Prema Lavrovu, NATO se bori na strani Kijeva

NATO i Rusija
31 komentar

Vojni blok predvođen SAD-om ne može više biti uključen u sukob u Ukrajini, kaže prvi ruski diplomat

Zemlje NATO-a sada se de facto bore na strani Kijeva i postale su “duboko” uvučene u ukrajinski sukob, rekao je u srijedu ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

“Još jednom smo skrenuli pozornost na subverzivnu liniju zemalja NATO-a, koje su već duže vrijeme uvučene u sukob i sve dublje ulaze u sukob, a zapravo se bore na strani kijevskog režima”, Lavrov je rekao tijekom konferencije za novinare nakon razgovora s iranskim kolegom Hosseinom Amirabdollahianom u Moskvi. Također je istaknuo da Zapad više ne želi zaustaviti sukob u Ukrajini, već radi na njegovom produžavanju. Lavrov je ukazao na nedavnu izjavu američkog državnog tajnika Antonyja Blinkena, koji je ustvrdio da se bilo kakav prekid vatre ili primirje koje predloži Moskva ne može dopustiti jer bi to bilo samo u interesu Rusije.

“Teško mi je reći na čemu se temelji takva plitka, iskreno govoreći, analiza. Jedina pretpostavka je da Zapad ne želi zaustaviti ovaj rat i da u njemu vidi svoje geopolitičke interese, prvenstveno sa stajališta pokušaja da eliminira još jednog konkurenta na svjetskoj sceni u licu Ruske Federacije,” primijetio je Lavrov.

Diplomat je također dodao da Zapad ima sličan stav prema Kini. “Naši kineski prijatelji dobro su svjesni da se i oni već spominju u dokumentima NATO-a kao konkurenti i dugoročni protivnici koje treba neutralizirati”, rekao je Lavrov. Istaknuo je da će se Rusija, Iran i Kina “kategorički suprotstaviti” pokušajima Washingtona i njegovih saveznika u uspostavi zapadnjačke hegemonije.

Rusija je opetovano optuživala Zapad da protiv nje vodi “posrednički rat” u Ukrajini tako što je Kijevu nastavila pružati vojnu pomoć vrijednu milijarde dolara dok je Moskvi nametala više krugova opsežnih sankcija.

kinarusijazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Fitcher
1 godina prije

Prije bi mogli reći da se Kijev bori na strani NATO-a, i to od prvog dana. Samo jbg, neće NATO otvoreno ratovati protiv Rusije već eto tako proxy ratom sa smješnim državicama poput Ukrajine.

eks
1 godina prije

Ponavljam: Protiv Rusije ratuje USA, Poljska , Rumunija, Engleska, plaćemici iz Gruszije, Belorusije i mngih drugih zapadnih zemalja. Kuknjava Zelenskog i priče o nedostatku oružja je laž . NATO operateri savremenim oružjem i logistikom su uključeni u punom kapacitetu u borbe. Ovo je rat NATO protiv Rusije..

Ivan
1 godina prije

Za EU je jedino rjesenje istjerati odmetnuti NATO iz cijele EU i stvoriti vlastitu silu za obranu kontinenta. S trulim, pokvarenim i podlim Amerima treba raskrstiti jednom za uvijek..

tihobl
1 godina prije

NATO se borio na strani Libije protiv diktatora Gadafija.
NATO se borio na strani Iraka protiv diktatora Sadama.
Nato se uvijek bori na strani naroda. Blago narodu kome je NATO saveznik.

Max
1 godina prije

Jasno od prvog dana.

Eto
1 godina prije

Ako su Ukrajina I Nato zajedno, onda je de facto rusija napala nato

burt
1 godina prije

Ukrajina je počela dobijati i tokom sljedećeg razdoblja dobit će preko 1000 zapadnih oklopnih vozila, Leopard 2, Challenger 2, Bradley, Stryker, Marder, Cougar, AMX-10, M113, Senator, FV432, Bastion, CV90 plus 100 T-72 i PT91 koji su već isporučeni plus Leopard 1 koji će početi dolaziti tokom proljeća plus Abrams koji će doći tokom godine, ruska vojska ne može protiv tolikog broja suvremenih oklopnih vozila a pogotovo jer koriste zastarjele oklopnjake iz pedesetih i šezdesetih godina

Mrki
1 godina prije

Rusiji onda jedino preostaje da proglasi rat protiv NATO saveza. Lavrov je rekao svoje. Sad treba stati čvrsto i odlučno objaviti rat NATO savezu ! Nema druge. btw. gdje je nestao Kadirov ?

Sparkling
1 godina prije

Popratim tu i tamo što se događa, ali s obzirom na golemi broj svakakvih info i dezinformacija, ne želim ulaziti u detalje i raspravljati o stvarima s kojima ne znam ni približno. Međutim nakon prvih mjeseci sukoba posumnjao sam u neke stvari koje nisu baš bliske sili kao što je Rusija. Nešto tu ne štima. Ovaj sukob kao da je dogovoren. I Rusija i zapad izgleda imaju koristi od ovoga rata. No da ne duljim, situacija koliko god se čini “normalna” može izbjeći kontroli. I svi mi znamo što će se onda dogoditi. Neka druga teorija po meni je da ih Rusija polako ispipava koliko su spremni daleko ići. Mislim na nAtO. Bojim se da će strpljenja nestati ako ovi budu previše provocirali. A kad krenu Cirkoni bit će – pa nismo htjeli, to su oni drugi i tome slično. No naravno rat se mora završiti ili za stolom ili… Čitaj više »

Ivan
1 godina prije

Rusi oderite te svinje, sto sparate takticko nuklearno?

abc
1 godina prije

U Sjevernoj Makedoniji zatražili su ostavku čelnice Ministarstva obrane nakon što ju je pregledao psihijatar koji je utvrdio da je Slavjanka Petrovskaja, koja je inicirala prebacivanje 12 helikoptera Mi-24 u Kijev, patila od opsjednutosti i uzimala sedative .

MNK
1 godina prije

Rusima trodnevna specijalna operacija traje vec vise od godinu dana a ‘druga’ vojska svijeta mjesecima bori se o mali gradic na istoku Ukrajine protiv ukrajinskog naroda koji prema ruskoj fasistickoj propagandi je nepostojeci narod. Normalno da sad Lažrov mora glupim rusima reci da se bore protiv NATOa. Kad bi stvarno NATO ratovao protiv Rusije Moskva i Petersburg dobili bi drugi Beograd 99.

MNK
1 godina prije

Rusima trodnevna specijalna operacija traje vec vise od godinu dana a ‘druga’ vojska svijeta mjesecima bori se o mali gradic na istoku Ukrajine protiv ukrajinskog naroda koji prema ruskoj fasistickoj propagandi je nepostojeci narod. Normalno da Lažrov mora glupim rusima reci da se bore protiv NATOa. Kad bi stvarno NATO ratovao protiv Rusije Moskva i Petersburg dobili bi drugi Beograd 99.

burt
1 godina prije

nema ni potrebe da NATO vojnici idu u Ukrajinu jer je dovoljna ukrajinska vojska i strani dobrovoljci da dođu do Krima

Noname
1 godina prije

Britanija je za Oružane snage Ukrajine poslala tenkove Challenger 2. Vojni stručnjak Konstantin Sivkov smatra da će oni biti beskorisni u Ukrajini. “Sigurno se neće probiti”, ocijenio je potencijal ove tehnike. Početkom godine London je najavio isporuku svojih tenkova Kijevu. U ožujku su stigli u Ukrajinu, ali se ne koriste. Razlog  je ranije objasnio britanski ministar obrane: Oružane snage Ukrajine nemaju dovoljno kvalifikacija. Konstantin Sivkov predvidio je Challengeru 2 sramotu na bojnom polju. Čak i sovjetski T-62, koji se počeo proizvoditi četvrt stoljeća ranije od Challengera, nadmašuje britanski stroj u pogledu startne brzine projektila. “Challenger ima 1450 m/s, dok T-62 ima početnu brzinu od 1520 m/s”, objasnio je stručnjak. Prema njegovim pretpostavkama, London zato želi opskrbiti APU granatama s osiromašenim uranom kako bi kompenzirao značajan nedostatak Challengera 2. Probojnost će se povećati za 20-30%, međutim, to neće promijeniti situaciju mnogo. Sivkov je siguran da ruski T-90M neće probiti ni otrovne projektile. Ako je meta T-90, onda će… Čitaj više »

Noname
1 godina prije

MEDVEDEV JE PREDLOŽIO STVARANJE MEĐUNARODNE PLATFORME ZA BORBU PROTIV ZAPADNOG NEOKOLONIJALIZMA. Zamjenik šefa ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev predložio je stvaranje međunarodne platforme za borbu protiv zapadnog neokolonijalizma. Prema njegovim riječima, ova tema zaokuplja ne samo Rusiju, već i mnoge druge zemlje svijeta koje pate od hegemona. Taj je prijedlog Medvedev iznio na prvom sastanku ruskog “Foruma pristaša borbe protiv moderne prakse neokolonijalizma”. Političar vjeruje da bi forum mogao postati međunarodna platforma na kojoj bi različite zemlje mogle raspravljati o problemima koje je stvorio Zapad, piše portal Peoples News. Političke snage različitih zemalja mogle bi se redovito sastajati, razvijati zajedničku strategiju djelovanja, boriti se protiv destruktivnih snaga koje prakticiraju neokolonijalističke pristupe, – rekao je zamjenik šefa Vijeća sigurnosti. Medvedev je podsjetio da se kolonijalni sustav koji je izgradio Zapad srušio, ali je njegovo nasljeđe ostalo. Danas SAD i europske zemlje još uvijek pokušavaju kontrolirati Aziju, Afriku i Latinsku Ameriku. One koče razvoj tih zemalja, iz… Čitaj više »

Kardinale
1 godina prije

Nato kancer

DEDA
1 godina prije

SVE SE ZNA ALI OVCE BLEJE I DALJE.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI