Pobjeda Kamale Harris dovest će do Trećeg svjetskog rata – Trump

Trump-Umiranje Amerike
76 komentara

Američka potpredsjednica je “nesposobna” i eskalirat će krizu na Bliskom istoku, tvrdi njezin republikanski suparnik

Pobijedi li Kamala Harris na američkim predsjedničkim izborima, izbit će “veliki ratovi” na Bliskom istoku i “možda treći svjetski rat”, ustvrdio je bivši predsjednik i republikanski kandidat Donald Trump. Trump je više puta optužio Harris i predsjednika Joea Bidena da SAD vuku prema globalnom sukobu.

Govoreći uoči sastanka s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom u petak, Trump je obećao da će rat između Izraela i Hamasa “propasti i vrlo brzo” ako se vrati u Bijelu kuću.

“Ako to ne učinimo, završit ćete s velikim ratovima na Bliskom istoku”, nastavio je. “A možda i treći svjetski rat. Sada ste bliže trećem svjetskom ratu nego u bilo kojem trenutku od Drugog svjetskog rata. Nikada nismo bili tako bliski jer državu vode nesposobni ljudi.”

Trump je iznosio slične optužbe na račun Bidena i Harris od početka sukoba u Ukrajini 2022. Bivši predsjednik je tvrdio da sukob nikada ne bi započeo da je on bio na vlasti, te je obećao dovesti Moskvu i Kijev za pregovarački stol “za 24 sata ” bude li izabran u studenom.

Netanyahu se sastao s Trumpom na imanju bivšeg predsjednika Mar-a-Lago na Floridi, dan nakon sastanka s Bidenom i Harrisovom u Washingtonu. Obraćajući se novinarima nakon susreta licem u lice s izraelskim premijerom, Harris je rekla da je “premijeru izrazila ozbiljnu zabrinutost zbog razmjera ljudske patnje u Gazi, uključujući smrt prevelikog broja nevinih civila”.

Harrisini komentari navodno su razljutili Netanyahua, a pomoćnik izraelskog čelnika rekao je Axiosu da je potpredsjednica bi;a daleko manje kritična tijekom sastanka.

Trump je bio vjerni saveznik Netanyahua tijekom njegovog vremena u Bijeloj kući, nametnuvši sankcije Iranu na Netanyahuov zahtjev, preselivši američko veleposlanstvo u Izraelu u zapadni Jeruzalem i posredujući u Abrahamovom sporazumu, prema kojem je Izrael normalizirao odnose s Bahreinom, Ujedinjenim Arapskim Emirati, Maroko i Sudan.

Međutim, ovaj se odnos pogoršao nakon što je Netanyahu čestitao Bidenu na izbornoj pobjedi nad Trumpom 2020. “Nisam razgovarao s [Netanyahuom] od tada”, rekao je Trump izraelskom novinaru Baraku Ravidu kasnije te godine. “Jebi ga.”

Prije nego što su se Trump i Netanyahu zagrlili na stepenicama Mar-a-Laga u petak, Trump je za Fox News rekao da Izrael mora “brzo” okončati svoj rat u Gazi, jer “oni postaju desetkovani ovim publicitetom, a znate da Izrael nije baš dobar u odnosima s javnošću.”

Ranije ovog tjedna, bivši predsjednik je na svojoj platformi Truth Social podijelio pismo koje je primio od predsjednika Palestinske uprave Mahmouda Abbasa, koji je poželio Trumpu “snagu i sigurnost” nakon atentata na njegov život ranije ovog mjeseca. “Hvala vam. Sve će biti dobro”, odgovorio je Trump Abbasu. Trumpovo dijeljenje pisma neki su stručnjaci vidjeli kao potez kojim se želi utjecati na Netanyahua.

Donald TrumpIzboriIZRAELKamala HarrisNetanyahuSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
76 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zeljko
1 mjesec prije

Ono kada “lopov” kaže “držite lopova”!

Gad
1 mjesec prije

Nebitno je tko će pobijediti.

tihobl
1 mjesec prije

Krasnogorovka kod Donjecka je definitivno oslobodjena. Iza nje prema zapadu je ušoreno selo sa dvije ulice sa obe strane rijeke i na kraju farme. Ruskim jurisnicima nije problem napredovati kroz ovakva sela – ciste kucu po kucu, a gdje naidju na cvrsci otpor FAB sravni kucu i idu dalje. Drugih pozicija ukropi nemaju za pruzanje otpora i do kraja ljeta bice odbaceni od Donjecka sve do vucije rijeke (od Karlovke do Kurahova). Iza rijeke je treca linija potrosenkove odbrane. Na pravcu Pokrovska rusi su promjenili taktiku i sad prave cuda. Prvo su iz Progresa krenuli na sjevero i dosli do sela Vozdvizenka (iza sela je petlja na autoputu Pokrovsk-Konstantinovka koja se nalazi na uzvisini i dominira okolinom). Ramstajn je prebacio sve rezerve i u selo i na petlju i stali su se ukopavati. Zatim su krenuli na selo Ivanovka koje je zapadno od Progresa najkracim putem prema Mirnogradu i Pokrovsku.… Čitaj više »

Lucija, prva
1 mjesec prije

Narančasti bi za svaku cijenu bio na vlasti pa sad u tom očaju počeo da prijeti, u tom je vrlo sličan svom patuljastom partneru ali se gadno prevario jer ovo nije rusija.

Peter Tosh
1 mjesec prije

A ti ces samo pojacat podrsku zidovskoj sotoni

tihobl
1 mjesec prije

Ima jos:
Kod Torecka rusi se bore za dva rudnika: Sjeverni i Juzni. Kad njih zauzmu i brda jalovine pored rudnika onda imaju pregled nad citavim Toreckom.
U Nju Jorku kad zazumu fabriku fenola prica je gotova.
Ne zure, jer je na te pozicije dosla 95. padobranska brigada. Juris bi znacio previse zrtava. Polako ih tesu fabovima. Ponavlja se prica sa koksarom iz Avdejevke. Toreck ce ovoga ljeta biti oslobodjen i vise nece ginuti djeca u Gorilovci.

Mučki Provokator
1 mjesec prije

Dobro zbori Patak Donald.

Jure
1 mjesec prije

Trump je jučer obraćajući se Kršćanskom skupu na Floridi dao nekoliko zanimljivih izjava ali evo najbitnije. Nešto kao;;
“Izađite Kršćani moji dragi na ove izbore, bar samo na ove izbore da ih dobijemo pa više neće biti potrebe za izlaženjem” NAPOMENA: NE CITIRAM — dakle ovom izjavom Trump navodno želi reći da ako dobije ove izbore da će USA ponovo biti Kršćanska, da će ukinuti izbore bar na ovaj način na koji se sada oržavaju i promijeniti način vladanja ….
Stvarno nevjerovatne izjave s obzirom da sam jučer na portalu BitChute pročitao da je Trump navodno 2019. konvertirao u Judeizam (naravno da to nije moguće po jedinoj ispravnoj svetoj knjizi kod Židova Tori) ali kako se Aškenazi (Pleme Turkijskih gena) ponašaju više od 1000 godina nakon što su u tzv Hazariji KAO konvertirali u Judeizam tako bi i on mogao glumiti Židova (opet ponavljam ako je to istina) …

Dokurčilomi
1 mjesec prije

Do trećeg svjetskog rata će doći svakako bio ti ili Kamila na vrhu. Dovoljan je jedan od generala idiota da započne neizbježno.

Sam
1 mjesec prije

Rijetki momenti kada cak i Trump govori istinu. Slucajno je to tako a ne sto je nesto plaho iskren. Kada se raspadne glavni svjetski hegemon s najvecom moci koju je ijedan ikad imao,onda se raspada sav sistem koji spustajuci se po vertikali pravi domino efekt i pravi haos nezapamcen u povijesti. Na scenu izlaze svi antagonizmi izmedju drzava,civilizacija,religija,kolektiva,cak i pojedinaca i pravi reset kakav ni Schwab nije u stanju zamisliti. A cinjenica je da se Amerika nalazi na rubu,na koji su je doveli prvenstveno oni kojima su neki dan strastveno aplaudirali u Kongresu,zatim njeni autohtoni pohlepnici i sluge izabranih,a Boga mi i kosmicka pravda koja jos na ovom svijeti vapi za pravdom/osvetom za 240 godina ratova i zuluma mnogim drzavama i nacijama. Postoje i drugi hegemoni,jer to je sudbina ljudskog roda od njegovog nastanka,koji cekaju u prikrajku i nadaju se prilici da zasjednu na tron,kao i mnogi drugi quasi hegemoncici… Čitaj više »

Гавран
1 mjesec prije

NATO avioni su već raspoređeni da napadnu Ruse iz NATO zemalja.
Oznake na njima će biti Ukrajinske.
To je legalno i legitimno .
Ničim izazvani Rusi, će opet svačim odgovoriti!

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Sad’ kada krenu woke units 🤪 🤣

Max
1 mjesec prije

Do toga ionako dolazi.

Mrčikola
1 mjesec prije

Ma, baš o Kamali ovisi hoće li bit svjetskog rata…opet Trump priča pihzdarije.😁

joj sto ne mogu na rendat kora
1 mjesec prije

Uglavnom, ako ne budem ja bice kraj svijeta. Previsoko misljenje ima o sebi, pogotovo kad znamo da je predsjednik USA marioneta elita jos od JFKa

hiber
1 mjesec prije

To je mentalitet nulte sume. Cijepi se ili ce tvoji bližnji pomrijeti. Slusaj Crkvu ili ce te snaći vječno prokletstvo. Tvoje dijete mora se podvrći transoperaciji ili ce počiniti samoubojstvo. Kupi Tesla vozilo ili ce svijet unistiti klimatske promjene. Ne glasajte za Harris jer ce vas snaći svjetski rat. Orwelove vizije su mala maca za ove bolesnike.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI