Iranska vojska otkriva nove detalje nesreće Raisija

Ebrahim Raisi
68 komentara

Predsjednik se vraćao s ceremonije na granici s Azerbajdžanom kada se njegov helikopter srušio, a svi u njemu poginuli

Glavni stožer iranskih oružanih snaga objavio je preliminarne nalaze istrage o padu helikoptera u kojem su poginuli predsjednik Ebrahim Raisi i njegovo izaslanstvo, izvijestile su u četvrtak iranske novinske agencije Tasnim i Mehr.

Stručno istražno povjerenstvo stiglo je na mjesto događaja u ponedjeljak, dan nakon kobne nesreće, i na olupini nije pronašlo tragove udarca metka ili sličnih oštećenja. Istražitelji su utvrdili da se letjelica zapalila nakon što je udarila u tlo, izvijestili su mediji pozivajući se na iranske vojne dužnosnike.

Prema nalazima, Raisijev helikopter nije skrenuo sa zadane putanje leta. Otprilike minutu i pol prije nesreće pilot je komunicirao s druga dva helikoptera u letačkoj skupini, navodi se u izvješću, dodajući da u razgovorima između letačke posade i dispečera nije pronađeno ništa sumnjivo.

Više detalja bit će dostavljeno nakon daljnje istrage, dodalo je povjerenstvo.

Raisi je letio u sjeverozapadnoj iranskoj pokrajini Istočni Azerbajdžan kada se njegov zrakoplov srušio u planinskom području, ubivši sve u zrakoplovu. Ministar vanjskih poslova Hossein Amir-Abdollahian i imam Mohammad Ali Ale-Hashem također su bili u predsjedničkom helikopteru.

“Složenost regije, magla i niska temperatura” usporili su operaciju potrage i spašavanja, prisilivši je da se produži tijekom noći, rekli su istražitelji. Točno mjesto nesreće pronađeno je u ponedjeljak u 5 sati ujutro uz pomoć dronova, dodali su.

Teheran je najavio da će održati predsjedničke izbore 28. lipnja. Potpredsjednik Mohammad Mokhber je u međuvremenu postao vršitelj dužnosti predsjednika, uz odobrenje vrhovnog vođe ajatolaha Alija Khameneija.

Ebrahim Raisiirannesreća
Pretplatiti se
Obavijesti o
68 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
4 mjeseci prije

Mere obezbedjenja letilica su izuzerno rigorozne, npr. obican zmaj ima po dve svecice za svaki cilindar – ako jedna zataji druga ce da radi do spustanja. A zmaj moze neko vreme da leti i bez motora za razliku od helihoptera koji pada kao kamen. Pogledajte koliko raznih letova ima na dnevnoj bazi u svetu a koliko nesreca pa onda normalnim proverama dodajte ekstra mere bezbednosti za predsednika pa cete shvatiti kakav je bio baksuz.

Razne teorije zavere su se pojavile i sve one mogu biti tacne ali nisam video da je neko naveo iransku vojsku kao moguceg poconioca. Ubijaju im Suleimanija, pa grupu najvisih generala napadajuci pri tome konzulat sto je iranska teritorija a predsednik odgovara protokolarnim napadom. I sve to u situaciji kad je svima jasno da se taj rat ne moze izbeci…

nepoželjni
4 mjeseci prije

Kada pogledaš u oči pokojnog Raisija možeš zamijetiti prilično izražen sanpaku a to prema japanskom tumačenju znači da je Raisi bio u fiziološkoj i duhovnoj neravnoteži što implicira veliku vjerovatnost da će mu život skončati u teškoj bolesti ili tragičnoj nesreći.

(za mene je to još jedan dokaz da se narodne mudrosti moraju uzimati sa velikom dozom povjerenja)

(na sreću, postoji način da se zla kob sanpakua izbjegne tako da onaj koji ima sanpaku radikalno promijeni svoj način života i prehranu i to prema principima makrobiotike)

Biti-ili-ne-biti
4 mjeseci prije

Fulford kaže Mossad: U međuvremenu, sotonistički “svjetski poredak temeljen na pravilima” nastavit će implodirati. To znači da će doživjeti mnogo turbulencija dok se posljednji sotonisti očajnički bore da zadrže kontrolu nad planetom i izbjegnu sudove za ratne zločine. Posljednji znak toga bilo je ubojstvo iranskog predsjednika Ebrahima Raisija i njegovih pratitelja. Višestruki izraelski računi i drugi poznati računi sada izvještavaju da je to bio atentat od strane izraelskog Mossada. Iranski vrhovni vođa Ali Khamenei kaže da “ako pronađemo dokaze da je Izrael umiješan u pad helikoptera predsjednika Irana, odgovorit ćemo izvan zamisli Izraela i njegovih saveznika”. Nakon što je Raisi mrtav, iranski izvori kažu da će sljedeći vrhovni vođa najvjerojatnije biti sin Alija Khameneija, Mojtaba Khamenei. To znači povratak dinastičke vladavine u Perziji. Čija će dinastička vladavina tek biti odlučeno. Ono što je jasno jest da je ovo još jedan očajnički pokušaj sotonističkih cionista da započnu Treći svjetski rat kako bi… Čitaj više »

DUŠAN ,
4 mjeseci prije

A helikopter mu star SAMO 60 GODINA ,I TO AMERIČKI !!! ELEKTEONIKU I ONI UZIMALI IZ SAMSUNGOVIH VEŠ MAŠINA !!;😃😃🎃🎃🎃

Ivana Podravec
4 mjeseci prije

Ebrahim Raisi i Mojtaba Hamenei — sin 85-godišnjeg vrhovnog vođe — jedini su kandidati o kojima se govori za nasljeđe. U iranskoj konspirativnoj političkoj kulturi, malo će tko vjerovati da je Raisijeva smrt slučajna”, tvrdi analitičar. Raisi (63) je solidno snalazio u takvim igrama iza zavjesa. Naziv njegove političke frakcije, Udruženje borbenog klera, upućuje na njegovo mjesto u autoritarnom teokratskom sustavu koji je 1979. zamijenio monarhiju koja je vladala Iranom veći dio 20. stoljeća.U kasnim 1980-ima služio je u “odboru smrti” za koji su skupine za ljudska prava rekle da je naredio pogubljenje tisuća političkih zatvorenika bez suđenja.Ebrahim Raisi, čiji se helikopter srušio na sjeverozapadu Irana, bio je i predsjednik Irana i kandidat koji se natjecao da naslijedi ostarjelog aktualnog stvarnog vladara zemlje, vrhovnog vođu Ali Hameneija. Vjerojatno bi u tome i uspio . Nije isključeno da je to netko želio spriječiti i to sam Ali Hameneija koji vjerojatno na… Čitaj više »

Jadranka S.
4 mjeseci prije

Čovjek je bespomoćan protiv realnosti. Šokirala sam se kad sam čula da se piramida čovječanstva sastoji od ajatolaha Homeinija i Alberta Einsteina i da među njima nema kvalitativne razlike. No to neznači da su obojica ista vrsta osobe. Ajatolah Homeini je luđak. Albert Einstein je genij, najbritkija inteligencija koju je ikada iznjedrilo čovječanstvo. Dakle, negovorim da su obojica ista vrsta ljudi, ali što mogu – spadaju u isti rang. Ajatolah je najniži u vrsti, Eistein je najviši, razlika je samo u stupnjevanju: to je ista piramida. Ajatolah Homeini, Adolf Hitler, Josif Staljin, Benito Mussolini, Mao Ce-tung – jednako su ljudi kao i Albert Einstein, Bernard Russell. Jean-Paul Sartre, Karl Jaspers, pripadaju istom čovječanstvu, istom umu. No ajatolah Homeini i njegova kompanija su bolesnici. Um je isti, ali to je bolestan um, izopačen. Albert Einstein i Bernard Russell su zdravi. Um je isti, ali je ispravan, onakav je kakav treba biti.… Čitaj više »

opetlazes
4 mjeseci prije

Jesu to oni Iranci koji sluze kao Baba Roga i non stop reze i evo samo sto nisu krenuli dok im u medjuvremenu ko na traci skidaju nuklearne inzinjere, generale i predsjednike. Haha, jel vi stvarno vjerujete da su tamo nekakvi Iranci na vlasti? nemojte me nasmijavati.

Max
4 mjeseci prije

Sve više sumnjam u ubojstvo.

Plenkovič II
4 mjeseci prije

ili feministički pokret financiran od cia-e ili sin vrhovnog vođe!
jedino mi je sumnjivo država koja ima hipersonične rakete i možda atomsku bombu da ima helikopter star 60 godina??? To je toliko staro skoro ko plenkovič na vlasti u hrvatskoj!

FELIX
4 mjeseci prije

NEKADA SE I DOGODI AVIO NESRECA IZ RAZLICITIH RAZLOGA ILI KOMBINACIJA TIH. MANJI BROJ AVIO NESRECA SE DOGODI I ZBOG KVAROVA PA CAK I SABOTAZA.

Josip
4 mjeseci prije

Znaci da su ga srusili sofisticiranom tehnikom. Samo budale vjeruju u slucajnost..

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI