Putinova reakcija na debatu Bajdena i Trampa

Putin
15 komentara

Sjedinjene Američke Države su velika svjetska sila, tako da njihovi unutrašnji poslovi neizbježno utiču na globalna pitanja, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin, komentirajući nedavni televizijski sukob predsjednika Joea Bidena i bivšeg predsjednika Donalda Trumpa.

Ruski lider je rekao da ima važnije stvari za uraditi od praćenja obrta domaćeg izbornog procesa u SAD-u, kada je upitan o prošlosedmičnoj debati na konferenciji za novinare u četvrtak nakon samita Šangajske organizacije za saradnju (SCO) u Astani u Kazahstanu.

“Imam dovoljno posla, tako da ne pratim baš šta se tamo dešava, pogotovo kroz komentare u medijima. Oni uvek imaju određene preferencije: neko je za, neko je protiv”, rekao je Putin, priznajući, međutim, da je video “neke fragmente” debate.Ranije ove godine, Putin je tvrdio da bi za Rusiju bilo bolje da Bajden bude ponovo izabran, opisujući sadašnjeg predsjednika kao „iskusniju i predvidljiviju osobu političara stare vrste” i odbacujući tvrdnje o kognitivnom padu američkog lidera.

Upitan da li je debata, koju čak i saveznici opisuju kao „katastrofalna“ za Bajdena, na neki način uticala na njegovo mišljenje, Putin je insistirao da se „ništa nije promenilo“, dodajući „zar nismo svi znali šta bi se moglo dogoditi?“

“Ali to je, u stvari, njihova unutrašnja stvar”, rekao je Putin, ponovivši spremnost Moskve da radi sa onim koga Amerikanci izaberu – ali napominjući da svijet ne može ostati potpuno “ravnodušan” prema američkoj politici. “Generalno, naravno… od ovoga je nemoguće odvratiti, pogotovo što su Sjedinjene Države i dalje velika sila sa dobro poznatim sposobnostima u oblasti ekonomije, sigurnosti i vojske” i kao stalna članica UN-a Vijeće sigurnosti može uticati na globalne poslove, uključujući situaciju u Ukrajini, objasnio je Putin.

Što se tiče Trampa, Putin je rekao da njegove izjave shvata “prilično ozbiljno”, kada su ga upitali o ponovljenim tvrdnjama bivšeg američkog predsednika da zna kako da zaustavi krvoproliće u Ukrajini i nedavnim izveštajima da bi mogao da zaustavi širenje NATO-a.

“Naravno, nisam upoznat s njegovim mogućim prijedlozima kako će to učiniti – i to je, naravno, ključno pitanje. Ali ne sumnjam da on to iskreno govori i mi to podržavamo”, rekao je Putin.

BidenPutinrusijaTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Plenky doodle
2 dana prije

Ja, ja, nichts verstehen… Mislim da nije problem svijetu u malom Vladimiru, nego onome tko će ga naslijediti! Jer taj možda neće biti toliko, kak da velim *ič*ica, a da ne osveti nord stream 1 i 2, krimski most, teroristički napad u kazalištu i ostale ljepote američkog “kulturnog” ratovanja!

Lucija, prva
2 dana prije

Multipolarci rusoljubi kmeče da u Europi nema demokracije zato jer narod demokratski glasuje za svoje interese i prioritete koji su drugačiji od onih koje gaje spomenuti kmečeri. Oni to ne razumiju, nego misle da svaka prava oporba treba ljubiti osvajača Putina koji štuje bivši imperij koji je tlačio pola Europe u siromaštvu i neslobodama 45 godina.

dpf filter
2 dana prije

Cuj…on odbija tvrdnje o kognitivnom padu Bidona….hahhah hahhhah hahhahh

Prija godinu dvije Bidon Putka nazvao kurvinim sinom,a ovaj mu na tu pljuvacinu pozelio dobro zdravlje i sad ovaj odbija priznati da je ovaj prosvirao ko truba…..hahahhah

Realno
2 dana prije

Putin sakrastični šaljivdžija. To je ta NKVD škola.

Ivana Podravec
2 dana prije

Svi oni već znaju tko će tamo pobjediti pa i Putin . Ovo je predstava za nas .

tihobl
2 dana prije

Putin je saljivdzija.
Bilo bi zanimljivo da ste napisali o cemu je pricao kad se Alijev onoliko smijao. Covjek se valjao od smijeha.

Steve
2 dana prije

Tako je to, kad je manje – više, a dalje-bliže…

Max
2 dana prije

Oprez i humor.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI