Ukrajina je odgovorila na prijedlog o prekidu vatre

Orban i Zelenski
17 komentara

Kijev se ne slaže s mađarskim planom za zaustavljanje sukoba, rekao je zamjenik šefa stožera Zelenskog

Ukrajina nije zainteresirana za prijedlog mađarskog premijera Viktora Orbana o prekidu sukoba s Rusijom, rekao je Igor Zhovkva, zamjenik šefa kabineta Vladimira Zelenskog.

Orban je u utorak stigao u Kijev u svoj prvi posjet Ukrajini nakon više od desetljeća. Obraćajući se novinarima nakon sastanka sa Zelenskim, mađarski premijer je rekao da je iznio ideju o “brzom prekidu vatre” kako bi se ubrzali pregovori.

“[Orban] je izrazio svoje mišljenje”, rekao je Zhovkva na ukrajinskoj televiziji. “Ovo nije prva zemlja koja govori o takvom mogućem razvoju događaja.”

“Stajalište Ukrajine je sasvim jasno, razumljivo i dobro poznato”, nastavio je dužnosnik, ističući da se prekid vatre “ne može razmatrati izolirano”.

Kijev je nepokolebljiv da je rješenje moguće samo putem ‘formule mira’ Zelenskog, dodao je.

Ukrajinski čelnik iznio je program od deset točaka krajem 2022., koji je uključivao rusko povlačenje sa svih teritorija koje Kijev smatra svojima, plaćanje odštete i podvrgavanje sudu za ratne zločine.

Moskva je rekla da odbacuje zahtjeve Zelenskog kao nepoželjne i smiješne. Prošli je mjesec predsjednik Vladimir Putin predstavio svoje uvjete za početak pregovora o prekidu vatre, uključujući potpuno povlačenje Ukrajine iz regija koje su glasale da budu dio Rusije i pravno obvezujuća jamstva da Ukrajina nikada neće pristupiti NATO-u.

OrbanPrekid sukobarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nije baš isto
2 dana prije

Putin je imao priliku prekinuti ciklus mržnje Istoka prema Zapadu ali se ipak odlučio vratiti staroj ljubavi: Hladnom ratu. Tko zna koliko će još stoljeća ovo trajati. Pozdrav komšijama s one strane Željezne zavjese 👋

Nije baš isto
2 dana prije

Po mišljenju politikologa, „Mi se ne borimo protiv Ukrajine i nesrećnih, drogiranih Ukrajinaca, koje su njihova korumpirana elita i njihovi gospodari, bacili u „mlin za meso“.
– Mi se borimo protiv Zapada“, rekao je Karaganov. – Naravno, udarićemo ukrajinsku vojsku, jer je ona zapravo angažovana, ali naš glavni cilj je da otreznimo Zapad i nateramo ga da puzi nazad. …Ukrajinski narod se delimično stavio u ovu poziciju – da bude „topovsko meso“ u sukobu Zapada i Rusije – kaže Karaganov.

nastran
2 dana prije

krvavi klaun-kepec..ne može biti ni smiješan jer je sve preozbiljno

Josip
2 dana prije

Super, Ukrajinu treba zbrisati s lica zemlje..

tihobl
2 dana prije

Kako je izigrao Orbana. Prvo ga je zamolio da zatrazi prekid kontraofanzive jer mu jedinice odbijaju da izlaze iz zemunica, a onda da se pokaze da je baja odbije madjarski prijedlog.

Prije mjesec dana poceo je kontraofanzivu na harkovskom pravcu. Prebacio je 50 najspremnijih bataljona. I uspjeli su na jednom mjestu napredovati 200m, a na drugom 300m. Pogubio je zivu silu saljuci je u napade jer bi ih rusi poklopili sa avionskim bombama sa kasetnim punjenjem. To je daleko veca kolicina nego u americkim kasetama koje ispaljuju na civile. Sad kompletne jedinice odbijaju da idu u napad.

tihobl
2 dana prije

Ruski dron vec treci dan kruzi po Poltavi i njenoj okolini. Kad nesto uoci stigne iskander. Kijevski blogeri su bijesni jer NATO nema cim da skine ruski izvidjacki dron duboko u teritoriji. Bjesne jer rusi objavljuju snimke pogadaka aerodroma.

Max
2 dana prije

Očekivano.

Promatrač
2 dana prije

Ne odlučuje Zelenski ni o čemu, odjeća koju nosi kao i neverbalno ponašanje jasno pokazuje da je on samo pijun koji je izložen, a odluke donose i poteze vuku igrači iz sjene. Zato je Moskva jasno rekla da ga ne smatra “legitimnim” predstavnikom i ovlaštenim pregovaračem. Rat može zaustaviti samo Trump, što ga za okultnu oligarhiju čini opasnim i nepoženjim, a što pak Trampu stavlja metu na čelu. Tko god da se brine o njegovoj sigurnosti treba širom otvoriti oči. Okultna oligarhija ima punu tablu figura i razrađene poteze koji vode u daljnu eskalaciju, jer mir za njih nije laternativa. Svi koji im stanu na put osjetit će puni spektar mjera kojima raspolažu. Bez obzira na lošu prognozu nade za mir ima i ona raste svakim danom. Treba biti strpljiv i pametan jer nije ovaj rat od jučer, tako da niti neće završiti sutra.

Bond cigarete Bond
2 dana prije

Ima se, može se? Nema drugog obrazloženja?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI