Njemačka će se pridružiti misiji EU-a protiv Hutija

Njemacka mornarica brod fregata Emden F-210
36 komentara

Njemačka fregata opremljena protuzračnim projektilima i jurišnim helikopterima trebala bi 01. veljače isploviti prema Crvenom moru, piše Die Welt

Berlin planira poslati svoju fregatu F-124 ‘Hessen’ u Adenski zaljev početkom sljedećeg mjeseca, izvijestile su njemačke novine Die Welt u vikend izdanju, pozivajući se na izvore. Brod klase Sachsen opremljen je izviđačkim radarom sposobnim za istovremeno otkrivanje do 1.000 ciljeva, projektila protuzračne obrane i jurišnih helikoptera. Također nosi protu-brodske rakete Harpoon i torpeda. Ratni brod navodno bi trebao napustiti njemačke obale 1. veljače i krenuti prema Crvenom moru. Novine su izvijestile kako se očekuje da će taj potez biti dio nove pomorske misije EU u tom području. Situacija u Crvenom moru i Adenskom zaljevu ostaje napeta zbog odluke Londona i Washingtona koja se odnosi na pokretanje vojne operacije, kao odgovor na akcije islamističke skupine Huti, sa sjedištem u Jemenu.

Hutiji su obećali solidarnost s Palestincima usred tekućeg sukoba između Izraela i militantne skupine Hamas, koji se odvija u Gazi. Jemenska skupina obećala je da će napadati trgovačke brodove koji plove Adenskim zaljevom, sve dok Izrael ne zaustavi svoj rat s Hamasom, koji je već odnio desetke tisuća života u Gazi zbog teških izraelskih bombardiranja. Više od 50 zemalja od tada je pogođeno napadima Hutija, kojih je dosad bilo 27, od kojih je svaki ciljao na brodovlje, od sredine siječnja, izjavio je Washington. Ovaj tjedan su SAD i Ujedinjeno Kraljevstvo započeli s izvođenjem zračnih napada na desetke ciljeva povezanih s Hutijima u Jemenu.

Moskva je osudila ono što je nazvala “nelegitimnim” zračnim napadima Washingtona i Londona na Jemen, dodajući da su dvije zemlje to učinile bez dopuštenja Vijeća sigurnosti UN-a. Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan optužio je SAD i Velika Britanija da žele pretvoriti Crveno more u “more krvi”.

Berlin je podržao vojnu akciju navodeći da je usklađena s Poveljom UN-a. Sada, prema Die Weltu, Njemačka i Francuska žele da EU proširi svoju misiju pomorskog nadzora u Hormuškom tjesnacu, također poznatu kao Operacija Agenor, kako bi pokrila i Adenski zaljev. Prema novinama, to se također može oblikovati kao zasebna misija EU.

Brodovi Unije primarno bi trebali nadzirati situaciju u tom području i pratiti civilna plovila koja prolaze kroz zaljev. Ipak, navodno će također biti ovlašteni koristiti vojnu silu za rušenje Hutijevih projektila i bespilotnih letjelica, piše Die Welt.

Očekuje se da će nova misija biti odobrena na sastanku ministara vanjskih poslova EU 19. veljače i da će biti službeno pokrenuta prije kraja istog mjeseca, piše list.

HutiJemennjemačka
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tatamata
9 mjeseci prije

skontala banda da su vremena sankcija , i kupovanje nastampanim papiricima prosla , nikog nije briga nit za jedno nit za drugo i sad im ostade samo sila da nametnu svoju volju

korištenje
9 mjeseci prije

Malo po malo Njemacka se gura vojno svuda i to bi trebalo rezultirati da Njemacka postane veliki igrac u svijetu u zastiti i promicanju Anglo-Saxon interesa.

alexosijek
9 mjeseci prije

NE! Definitivno – “semafor” je tu da totalno uništi Njemačku, Annalena je kružila po BI zadnjih dana. Jako jasno – svi potezi Njemačke se direktno odražavaju na cijelu Europu. Francuska pederski deklarirana vlada – sada konačno jasno – ima isti cilj….Neka ih potope tamo, dosta je više ovih odvratnosti…..No, masakri u Gazi NISU prestali, samo su mediji potisnuli krvoprolića sa svojih “top” vijesti — sada su Huti broj 1 u medijima, ruski udari po Ukrajini odmah iza, dok Gaza?! – gotovo se opet o tome ne piše – kao da je nestalo….Užas!

Tupko Glupko
9 mjeseci prije

Da ponovimo – članice Five Eyes, tj. Anglosasi (SAD, Velika Britanija, Kanada i Australija) vojno su bez odobrenja Vijeća sigurnosti napale Jemen uz potporu Bahreina i Nizozemske.

Kada se istraži zašto Bahrein – država od svega 1,4 milijuna stanovnika – sudjeluje u ovome, otkrije se da je riječ o otoku gdje je na suprotnoj strani obale Iran od 88 milijuna stanovnika, otkrije se da je u Bahreinu na vlasti sunitska dinastija, premda većinu populacije čine šiiti (u Iranu je preko 90% populacije šiitsko), otkrije se da je u Bahreinu sjedište V. američke flote, a još se i otkrije da je Bahrein okružen sa svih strana novim članicama BRICS-a – Saudijskom Arabijom, UAE i Iranom, a tu je u neposrednoj blizini i i Katar, još jedna otočna državica od 2,7 milijuna stanovnika.

Гавран
9 mjeseci prije

Nemački brodovi u skladu co2 smernicama prelaze na vesla a komunikacija na glinene tablice. Hitno se traže galioti i Etrurci sa znanjem nemačkog. . Nemački lider Olaf Šolc odložio je planove za postepeno ukidanje sistema pneumatskih cevi iz 19. veka koji njegova kancelarija koristi za distribuciju oko 1.000 dokumenata mesečno iz straha da bi moderniji elektronski sistemi mogli da budu podložniji špijunaži, prenosi “Špigl”. . Decenijama se sedište nemačke vlade oslanjalo na arhaični sistem koji koristi komprimovani vazduh za slanje kapsula sa dokumentima na 36 “stanica” unutar zgrade. Održavanje mreže košta 15.000 evra godišnje – daleko manje od nekih drugih sofisticiranijih metoda isporuke elektronskih poruka. . Dokumenti su često “hitne transakcije koje se ne mogu proslediti elektronskim putem ili putem kućne kurirske službe, na primer, zato što su podložne tajnosti ili moraju biti potpisane u originalu”, rekao je portparol vlade. . U stvari odlična ideja Žaba Ideja je u stvari… Čitaj više »

nastran
9 mjeseci prije

nije im dosta!????

Reuf
9 mjeseci prije

Pa mora, to je Deutschland GmbH, rade sta im gazde cionisti iz USA kazu. Kazu pucaj sebi u noge, oni pucaju sebi u noge (ekonomiji i privredi) uvodjem sankcija Rusiji i to s osmjehom moraju raditi.

Željko
9 mjeseci prije

2024. godina ratova, nadam se ne svjetskom iako možda svi mi već “živimo” u WW III koji još nije objavljen, možda naknadno utvrde datum kao što su 1941 odredili da je 01.09.1939.bio dan početka WW II ! Rat(ovi) nema(ju) alternativu, zar ne? Kakvi bili da bili, gram mozga one trojice sa Jalte, Staljin, Ruzvelt i Čerčil, je danas “teži” nego cijela planeta Zemlja! Svi smo svjesni da od ovoga ni(t)ko normalan neće imati boljitka/koristi, ali ovi nenormalni nas sve skupa vuku na dno, uspješno, nažalost! Priča mi bivši radni kolega iz Dallas, TX da teksaška nacionalna garda, nacionalna garda je kao nekada TO u SFRJ, tjera federalnu/saveznu policiju sa granice, da US Army mora najaviti izlazak iz baza policiji, da 66% saveznih država želi neovisnost, da sve “klizi” ka novom Civil War 2, sve je isto kao što je bilo u SFRJ, “balkanizacija velikog brata” u najavi!? Koliko im, “gospodarima… Čitaj više »

9 mjeseci prije

Nije htela ni Merkelova da učestvuje u okupaciji Sirije ali Obama prekinuo sastanak, zagrlio Merkelovu na izlasku iz sale i nešto joj šaputao (snimili novinari, nije to čak ni krio) i 5 minuta kasnije Merkelova “oduševljana” idejom da učestvuje u “demokratskim promenama Sirije”.

Kako
9 mjeseci prije

Zamisli sin ss oficira koji djeluje kao socijal demokrat ode sasvim udesno i preko ukrajine se pokusava osvetiti rusima koji su grijehe njegovog oca i njemu slicnih dobro naplatili,ali nazalos nedovoljno.Sad ko poslusna pudlica slijedi ameriku i ide projektilima gadjati Yemen koji razara onaj hinduski zgoljavac sunak mumija iz amerike i sad ce i mali hitlerovac sholtz.

MrKamenjarac
9 mjeseci prije

….DA NESTO PRODE BEZ GLAVNIH FASISTA ,TO BI BIO SMAK SVETA….STA SAMO RADE U UKRAJINI PROTIV RUSA…..

MrKamenjarac
9 mjeseci prije

::::JBGA, KRIV JE STALJIN KAD NIJE NAPRAVIO LIVADU OD NJE

Nekoime
9 mjeseci prije

Nema rata bez Švaba…

Max
9 mjeseci prije

Napast će Hutije Eurofighter Typhoonima i obojanim metlama.

oli
9 mjeseci prije

Ukraina gradi veliku tvornicu kiselih krastavaca u teglama za sjedecu kontra ofanzivu jer se tegla kiselih krastavaca odlicno pokazala pri unistavanju svimisteh mogucih naprednih ruskih oruzja.
Njemacka svoje dalekometne proektile puni svinjskim glavama kako bi natjerala u bjeg muslimanske
extremiste
Inace klasicno punjenje bojevih glava ne djeluje na muslimane pa ocekuju veliki obrat u ratu ukljucivanjem Njemackih bio elitnih jedinica

Zvone
9 mjeseci prije

Koje đubre su ovi njemci.

Bat
9 mjeseci prije

Sve zapadne zemlje. koji podržavaju Izrael, su nastale genocidom ili su izvršile genocid.

Darko
9 mjeseci prije

Interesantno je što se Sholc u to petlja? Jel nije dovoljno uništio Njemačku zbog Ukrajine? Jebo mu Swab mater židovsku..

Babilon
9 mjeseci prije

Sve zapadne države, a i one koje nisu zapadne bi se trebale pridružiti misilji EU u koaliciji sa USA partnerima i uništiti Hutije!

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI