Trump donatorima govori da bi bombardirao Moskvu i Peking

Donald Trump
38 komentara

Bivši predsjednik je detaljno opisao kako bi on reagirao dok je bio na dužnosti na sukob Rusije s Ukrajinom

Bivši američki predsjednik i sadašnji republikanski kandidat Donald Trump rekao je donatorima kampanje da bi “bombardirao” Moskvu i Peking da su oni napali Ukrajinu odnosno Tajvan dok je on bio predsjednik, izvijestio je u utorak Washington Post pozivajući se na izvore.

Prema brojnim donatorima, savjetnicima i drugim osobama bliskim njemu, bivši je predsjednik pojačao retoriku svoje kampanje za prikupljanje sredstava uoči vjerojatnog revanša s sadašnjim predsjednikom Joeom Bidenom na predstojećim izborima u studenom.

Trump, koji se redovito bavi vanjskopolitičkim temama na takvim događajima, navodno je tvrdio da bi bombardirao ruski glavni grad kao odgovor na njenu kampanju u Ukrajini, te propisao isti odgovor na hipotetski potez Kine da potvrdi svoj suverenitet nad Tajvanom. Ove su primjedbe “iznenadile” njegove donatore, piše Washington Post.

Za bivšeg predsjednika Trumpa također se kaže da je iznio “niz odvažnih zahtjeva” da prikupi značajne doprinose kampanji na događajima za financiranje, budući da je navodno obećao smanjenje poreza, odobrenja za projekte naftne infrastrukture i druge politike koje bi njegovi donatori mogli cijeniti.

Neki pravni stručnjaci s kojima je razgovarao Washington Post primijetili su da takva obećanja i zahtjevi “testiraju granice federalnih zakona o financiranju kampanja”.

Trumpu nije strana tvrdolinijaška retorika, poznato je kako je Sjevernoj Koreji prijetio “vatrom i bijesom” kada su se 2017. rasplamsale napetosti oko nuklearnog i raketnog programa Pjongjanga. Što se tiče sukoba u Ukrajini, međutim, ranije je obećao riješiti neprijateljstva u roku od samo 24 sata ako bude ponovno izabran sjedeći s ukrajinskim čelnikom Vladimirom Zelenskim i ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Prethodno izvješće Washington Posta sugeriralo je da se Trump nadao okončanju sukoba pritiskom na Ukrajinu da pristane priznati Rusiji barem dio svojih teritorijalnih gubitaka. U jesen 2022. godine četiri bivše ukrajinske regije izglasale su pripajanje Rusiji, slijedeći korake Krima koji je to učinio 2014. godine.

Međutim, Trumpova kampanja odbacila je izvješće WaPo-a kao “lažnu vijest”.

U veljači je Bloomberg također izvijestio, pozivajući se na savjetnika bivšeg predsjednika, da bi Trump, ako pobijedi na izborima, mogao izvršiti pritisak na Ukrajinu da pregovara o miru s Rusijom prijetnjom smanjenja goleme američke vojne pomoći toj zemlji.

Rusija tvrdi da je otvorena za razgovore oko Ukrajine; međutim, u jesen 2022. Vladimir Zelenski potpisao je dekret kojim se zabranjuju svi pregovori sa sadašnjim vodstvom u Moskvi.

Donald Trumpkinarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Moscito
4 mjeseci prije

Propaganda protiv Tramapa, Tramp jeste balvan ali nije glup, samo plase Americke glasace.

opetlazes
4 mjeseci prije

Jel to onaj sto bi reketario Evropu?

Ico
4 mjeseci prije

Reakno gledajući, Donald Trump može Putinu I Xiju popušiti Qrac, uz uvjet da spomenuta dvojica otkopčaju šlic na svojim hlačama!

MladenSt
4 mjeseci prije

Zašto nema pasa lutalica u Kini 🐕
Iz istog razroga zbog kojih nema janjaca lutalica u Bosni .

Ringo10
4 mjeseci prije

Koje gluposti taj Trumpina lupeta

onaj najglu...Dalton
4 mjeseci prije

Da je Putin napao Ukrajinu, a da sam ja predsjednik, ja bih bombardirao Moskvu…
Naravno da bi bombardirao.
Pretvorio bi je u prah i pepeo…
Naravno da bi je pretvorio.
I nuklearne rakete…
Najnuklearnije koje imaš.
Ne bojim se ja Putina!
Naravno da se ne bojiš, ti si moj heroj…

Melania je uspavljivala zloćka…

4 mjeseci prije

Hrvati i bog mene zovut franjo. ja sam onaj po kojem je aerodrom dobio ime. tu, na tom aerodromu, smo se mi, JA i drugovi bas spremali poleteti, u emigraciju. unda sam ja rekao historijske reci “ostajmo ovde sunce tudjeg neba nece grejat ko sto ovo grije”. ostatak je istorija. imamo hrvatsku. od rane mladosti sam svestran (ne u lgbt smislu, boze sacuvaj. ja sam stara g…… , garda hocu reci). uvek sam voleo sport. prva sportska delatnost mi je bila streljastvo u sklopu X zagrebackog korpusa gde sam bio stapski oficir. tu sam upoznao buducu suprugu, drugaricu i oficirusu ankicu. X zg. korpus je delovao na bburgu gde sam se aktivno bavio tim sportom. pitajte drugaricu ankicu, ona je sve zapisivala (zapisivala olovkom, ne urinirala, da ne bude zabune). pitajte mladog pionira stevu mesica koji je pomagao oko dzeparenja mrtvih. porad sportshih uspeha na bburgu sam postao najmladji general.… Čitaj više »

Mutikaše i Smutljivci
4 mjeseci prije

Naravno da je propaganda protiv Donalda Patka u oci izbora a toliko je prozirno da nije vise ni glupo ni smijesno nego funkcionira kao reklamna propaganda koju ti stalno ponavljaju na tv-u i radiju pa odes u market i nesvjesno kupis a u ovom slucaju nesvjesno glasas……

xyz
4 mjeseci prije

Ovome je bombardiran mozak. Isto đubre kao Biden…

Max
4 mjeseci prije

Prodavač magle.

Red Dog
4 mjeseci prije

Ajmo svi.
MAGA! MAGA!
Qanon! Qanon!
Vodi nas, druze Trumpe
Preko vode do slobode
Uraaaaa…

nessy
4 mjeseci prije

Narancasti valjda misli, da bi Peking i Moskva tada zatrazili primirje, i poslali mu dvije ukrajinke za Zlatni tus da ga odobrovolje. Pokupio je sva ‘pravila’ svog mentora, zidova Cohn-a. ‘Lazi, i nikad ne priznaj da si u krivu, napadaj, to je najbolja obrana, i ne postoje cinjenice, one su stvar gledista’. Inace svog visedesetljetnog mentora je odhebao kad se tip tesko razbolio, i pao pod pljenidbe, ni lijecenje nije mogao platiti. Oraguntan se nije ni uzbudio, ni na telefon mu se nije javljao.

Zoro
4 mjeseci prije

a imaju amerkanci dobar izbor, između binduna i žutoga,
ne zna čovik jel to upravljači iz sjene ozbiljno misle sa njima ili zafrkavaju ameriku i cili svit
nešto mi pada na pamet onaj tip Neron od rima
možda je ipak sve to pravo stanje stvari, jednostavno su istrulili ne mogu bolje idu kraju

Josip
4 mjeseci prije

Stvarno sav nuklearni arsenal svijeta treba ispaliti na Amerku i unistiti tu rak ranu svijeta.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI