Zapad ima plan da zamijeni Zelenskog

Zelenski u gradu Avdiivka
21 komentar

Pozicija Vladimira Zelenskog u potpunosti ovisi o podršci Zapada, ali će ga SAD i njihovi saveznici žrtvovati bez ikakvih zadrški, poručila je ruska strana obavještajna služba (SVR).

Moskva smatra Zelenskog uzurpatorom, jer mu je u maju istekao petogodišnji predsjednički mandat. Predsjednik Vladimir Putin tvrdi da je, prema ukrajinskom ustavu, parlament i dalje legitiman i da je predsjednička ovlast trebala preći na njegovog predsjednika kada je Zelenskom istekao mandat. Međutim, zvaničnici u Kijevu su se urotili da Zelenskog zadrže na mjestu.

“Postaje sve očiglednije da će Bijela kuća uskoro ugasiti ‘Projekat Zelenski'”, saopštio je SVR u četvrtak.

Veruje se da će Zelenski biti iskorišćen kao žrtveno jarac “kada Rusija učvrsti svoje uspehe na bojnom polju, a iscrpljene i demoralisane ukrajinske trupe nađu bez izlaza”.

Kada Zelenski ne bude bio od koristi, „Bijela kuća će ga bez razmišljanja baciti na đubre istorije i zamijeniti ga drugim ukrajinskim političarem kojeg smatra prikladnim za pregovore o mirnom rješavanju sukoba s Rusijom“. Penzionisani general Valery Zaluzhny, bivši vrhovni komandant oružanih snaga, vjerovatni je kandidat, navodi SVR.

Ruska obavještajna agencija odbacila je kao “komične” pokušaje Zelenskog da uvjeri stranu publiku da je moguća ukrajinska vojna pobjeda nad Rusijom.

Putinova analiza, koju je iznio prošle sedmice u uvodnom govoru o ruskoj vanjskoj politici, je da Zelenski ostaje od koristi stranim sponzorima. On može izdati i provoditi nekoliko politika, koje bi bile krajnje nepopularne među Ukrajincima, ali bi inače pomogle Kijevu da produži neprijateljstva s Rusijom. On će tada morati da preuzme krivicu za te odluke, predvideo je Putin.

Predsjednik je napomenuo da sve sporazume koje je Zelenski potpisao sa stranim državama nakon 20. maja, kao što je nedavni bilateralni desetogodišnji sigurnosni sporazum sa SAD, druge strane mogu lako odbaciti, jer on više nema nikakva zakonska ovlaštenja da predstavlja Ukrajinu.

rusijaUkrajnazapadZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dux
6 dana prije

Zapadu odgovara klaun Zelenski,…..da je u nekoj drugoj državi situacija kao u Ukraini, tj. predsjedniku istekao mandat, a on vlast ne predaje parlamentu već se i dalje predstavlja kao legitimni predsjednik….cijeli Zapad bi arlaukao o kršenju demokracije i ko zna čega još ne….ali…pošto ne ratuje Ukraina protiv Rusije, već NATO…onda im takav klaun treba…i demokracija, ljudska pravai ostala zapadna sranja tu nestaju…i prestaju važiti.

MrKamenjarac
6 dana prije

…JA PREDLAZEM DA BUDE KIM JONG UNG;NAJBOLJE RESENJE

Dokurčilomi
6 dana prije

Ma hajde, nije valjda? Pa to smo oznali još prije dvije godine. Što je tu novoga?

Sparkling
6 dana prije

Pogledajte Podkast Mrežnica – Aćimović. Vrlo dobar opis od osobe koja je provela nekoliko godina zanimljivih trenutaka u Ukrajini i bez lažnih pretenzija prema bilo kojoj strani opisuje dešavanja.
Lp

tatamata
6 dana prije

a tko ce ga to zamijeniti ? Svi njih zelenko kokne , tako da je on jedina opcija

Lucija, prva
6 dana prije

EU će zamijeniti i ukrajinska jaja.
Da, da.
Porastao uvoz za 75%.
Točnije, nabit će carine.

“Dok se ne oporave proizvođači jaja, a koji su uništeni od “ptičje gripe””
Krepajmo svi od gladi. U prijevodu.
Nisu se proizvođači oporavili?
“EUROPSKA komisija uvest će u iduća dva tjedna carine na uvoz jaja iz Ukrajine zbog iskorištenih kvota, rekao je glasnogovornik EK.
Val jeftinog uvoza zabrinuo je europske poljoprivrednike i pokrenuo val prosvjeda pa je Komisija ograničila ukrajinske isporuke peradi, šećera, žitarica i meda.

U utorak Bruxelles je izvijestio da će uvesti carine na uvoz zobi budući da su ukrajinski poljoprivrednici iskoristili kvote.

jeftiniji uvoz iz Ukrajine zapriječio oporavak proizvodnje od krize koju je izazvala ptičja gripa.

Europski uvoz jaja iz Ukrajine skočio je lani za 75 posto”

Lucija, prva
6 dana prije

Nastavak “Mi smo po nalogu Davos grupe privatizaciom morali uništiti 90% industrije i Agrar da bi nas zaveli u svoje knjige kao turističku destinaciju za svoje penzionere koji kupujući nekretnine protjeruju autohtono stanovništvo i mjenjaju demografiju. To zna i Putin i zato naglašava da Ukraina može ući u EU jer bi je tako destabilizirala. Kad je postalo jasno da od ulaska u NATO nema ništa, uskače Europa tj prinudni upravitelji postavljeni od unipolarističke oligarhije i ublažavaju nastalu štetu obećavajući primanje u EU. Osim kraha poljoprivrede tu je i odljev sredstava za obnovu koje moraju na uštrb svog razvoja platiti ostale zemlje. Europa je izigrala Ukrajinski narod i treba preuzeti odgovornost jer je držala fige da sporazumi iz Minska ne uspiju. Sve u svemu prevareni su svi a Ukrajinskom narodu prijeti dug koji je narastao zbog kupovine oružja i rasprodaje svoje plodne zemlje. Zarobljeni u prodanoj priči, skriveni pod skute svojih… Čitaj više »

Lucija, prva
6 dana prije

Nastavak. Tko je glavni Jajoslav koji izvozi Ukrajinska jaja? Lice s potjernice. “OLEG BAKHMATYUK (Ukrainian: Олег Бахматюк, born August 14, 1974[2]) is a Ukrainian entrepreneur, former billionaire,[3] and politician. He is the owner of the agricultural vertical integrated company UkrLandFarming, and one of the largest egg producers in both Europe and Asia In 2006, he bought a controlling stake in region gas distribution companies IvanoFrankivskGas, LvivGas, ZKGas, ChernivtsiGas and VolynGas.[14][15] He later sold his controlling stake to the RosUkrEnergo AG company, owned by Dmytro Firtash, in 2007… On January 17, 2007, Bakhmatyuk was dismissed from his held position at Naftogaz, as well as from the public service.[11] Since 2011, he joined the founders of VAB Bank.[17][18] In October 2014 the National Bank of Ukraine provided a ₴1.2 billion stabilization loan to VAB Bank.[19] In November 2014 they declared the bank insolvent and introduced a temporary administration.[19] As a result of the economic and banking crisis in Ukraine in 2014–2015, the bank, like 99 other Ukrainian banks (out… Čitaj više »

Veliki Super Prvi Pravi Zmаj
6 dana prije

…jer on više nema nikakva zakonska ovlaštenja da predstavlja Ukrajinu.
—————-

Izvršen je tihi državni udar u bivšoj Ukrajini. Nisu im marsovci pisali ustav, kojeg su pregazili, već sami oni, ukropi. Pretpostavljam da im u ustavu ne piše da taj izraelski državljanin ima neka posebna prava.

eks
6 dana prije

Portal “Rupor Njuz” , u vlasništvu nemačkog novinara Tomasa Repera, objavio je da Fondacija Elene Zelenske odvaja ukrajinsku decu od roditelja i prodaje ih britanskim pedofilima .

Pero
6 dana prije

Ne posttoji nikakav zapad več SAD i večina europskih država pod židovskom jurisdikcijom.Rusi se prave nešto grbavi a oni su također.

Josip
5 dana prije

A gdje je plan da zamijeni neandertalca Bidena?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI