Macron i Merkel pozivaju na snažnije financiranje SZO-a u borbi protiv novih pandemija

Macron i Merkel zele vise ulaganja u SZO
20 komentara

Francuski predsjednik Emmanuel Macron i njemačka kancelarka Angela Merkel pozvali su na dodjelu više sredstava Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) i proširenje njezinih ovlasti, kako bi bila sposobnija za borbu protiv budućih pandemija.

Čelnici su prihvatili prijedloge obraćajući se 74. Svjetskoj zdravstvenoj skupštini koja je započela u ponedjeljak. Skup, koji organizira WHO, održava se ove godine putem interneta, a čelnici su pružili unaprijed naručene izjave za uvodnu sesiju.

“Moramo poboljšati financiranje Svjetske zdravstvene organizacije tako da bude održivija, predvidivija i manje ovisna o nekoliko velikih donatora”, rekao je Macron u svojoj poruci. “Također moramo razmotriti prijedloge koji su danas na stolu, kako bismo značajno ojačali neovisnost i autoritet organizacije.”

UN-ovom zdravstvenom nadzorniku također bi se trebale dodijeliti dodatne ovlasti i omogućiti lakši pristup potencijalnim epidemijama sposobnim za razvijanje u pandemije u svojim državama članicama, rekao je francuski predsjednik, pozivajući međunarodnu zajednicu da tom tijelu dodijeli više ovlasti.

”Podržavam prijedlog da se SZO-u omogući istraga potencijalno pandemijskih patogena, što bi joj omogućilo brzi pristup svim dotičnim teritorijima. Transparentnost i dijeljenje podataka apsolutno su ključni.”

Slično mišljenje izrekla je i Merkel, koja je upozorila da situacija Covid-19 ne samo da još nije gotova, već definitivno nije posljednja svjetska epidemija s kojom će se suočiti čovječanstvo. Njemački čelnik podržao je ideju o uspostavljanju svojevrsnog “globalnog vijeća za prijetnje zdravlju”, koje bi moglo “nadgledati poštivanje zdravstvenih propisa u državama članicama.”

“Prioritet mora biti omogućavanje da svijet može brže reagirati na buduće pandemije”, izjavila je. Kako je SZO i dalje jedino svjetsko zdravstveno tijelo, njegove bi se ovlasti trebale proširiti, kako bi se učinkovitije nosile s budućim krizama, rekla je Merkel.

”SZO bi stoga trebao nastaviti igrati vodeću ulogu u svjetskom zdravstvu. Međutim, ako to želimo učiniti, moramo Organizaciji pružiti trajnu financijsku i kadrovsku potporu. O tome razgovaramo godinama, ali sada je još važnije konačno djelovati.”

Nedavno je zemlja s drugim najvećim brojem zaraženih, Indija, zabilježila masovni porast novih slučajeva koronavirusa, s brojem od 26,7 milijuna zaraženih, kojim se brzo približava SAD-u, koji dosad broji navodno 33.1 milijun zaraženih.

Angela Merkelemmanuel macronSZOwho
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mikojan
3 godine prije

Potpuno se slažem sa njima !
Treba se pripremiti na nove pandemije, npr:
Pandemija gladi, pandemija nezaposlenosti,
pandemija neobrazovanosti, pandemija svih oblika nasilja itd itd.
Dobro sam neki dan čuo neku slušateljicu na nekom radiju a tema je bila konoplja i pušenje,
ako vlast nije briga šta imamo za jelo onda je mora biti briga ni šta imamo za pušiti !
Svaka joj čast !

Pravednik
3 godine prije

Dragi moja piskarala iz udobnih fotelja, jeste li spremni na otpor?…Vrijeme je da se vlast vrati narodu, da se dostojanstvo vrati radniku.
Znam, znam, niste, ljepše je u toplini doma piskarati i kritizirati.

Šele
3 godine prije

Koliko su providni, ko imaju neki sastanak i raspravljaju, dogovaraju, predlažu a unaprijed sve dogovoreno i spremno.

Mucke
3 godine prije

Evo za one koji jos uvijek dvoje o porijeklu i patogenosti virusa .

ttps://www.bitchute.com/video/kXqcDF0TF8cJ/

fnvesfvuserufesrnaen
3 godine prije

A što drugo da kažu dva operativca tame nego da podrže stvorovu zamisao sa kurtonom.

Davor drugi
3 godine prije

Ide se na ojačavanje i dodjeljivanje daljnjih ovlasti upravo tamo na mjestu gdje se bil sa njegovim. cjepivom ustoličio.
Ne znam, ali bez radikalnih kontra mjera (kojih za sada ni na vidiku nema) neće biti moguće ništa napraviti protiv medicinskog fašizma koji je najgora moguća prijetnja za čovječanstvo, gora i od bilo koje epidemije.
Sve se više uočava agresivni i nasilnički rad na proturanju agende i plana COVID-19 u daljnjem globalnom pokoravanju stanovništva.

Moshe Evropejac
3 godine prije

Angela Evropske Penzije nam daj umjesto da djelite sumljivim organizacijama po svijetu koje nas gledaju opljačkat i uništit…..ovako ćete dobit sve Evropsko jedinstvo koje će vodit oni najstariji i najmudriji umjesto najpohlepnijih

Ici
3 godine prije

Komedijaši tipa Makaron i Merkel bi trebali promovirati Evropsku zdravstvenu organizaciju, a ne biti pudlice SZO

Max
3 godine prije

Svijetska nadvlada dvoje klaunova.

Mladen
3 godine prije

Samo jedno pitanje:
KOJIH NOVIH PANDEMIJA?!
Što su sad političari dobili i dar proroštva?!

Darko
3 godine prije

Kas će konačno krepati ovo zlo i osloboditi njemački narod i EU svoje prisutnosti?

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI