Španjolske novine tvrde da su NATO trupe aktivne u Ukrajini

nato i ukrajina
87 komentara

Španjolske novine tvrde da su trupe Sjevernoatlantskog saveza (NATO) sada na terenu u Ukrajini.

U izvješću od 18. ožujka Cristian Segura iz novina El Pais iznio je ovu tvrdnju. Međutim, bilo je potrebno mnogo truda da se pojasni da se osoblje NATO-a nalazi u Ukrajini ne u borbene svrhe. Umjesto toga, oni su navodno na ukrajinskom teritoriju zbog “kontrole naoružanja, obavještajnih operacija i vojne obuke”.

Prema Seguri, francuski predsjednik Emmanuel Macron “razbio je tabu” u veljači kada je insinuirao mogućnost da se NATO trupe bore protiv Rusije u Ukrajini. Novinar El Paisa je nastavio da su Macronove riječi “također poslužile kao potvrda da se na ukrajinskom tlu već nalazi vojno osoblje iz zemalja NATO-a, iako bez preuzimanja aktivne uloge u borbenim operacijama”.

“Vojnici NATO-a već su prisutni u Ukrajini i želio bih zahvaliti veleposlanicima tih zemalja koji su preuzeli rizik”, rekao je poljski ministar vanjskih poslova Radoslaw Sikorski novinarima 8. ožujka. Njemački kancelar Olaf Scholz prethodno je to otkrio krajem veljače da su britansko i francusko vojno osoblje u Ukrajini.

Čak je i general Pat Ryder, glasnogovornik američkog Ministarstva obrane (DoD), spomenuo u listopadu 2022. da Washington ima vojne predstavnike stacionirane u Ukrajini. Ti su predstavnici, dodao je, imali mandat nadzirati opskrbu naoružanjem. Povjerljivi dokumenti Ministarstva obrane koji su procurili u travnju 2023. također spominju da je pet zemalja članica NATO-a – SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Nizozemska, Francuska i Litva – imalo oko 100 pripadnika specijalnih snaga u svojim veleposlanstvima u Ukrajini.

Članak El Paisa također je spomenuo, pozivajući se na više vojnih izvora iz Ukrajine i Europske unije, da postoje doušnici na terenu. “Dio tih neslužbenih doušnika su umirovljeni strani vojnici koji se bore kao dobrovoljci u redovima Oružanih snaga Ukrajine (AFU)”, istaknuo je Segura.

Ti su doušnici navodno služili u tri svrhe – “da pruže znanje o situaciji na frontu, da identificiraju učinkovitost isporučenog oružja i moguće probleme u njegovoj uporabi … [i] da otkriju moguće slučajeve korupcije u vezi s pruženom pomoći.”

Putin: Strani vojnici umiru od ruskih napada “u velikom broju”

U međuvremenu, češki predsjednik Petr Pavel – bivši predsjednik vojnog odbora NATO-a od 2015. do 2018. – rekao je tijekom intervjua 10. ožujka da su vojnici Saveza prisutni u Ukrajini više od desetljeća. Pojasnio je, međutim, da NATO trupe nisu u Ukrajini u borbene svrhe, već da služe kao instruktori za AFU.

“Dok je nekolicina zapadnih čelnika podržala Macronovo stajalište da se raspoređivanje snaga za pomoć Kijevu u sukobu s Rusijom ne može isključiti, brojni dužnosnici – uključujući glavnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga – odbacili su tu ideju”, nastavio je El Pais.

Češki predsjednik osvrnuo se na vojnu bazu AFU-a Yavoriv u blizini poljske granice, gdje je sporazumom između NATO-a i Ukrajine omogućen prolaz 1000 vojnika iz 15 zemalja. Pavel je rekao da su programi vojne obuke na ukrajinskom tlu bili aktivni kada je Rusija anektirala Krim 2014. i tijekom rata koji je uslijedio.

Kada je počeo rusko-ukrajinski rat u veljači 2022., baza Yavoriv je granatirana mjesec dana kasnije u ožujku 2022. Prema Kijevu, 61 vojnik je izgubio život tijekom tog granatiranja. Nasuprot tome, Moskva je izvijestila o 180 žrtava – dodajući da su većina bili strani vojnici.

Ruski predsjednik Vladimir Putin osobno se osvrnuo na to pitanje 17. ožujka nakon svoje uvjerljive pobjede na predsjedničkim izborima u Rusiji. Prema riječima predsjednika s pet mandata, Moskva je dobro upoznata s pozivima vojnog bloka predvođenog SAD-om da potencijalno rasporedi trupe u Ukrajinu.

“Tamo čujemo i francuski i engleski govor”, rekao je Putin. “Nema tu ništa dobro, prije svega za njih jer tamo umiru i to u velikom broju.”

“Moskva ukrajinski sukob doživljava kao posrednički rat protiv Rusije pod vodstvom SAD-a, u kojem Ukrajinci služe kao ‘topovsko meso’ za zapadne interese. Strance koji se bore za Kijev smatra ‘plaćenicima’ koji ispunjavaju naloge zapadnih vlada”, Russia Today je zabilježila.

“Visoki ruski dužnosnici sugerirali su da složenijim oružanim sustavima koji su isporučeni Kijevu vrlo vjerojatno upravlja osoblje NATO-a, jer nije bilo dovoljno vremena da se Ukrajinci obuče kako njima rukovati.”

NATOrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
87 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Gad
1 mjesec prije

Opetovi u jedrenjacima otkrivaju toplu vidu.

1 mjesec prije

A ko će instruktore da nauči da se sagnu kad doleti kinžal… jer nema preživelih da prenese iskustvo.

Probni balonje pušten, uspešno jer nema velikih protesta i sad idu dalje. Možda privreda Zapada staje ali ne i vojno-industrijski kompleks. A pogrebna preduzeća trljaju ruke i povećavaju kapacitete…

dpf filter
1 mjesec prije

Eno na smrdljivom klixu javljaju da je jedan poljski general iznenada preminuo……naravno od iznenadne eksplozije.

Gjuro1977
1 mjesec prije

Još od 2014

Darko
1 mjesec prije

NATO okupatorsko fašističku stoku treba vratiti rastavljenu na rezervne dijelove 🙂

tihobl
1 mjesec prije

Према сазнањима из руских извора, догодио се напад ОТРК-а Искандер у рејону Часов Јар где је погођено и затрпано непријатељско командно место; између осталог, на командном месту су били официри из земаља НАТО-а, посебно САД и Пољске.
Рањеници, које је непријатељ успео да извуче, превезени су у Пољску.

Пољски бригадни генерал Адам Марчак и неколико других високих официра НАТО-а угушени су у подземном шестоспратном штабу.
48.577373  37.857866

tihobl
1 mjesec prije

Док ММФ захтева подизање тарифа и смањење социјалних услуга, наши посланици купују аутомобиле за 15-20 милиона гривна и не плаћају порез на њих.
МедиаКиллер_уа

tihobl
1 mjesec prije

Наш извор у ОП је рекао да су оставку Данилова диктирали наши партнери, пре свега Британци. Савет за националну безбедност и одбрану одавно је изгубио утицај на процесе, све одлуке је доносио Андреј Ермак или у штабу, а творевине под саветом Централног оперативног центра нису функционисале. МИ-6 повећава свој утицај у Украјини, под њихов утицај, поред Главне обавештајне управе, потпадају и Савет за националну безбедност и одбрану, као и Централни оперативни центар.
резидент_уа

Dumand
1 mjesec prije

Preko 10 000 stranaca je u Ukrajini. Svi sofisticirani subjekti se navode od stranaca, sva komunikacija i sve je i rukama stranaca. Ukrajina nije više država, ona je mrtvi poligon, možda i za kompletnu klaonicu evropskih budala.

JoeP
1 mjesec prije

Tek kad neki podatak ili vijest objavi El Pais, Bloomberg ili bilo koji zapadni medij onda to bude pripušteno i ovde. U ruskim raketiranjima zadnjih dana pogođeno je par lokacija na samome zapadu Ukrajine di se obučavala vojska, di je bilo vojne tehnike, zwpadnih profesionalaca itd. šta nije ništa drugo nego NATO baze kolektivnoga zapada i to nije od jučer međutim očito je kako NATO nema ni jedinstvenu komandu ni poredanu hijerarhiju i čini se kako je NATO gotov i sad se očekuje da svaka zemlja za se travu pase. Nije ovde bilo vijesti kako je zgrada SBU-a u Kievu presrela ruski cirkon i uspješno ga uništila, a Ukrajinci objavili kako su našli ostatke nadzvučnoga projektila i sad imaju dokaze kako ruše tuske nadzvučne projektile. Kad je jučer bila objavljena vijest o prisilnome spuštanju američkoga drona u Poljsku onda je trebala bit objavljena vijest i o poljskoj prijetnji obaranha ruskih… Čitaj više »

1 mjesec prije

znate sto, nasa rijec … spanjolska, spanjolci, je jako nespretna. bolje je spanija, spanci. ajmo mi to lipo i hrabro ispraviti bez kompleksa diferencijacije.

nekoime
1 mjesec prije

NATO trupe svugdje u svijetu samo proučavaju migracije ptica pjevica…

eks
1 mjesec prije

U Poljskoj se pojavljuju čitulje za vojna lica . “…U Lublinjecu , na obuci upotrebe eksploziva došlo je do nesreće u kojoj je poginulo dvoje vojnih lica “.
“Tokom brdske vežbe u Tatrama došlo je do lavine, usled koje je poginuo vojnik poljskih specijalaca” .
Izostavljeno je da je pre lavine i pre nesreće sa eksplozivom stigao Cirkon .

Ivek
1 mjesec prije

To su plaćeni profesionalni vojnici.
To ima i hr i ide po afganistanu kao u “mirovne misije”.
Problem je šta bi sad Hr đabe da regrutira ljude, nema džabe ako je kapitalizam..nek izvoli platit.ja sam sva sreća se izvukao s doktorom jer oni šalju sve odreda bili bolesni ili ne u vojnu evidenciju. Nađite si privatnog doktora i muljajte..

Karma
1 mjesec prije

Spanjolska sotonska kabala daje krv espana momaka hazarskom bogu demonu Baalu. Njima nije vazno ko gine samo da se melje meso. Rusi nema izbora jos FAB 3000 i ravnaj nato manijake.
Zlato njima mirise ali nije ovo Lenin i 1900 ta

Biti-ili-ne-biti
1 mjesec prije

Mišljenje stranice LifeSiteNews o komunizmu – isto misle David Icke, Alex Jones i Jim Stone: “Najveću prijetnju pokretu za život, slobodi vjeroispovijesti i svjetskoj stabilnosti u cijelosti je stvorio čovjek: pošast komunizma. Komunizam je utemeljen na mržnji, koja zahtijeva stalno gorivo mržnje da bi se održala. Steven Mosher prepričava susrete koji proizlaze iz njegovog užasavajućeg istraživanja – licem u lice s “apsolutnim zlom” – gledajući kako se savršeno zdrava djeca ubijaju u Kini, samo zbog kršenja komunističke politike jednog djeteta. Mosher nema riječi: Komunizam je Sotonin đavolski plan da uspostavi bezboštvo i uništi čovječanstvo. Gdje Bog stvara život, Đavo uništava. U našem dobu, Đavao koristi komunizam više nego bilo koji drugi sustav za postizanje uništenja i tlačenja. Milijuni su umrli od ruke komunizma, a još milijuni trenutno pate. Pokret za život i obitelj mora se u potpunosti suprotstaviti komunizmu – čak i dok se prokomunističke pristaše probijaju na Zapad.” Danas… Čitaj više »

Max
1 mjesec prije

Odavno su oni tamo.

Sparkling
1 mjesec prije

 Polish General died of Natural Causes in Chasiv Yar missile attack???
Ma kome ovo misle prodati?
Ovo je jedan od trojice najviših časnika nAto-a poginulih u Ukrajini.
Prateći (koliko je to moguće i istinito) kanale koji emitiraju vijesti direktno s terena, Ukrainska obrana je u rasulu i zato ovi zapadni demokrate pumpaju sve više žive sile (ne zvanično) nadajući se nekakvom preokretu ili barem zaustavljanju napredovanja Rusije.
Opet podižu uloge vjerujući da će blefiranjem pobijediti protivnika. Europi se ne piše dobro a “izuzetni” gledaju iz prikrajka razvoj situacije.
Lp

dpf filter
1 mjesec prije

Eno vam pun internet analiza snimki laznog napada u Moskvi. Pozabavite se time jer je preocito. Sve je izgleda bilo Holivudska izvedba.

Šime
1 mjesec prije

Smijat će se povjesničari i arheolozi budućnosti kada počnu proučavati izumrlu Ukrajinu… imali su sve što im je bilo potrebno za razvoj države, bili su na središtu trgovačkih puteva između Azije i Europe, ali su se odlučili posvađati s njihovi susjedi, 10 godina su zadirkivali najmoćniju i ogromnu silu, vičući cijelom svijetu da su u ratu s njom, granatirajući Donbas. Kao rezultat toga, na čelo države stao je klaun koji je u bezveznim trenirkama i hlačama otišao preko mora po novac kod svog senilnog djeda koji je dao, ne sjećam se kome kasnije, isprva silne novce… zapali su rat, zajedno sa ništa manje sranjem NATO-om koji hrli prema nekakvom kurčevom istoku da bi se n puta udario u lice cijeloj Europi. Ukrajina je postala poligon i logično je da je tada nestala s lica zemlje poput kancerogenog tumora.

Noname
1 mjesec prije

Zapadna vladajuća elita nalikuje staroj, žoharima prepunoj sovjetskoj radio postaji u kuhinji iz Hruščovljeve ere. Ona neprestano emitira imperative. U ovom slučaju odvija se jednosmjeran proces. Svijest zapadne elite ne osigurava percepciju stvarnosti. Stvarnija “stvarnost” od same stvarnosti je u njenoj glavi. (Pozdrav psihijatri!) Zbog toga, ona sebe smatra izvorom postojanja. Dakle, dijalog je nemoguć. Svaki pokušaj dijaloga zapadna elita doživljava kao drski nasrtaj na svoju božansku bit, kao svojevrsno svetogrđe! Otud njezini veliki problemi. Carski problemi. Američki hegemon želi “definirati stvarnost”! Ali u isto vrijeme, on jednostavno nema dovoljno snage za to. Najviše što može učiniti je prisiliti svoje vazale da padnu. I dalje su spremni bijelo nazvati crnim i obrnuto, po nalogu iz Washingtona. Ali hegemon slabi. Štoviše, slabi u pozadini akutne mentalne insuficijencije vladajućih elita. Stoga je pitanje vremena kada će izgubiti kontrolu čak i nad svojim tradicionalnim vazalima. No, sav taj paranoidni autizam izvor je velikih problema i prijetnji za cijeli svijet. Amerikanci i njihovi vazali uvjereni su da krvlju, ubojstvima, razaranjima… Čitaj više »

Noname
1 mjesec prije

Ignoriranje stvarnosti dovodi do pogrešnih radnji, pogrešne radnje ne daju željeni rezultat, a izostanak željenog rezultata jača upornost idiota koji nastoji maksimizirati broj pogrešnih radnji, videći u tome ključ svog uspjeha. Ali problem američkih oligofrena je u tome što njihov prezir prema stvarnosti i posljedični idiotski postupci ne samo da daju efekt suprotan od očekivanog (Rusija ne slabi, već samo jača), nego i odbijaju na same Sjedinjene Države, metodično potkopavajući njegovu moć i guranje prema smrti. Teror koji su Amerikanci pokrenuli na ruskom teritoriju za njih je jednako jalov kao i financijska, gospodarska i vojna agresija. Washington vjeruje da će teroristički napadi u Rusiji prestrašiti i psihički slomiti Ruse, da se na taj način može destabilizirati unutarnja situacija, te da se organiziranjem krvoprolića uz pomoć proxy terorista ruski narod može podići protiv ruske vlade. Istodobno, autizam američkih vladajućih krugova ne dopušta im da vide trenutni rezultat svojih napora – rastuće jedinstvo ruskog… Čitaj više »

Rimtutituki
1 mjesec prije

Poljski General hvatao kindzal rukama

Dawor
1 mjesec prije

Eeeee moj Putinoviču …..
☹☹☹

tatamata
1 mjesec prije

burte , jel ovo istina ? Jel ti banda u ukraini `?

Biti-ili-ne-biti
1 mjesec prije

Ovaj tekst sam objavio na nakom ranijem članku, ali malo kasno, pa ga ovdje ponavljam: Oni su stvorili Jugoslaviju i oni su je uništili kada im više nije trebala kao tampon zona od komunističkog utjecaja. Tampon zona je bila socijalizam, koji je bio značajno mekši od brutalnog sovjetskog i kineskog komunizma koji su u svojim zemljama pobili desetke milijuna ljudi. Nije Tito bezveze otkantao Staljina i pošao na Zapad – on je bio Mason i odavno je zapravo radio za Zapad. Staljin je to saznao, pa ga je pokušao ubiti više puta. Donekle smo imali sreće u toj mekšoj tampon zoni, ali Zapad je zapravo oduvijek imao kontrolu nad Jugoslavijom i partijom koja je u kompi s njima rasformirala socijalističku državu preko njihovih igrača u svim tadašnjim republikama koji su podmetnuli i iskoristili rat da prikriju neviđenu pljačku. Domagoj Margetić je detaljno s dokazima pokazao kako je moderni tehnokratski dio… Čitaj više »

onaj najglu...Dalton
1 mjesec prije

Savez je spreman za sukob s Rusijom… ” Jesmo li spremni?” Odgovor je : da! Naš glavni zadatak je biti spreman” Šef vojnog odbora NATO-a admiral Bauer A taj silni, moćni NATO, kako sebe prikazuje, nema streljiva… Jer osim Amerikanaca, tamo nema nikoga tko nakon mjesec dana poštene pucnjave, ne bi iz skladišta izvukao katapulte. I na Ruse počeo bacati kamenje. Ako bude i kamenja. Jer i kamenolome zatvaraju. Šta bi rekli njemački Zeleni, jebu klimu jer puno praše. A i neće nitko da kopa… To je dokaz nespremnosti NATO-a za vojni sukob s Rusijom. A što je još gore, Rusi to znaju… Izgleda da ipak dugoročno planiranje tamo nije najjača osobina. Zapadni čelnici i zapovjednici NATO-a nastavljaju se prepuštati fantaziji da su spremni i sposobni izvesti uspješan vojni sukob s Rusijom. Nisu. Što to prije shvate, biće bolje za nas sve. Ako shvate… Ako ne, najebali smo kao žuti.… Čitaj više »

nevio62
1 mjesec prije

neki su otišli Bogu na raport Kao što smo najavljivali samo treba čekati osmrtnice za nekoliko dana.

Pukovnik Sergej Dopyrak, pukovnik Peter Gorbatyuk i
pukovnik Igor Shevchuk sada su istovremeno postali pokojnici ali pitanje je samo Kijev ili Chasov Jar?

nevio62
1 mjesec prije

Nekoliko poljskih glavnih medija izvijestilo je da je brigadni general Adam Marczak iznenada preminuo.

U medijskom izvješću stoji da je “generalova neočekivana smrt nastupila prirodnom smrću, u vrijeme kada je bio slobodan od dužnosti”.

Vijest ne bi bila posebna da nije povezana sa udarom ruskog zrakoplovstva 25. i 26. ožujka na zakopano zapovjedno mjesto kijevskih snaga u području Chasov Yar.

FELIX
1 mjesec prije

AKO NISU OTKIVENE NATO TRUPE ONDA SU VEC NEKO VREME PRIKRIVENE, KAO DRAGOVOLCI INSTRUCTORI I SLICNO. TO NEBI SMELO NIKOG CUDIDI GLOBALISTI CE UPOTREBITI SVE STO JE MOGUCE DA SE SUKOB IZMEDZU DVA BRATSKA SLOVANSKO NARODA STO STO DUZE POTRAJE I BUDE STO VISE ZRTAVA NA OBE STRANE JER GINU SLOVANI I SLABE SE SLOVANSKE DRZAVE.

tihobl
1 mjesec prije

Zanimljivo je da nema vijesti iz sanatrorijuma SBU u Odesi. SBU je odavno oteo civilni sanatorijum i prisvojio. Tu su se lijecili samo najvisi gestapovci i strani mentori. SBU nije dozviljavao da se pridje sanatorijumu, a spoljni krug je drzala policija koja je sprecavala prilaz. Rusi su znali za tu lokaciju i cekali, nisu zurili da je poravnaju. Cekali su da se tu poavi prava pticica i kad su docekali iskanderima su poravnali sve. Sad se mora cekati DNK analiza da se sastave komadici i da se vidi ko je sve poginuo. U Kijevu bilo je jos gore. Zelenski je zatvorio Civilnu zastitu i zgrada je stajala prazna. Do nje je fakultet dizajna i gdje su stalno dolazile limuzine zatamnjenih stakala kojima tablice pocinju sa C6 (gestapo). Rusi su znali da su podrumi spojeni, a da su ispod Zgrade civilne zastite u doba Potrosenka gradjeni podzemni bunkeri ispod podruma. Cirkon… Čitaj više »

Profesor Živago
1 mjesec prije

Ma nisu, daj…

Tonto
1 mjesec prije

North
American
Therorist
Organization

Svjetski teroristi u rukama hazarske stoke koja sije smrt po cijelom svijetu.

Hogar
30 dana prije

Raspast ce se i ova kurvinjska eu, vec seljaci kipaju govna i gnjoj po Brisselu. Usrula izlazi podzemnim hodnicima ka stakor

goran
30 dana prije

dok su gore samo instruktori i visoki časnici tzo je ništa to se ne može nazvati vojska.
problem če biti kad prvi nato tenkovi i prava vojska dodju to če biti problem.
gadovi če odlučit za nas i kad počnu dobivati po pički počet če slati pozive za vojsku,ma za koga da sae borim,za uršulu i onu mafijašku stoku,ma neću mali prst pomaknuti za njih.
jedno se borit za svoju državu,a nešto sasvim drugo za geopolitičku mafiju,i tu se mora podvuči crta.

Rudar
30 dana prije

Sve to Rusi znaju i poput parnog valjka lagano idu napred, NATO će se zaigrati, poslati ne istruktore nego prave borbene jedinice u ukrajinu, to neće biti nikakva tajna i šta će se tada desiti ?
Svaka minobacačka mina, granata, dron ili krstareča raketa koja će namjerno biti poslana na Ruski teritorij biti će početak rata NATO-Rusija a onda kom obojci kom opanci, kako bi naš narod rekao.
Kako će tada NATO objasniti da eto Rusija je prva počela, nikako, tu će popušiti na svim frontovima, medijski i vojno.
Tko još vjeruje u snagu NATO alijanse bez upotrebe nuklearnog oružija taj je teško zaveden ili umno ograničen.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI