Rusija presrela 120 ukrajinskih dronova tokom noći

Ukrajinska vojska dronovi
10 komentara

Ruska vojska je odbila nekoliko velikih ukrajinskih dronova, oborila 114 bespilotnih letelica tokom noći i presrela šest pomorskih dronova u Crnom moru, saopštilo je Ministarstvo odbrane u Moskvi.

Ruske jedinice protivvazdušne odbrane spriječile su “pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad korištenjem čamaca bez posade i bespilotnih letjelica tipa aviona na rusku infrastrukturu”, navodi se u kratkom saopćenju vojske u petak.

Najmanje 70 dronova presretnuto je iznad teritorije Krima, dok je Crnomorska flota ušla u trag i uništila šest bespilotnih površinskih vozila.

Još 43 bespilotne letjelice oborene su iznad Krasnodarskog kraja, dok je jedna bespilotna letjelica presretnuta u Volgogradskoj oblasti, dodala je vojska.

“Tokom noći, civilna infrastruktura našeg regiona bila je pod masivnim napadom kriminalnog kijevskog režima”, napisao je guverner Krasnodarske oblasti Venijamin Kondratjev u petak na Telegramu.

U gradu Krasnodaru oštećena je kotlarnica u blizini autobuske stanice Južni. Jedan radnik je poginuo u napadu, a nekoliko ih je povrijeđeno, rekao je Kondratjev.

U drugim dijelovima grada, bespilotne letjelice su oštetile administrativne zgrade na teritoriji rafinerije nafte, rekao je guverner.

Dronovirusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
6 dana prije

Od Australije do Kanade prave dronove i salju na Rusiju. Australija je slala kartonske (ekoloske) dronove.
Odnos je 6:1. Zato je Putin isao u DRK i Vijetnam.

Biti-ili-ne-biti
6 dana prije

Hoće li ovom destruktivnom ludilu već jednom doći kraj?
Korisni idioti za malu vojnu plaćicu ili pod mobilizacijskom ucjenom su potpuno odustali od svoje slobodne volje i savjesti i kao zombiji i kretenoidi slušaju nekakve “naredbe od viših činova” da moraju ubijati bližnjeg svog, kako bi se to kršćanski reklo.

Kako ljudi ne razumiju da su Božje zapovijedi o neubijanju upravo zato i dane ljudima, da ih ne bi muljatori kao što su “viši činovi”, političari, državnici, bankari i slično muljažom natjerali da čine djela koja će im donijeti loše Karmičke plodove zbog izazivanja patnje drugim živim bićima.

Kraj tog luđačkog cirkusa će doći tek kada se totalno otkaže poslušnost ekipi dežurnih luđaka i kada svi “borci” odbace oružje koje im proizvode i u ruke stavljaju ti mafijaši, koji će onda na njihovoj pogibiji, patnji i uništenju imovine masno zaraditi.

Protiv Sistema
6 dana prije

Rusija treba polako, sustavno i temeljito do kraja uništiti nacizam koji je nabujao u Ukrajini. Do zadnjeg nacista ne smiju stati. To je jedina nada za EU da dođe do mira (nadam se da bezvezno glupi nijemci neće opet ponavljati razred)

trajko
6 dana prije

Amerika i engleška bit će zemlja proleterska!

Max
6 dana prije

Velika operacija.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI