Propalestinski prosvjednici upadaju u muzej u Brooklynu

Prosvjed podrske Palestini u SAD
4 komentara

Aktivisti su pozvali na prekid vatre u Gazi i pozvali na “odricanje od genocida”

Propalestinski aktivisti provalili su u petak u muzej Brooklyn u New Yorku i potukli se s policijom, prosvjedujući protiv izraelskog rata u Gazi, koji se bliži devetom mjesecu.

Ljudi su lupali po staklenim vratima i preskakali sigurnosne ograde dok su jurili u zgradu i zauzeli veći dio predvorja, gdje su razvili velike transparente i skandirali slogane.

Transparent postavljen na vrhu fasade je pisao: “Oslobodite Palestinu, oslobodite se genocida.” Jedna je osoba držala natpis na kojem je pisalo “Spasite djecu Rafe”, misleći na grad na jugu Gaze koji je trenutno pod opsadom izraelske vojske.

Skupina aktivista potukla se s policijom ispred muzeja. Policajci su na kraju ušli u predvorje i uhitili ih.

“Došlo je do oštećenja postojećih i novopostavljenih umjetnina na našem trgu”, rekao je muzej u e-poruci Reutersu, dodajući da je “osoblje javne sigurnosti bilo fizički i verbalno maltretirano”.

Prema Reutersu, najmanje jedna skulptura izvan muzeja vandalizirana je grafitima.

SAD je bio svjedok vala propalestinskih prosvjeda otkako su 7. listopada izbile borbe između militantne skupine Hamas i Izraela. Aktivisti su napadali političare na javnim događanjima i postavili logore u sveučilišnim kampusima diljem zemlje. U mnogim slučajevima policija je bila prisiljena rasformirati kampove i prisilno ukloniti prosvjednike koji odbijaju otići.

U petak je američki predsjednik Joe Biden rekao da je Izrael ponudio novi sporazum o prekidu vatre koji uključuje oslobađanje preostalih talaca koje je Hamas zarobio tijekom svog smrtonosnog napada na izraelski teritorij 7. listopada koji je pokrenuo rat. Premijer Benjamin Netanyahu izjavio je da je krajnji cilj Izraela eliminirati prijetnju Hamasa u Gazi, gdje je u proteklih osam mjeseci ubijeno više od 36.000 ljudi.

gazaIZRAELPalestinaProsvjedSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
4 mjeseci prije

Ta nijesu oni Pro – Palestinian ! 99% njih vam nebi mogla reć gdje je ta Palestine već Anti – Establishment !!! Da nije Palestine , bilo bi što drugo no CILJ je bitan !!!

držnedaj
4 mjeseci prije

Aa počelo je..

bitno je da se u masonskoj domovini sve to dešava

Max
4 mjeseci prije

Gnjev vrije.

abc
4 mjeseci prije

Genocid je židovima usađen u vjeru. Čak se pravdaju na boga, da jim on to dozvoljava.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI