosa.

A sve skupa 10ak kompleksaša svaki sa minimum 10 “identiteta”.

Zmаj, najprаviji
1 mjesec prije

Sa izuzetkom Bjelorusije (Drug Lukašenko služi narodu, ne kaubojskim imperijalistima) sve evropske zemlje su pod američkom čizmom, ne samo Njemačka. 

Gruzijci se pokušavaju iskoprcati, ali još nije sigurno da li će uspjeti da se oslobode. Ako uspiju, onda mogu zamoliti Abhaze i Južne Osete da ih anektiraju i formiraju nekakvu konfederaciju.

Biti-ili-ne-biti
1 mjesec prije

Tko će na Zemlji povjerovati da se događa “invazija vanzemaljaca”! Tko bi želio provesti invaziju na planetu zatvor, osim u svrhu oslobađanja čovječanstva od ropstva nametnutog od Kabale. Trebali biste ih pozdraviti raširenih ruku kao svoje spasitelje ukoliko se odluče provesti “invaziju“. Vi ste sada zatvorenici koji nastoje preživjeti na vašem vlastitom planetu, Zemlji. Sada odgovarate onima koji su vam sve uzeli.   Vrlo malo vas se probudilo na puni opseg kontrole. Vaš obrazovni sustav je još jedna metoda kontrole, jer vas nikada nisu učili istinu o bilo čemu. Sve što je bilo loše za vas, bili ste poticani da se u to upustite. Vaši umovi su bili ispunjeni smećem i brigom kako bi se osiguralo da nemate vremena ili energije da istražite bilo što vrijedno. Od vas su napravili bezumne robote. Nije vam bilo dopušteno da mislite o sebi. Uvijek ste tražili nju ili njega koga morate slušati, za… Čitaj više »

Bruno
1 mjesec prije

KO Plijenković. Jednako glup. Samo što je Plijenkovićkupio Ustavni i vrhovni sud , Sabor, a vlada je njegova. Država je već u kurcu jer joj u ministarstvima sjede ljudi sa diplomama sa prestižnog Travničkog univerziteta. Ako uspije namontirati onog banjalučkog šanera na mjesto predsjednika, one banana države će biti raj na zemlji.

Max
1 mjesec prije

Teško ljudima.

Zoro
1 mjesec prije

evropa je napala Rusiju 1941 pobila 27 miljuna ljudi i spalila i uništila sve do Moskve, tada pod vodstvom germana, danas su anglosasi preuzeli upravljač osobno Kao rezultat toga zločina evropa danas nema pravo na posjedovanje nikakvog oružja ili vojne sile koja može ugrozit Rusiju, evropa kao poražena strana stoji i stajat će na milosti i velikodušnosti Rusije i nikako drukčije ili je neče biti sigurnost Rusije je jedino važna i jedino ima pravo biti ,evropa nema prava na sigurnost od 1945 te američke rakete u evropi moraju biti ili uništene odmah ili iste takve postaviti na Kubu uz davanje garancija Kubi da če biti branjena cjelokupnim Ruskim vojnim potencijalom uključujuči i strateško atomsko oružje živit sa raketama koje su na 5-10 minuta od glavnog grada zemlje je suludo, očekivat da češ u automatskom režimu odgovoriti i tako dugi niz godina je put u nestanak, samo uništenje prijetnje čim se… Čitaj više »

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

To su sve WEF igrači ! Nijemci se tu ništ više ne pitaju ……

Ico
1 mjesec prije

Amerikanci trebaju učiniti sve u svojoj moći da od Evrope naprave “žrtvenog jarca”, prosto rečeno da zarate Evropu s Rusijom, a Rusija da Evropu sprži u “prah & pepeo”, te da već jednom Evropa i Evropljani budu ” skinuti Svijetu s Qrca”!

Jomla
1 mjesec prije

na svojim leđima… nacrtati metu
U leđa pucaju samo slabi u jakog. Njemačka više nije jaka, metu slobodno može nacrtati na čelu, jbg 😛 😛

Josip
1 mjesec prije

Buravu priglupu svinju Solca Nijemci ce pamtiti dok su zivi. Destruktivniji od njega bio je samo Hitler.

nessy
1 mjesec prije

Evo, vidimo da je UA dobila ‘gamechanger’ F-16. Kad se zakurche, a hoce, rusi ce im prirediti za pocetak jedan lokalni rasomon, samo da znaju kako to izgleda. Po svim zapadnim izvorima, UA nema dovoljnu mogucnost logisticke podrske za te avione. Ali, posto su oni sposobni i spretni, doci ce na red djelovi od MIG-21, koje su pokrali svima tko je bio dovoljno glup da im ih da na servis, pa i HR. Tako, imat ce kao ‘vrh koplja’ F-16, sa jednim krilom od MIG-a iz Tunisa, drugim iz Jemena, a rep bi mogao biti i bugarski. Samo naprijed, smirit cete se kad dobijete po usima, ali, ono krvavo, kako sami trazite.
I bas me zanima koje ce to NATO drzave pristati da sa njihovog teritorija polijecu UA avioni na borbene misije protiv rusa, i samim time postati vazece mete.

Bez imena
1 mjesec prije

Navodno ti projektili stižu iz Engleske ili od Engleza, ako je informacija sa interneta točna. Narod se ništa ne pita, no narod traži direktnu demokraciju sa referendumima.
Sad su uveli i delikt mišljenja, ko da su išli u nkvd školu. Puno ljudi po zatvorima (organizatori skupova, demonstracija, novinari, predavači). Mnogi su pobjegli van, izvan eu.
No narod se ne da i svaki dan su negdje demonstracije. Najnoviji primjer zabranili im neki časopis kompakt (piše se sa c), izgleda zato jer je unutra intervju sa Zaharovom, a oni se dosjetili pa izdali isti časopis pod drugim imenom i kod drugog izdavača. Novi časopis se zove slično kao ministricaunutarnjih koja je zabranila prvi časopis (Näncy).
Da ne spominjemo demonstracije sa ruskim zastavama.

R M
1 mjesec prije

Htler se prevrće u grobu, kad vidi ovog svog naslednika. Sve najgore o Hitleru, ali je više bio svoj nego ovaj retard, a ono što radi je užasno. Pazi tog bednika koji će biti Hitler posle Hitlera. Ha, ha…

Jure
1 mjesec prije

Kuvajtska Al Jarida piše da je uz posredovanje Omana u Karaj pored Teherana iz Turske sletio avion s Američkom delegacijom (Iranci desetljećima nisu DIREKTNO pregovarali s Amerikancima) kako bi spriječili regionalni rat. Situacija je vjerovatno bila dramatična po informacijama koje su im Omanci prenijeli kad su Iranci pristali na to. Al Jarida nadalje piše da su Ameri došli raskrinkati i zaustaviti Natanyahua koji želi USA i Iran uvući u rat. Amerikanci su saznali da je prilikom posjete Americi Natanyahu na sastanku s tzv židovskim lobistima (čitaj s Hazarskom gamadi) dogovorio ovo što upravo radi. Tražili su da se u udaru-odmazdi koji se mora dogoditi gadjaju samo vojni ciljevi i da udar ne bude u valovima nego sve odjednom i kraj. Kažu da će morati braniti tzv israel a kada Natanyahu odgovori na to oni neće u tome sudjelovati. Isto tako kažu (USA) da će potpisati nuklearni sporazum s Iranom i… Čitaj više »

1 mjesec prije

Ne dopustite da vas stvari svita
povuku u duhovni ponor.

1 mjesec prije

Velika će se planina srušiti,
a u mnogim područjima Zemlje
čut će se vapaji za pomoć.

Jure
1 mjesec prije

Amos Hochstein Američki Juda već duže vrijeme je posrednik izmedju okupacije i vlade u Libanonu. Iako je dogovorio sporazum izmedju istih i to je od strane normalnih bilo pozdravljeno Natanyahu se našao na udaru u tzv israelu sa svih strana (i s lijeva i s desna – kao znak slabosti) zbog toga. Naime plinska bušotina Karish na granici između okupirane Palestine i Libanona bila je sporna jer je Hazarska gamad vadila plin a Libanon nije a nije utvrdjena granica. Hizbollah a ni Libanon ne priznaju okupacioni entitet…… Hizbollah je poslao dronove koji su nadlijeteli i snimili polje Karish i pustio u javnost kao prijetnju ako okupacija ne prestane crpiti plin slijedi raketiranje. Prijetnja je uspjela. Prilikom zadnjih pregovora Hochstein je uvjeravao Libanonce kojima je Hizbollah dopustio da pregovaraju s Judom da Beirut neće biti meta. Fouada Shukra gamad je ubila u Beirutu i tu mislim da završava posredovanje Amosa Hochsteina… Čitaj više »

Trajko
1 mjesec prije

Zapad je zaspao na lovorikama naftnih razbojničkih pohoda i zagrabio daleko u budučnost gomilanjem dekadentnih dugova dok je istok uzpomoć nauke jačao put i snagu u tu istu budućnost.Jaz je prevelik i vidi se rasplet.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI