Ukrajina će učiniti sve da Izrael stane

Zelenski - Ukrajina, Veliki Izrael
14 komentara

Kijev će raditi na pritisku na Izrael da prekine krvoproliće u Gazi, rekao je ukrajinski lider Vladimir Zelenski tokom posjete Singapuru u nedjelju, jer je rat Izraela i Hamasa na putu da uđe u svoj deveti mjesec.

Govoreći na godišnjoj konferenciji o sigurnosti Shangri-La dijaloga, Zelenski je ponovio da Izrael ima pravo da se brani od “terorista Hamasa”. On je također izrazio zabrinutost zbog teške humanitarne situacije u palestinskoj enklavi koju opsjedaju Izraelske odbrambene snage (IDF).

“Nakon što je Izrael [ušao] na teritoriju Gaze, došlo je do humanitarne krize”, rekao je Zelenski, dodajući da je Kijev spreman pomoći u isporuci pomoći enklavi.

„Međunarodno pravo se mora poštovati“, naglasio je Zelenski. “Ukrajina će priznati dvije države: Izrael i Palestinu. I učiniće sve da Izrael prestane, kako bi se ovaj sukob okončao, a civili ne bi bili povrijeđeni.” Prošle godine, Zelenski se požalio da borbe u Gazi odvlače pažnju svijeta od sukoba Kijeva s Moskvom. „Već možemo da vidimo posledice pomeranja [pažnje] međunarodne zajednice zbog tragedije na Bliskom istoku“, rekao je on za AP nakon što skupa letnja kontraofanziva Ukrajine nije uspela da osvoji nijednu značajnu teritoriju.

Za razliku od mnogih zapadnih zemalja, Izrael je odbio uvesti sankcije Rusiji i isključio je slanje oružja Kijevu.

Više od 36.000 Palestinaca je ubijeno otkako je Izrael započeo svoju operaciju u Gazi kao odgovor na napad Hamasa 7. oktobra. Američki predsjednik Joe Biden otkrio je prošle sedmice da je Izrael predložio novi sporazum o prekidu vatre Hamasu, koji uključuje oslobađanje preostalih izraelskih talaca.

IZRAELrusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
BanOvan
4 mjeseci prije

Aaaaa, jakih mooda. Vidi se da je njihove gore, list.
Zelembać gura ukrainski narod u smrt a pajdo mu NATOnjahu, palestinski.
Ne zna se samo koga od njih dvojice više zaboli … mislim, grize savjest za poginulima.

Buničar
4 mjeseci prije

Da nije tragicno ova vijest bi bila smijesna….

nastran
4 mjeseci prije

on će slati pomoć?!??

Faust
4 mjeseci prije

Možda da za početak prekine krvoproliće u zemlji čiji je predsjednik.

Sparkling
4 mjeseci prije

Jbt, ovaj je očito iz loše koke prešao na šmrkanje brašna.
Koja sramota od jednog predstavnika države Ukraine. Izgubio jednu trećinu stanovništva a on dijeli savjete i lekcije nekom drugom.
Kvarljivost robe je gadna stvar. Ne znam do kad su ovome produžili rok trajanja ali sigurno ne za dugo.
Lp

Max
4 mjeseci prije

Smiješno.

Nenad Erak
4 mjeseci prije

AškeNAZI braća od početka postavljanja-vladanja Zelenskija non stop u nekim razmoilaženjima, sporovima, sukobima … P.S. SAMO OGRANIČENI KO BALKON MISLE DA JE TO TAKO JER NE ZNAJU DA I NATANYAHU I ZELENSKIJ IMAJU ISTOG GAZDU ŠEFA (KM) KHAZARSKE MAFIJE KLAUSA SHWABA ROTSCHILDA …. a neki i znaju samo im je posao da ne znaju ….

Kosir i Bat
4 mjeseci prije

Opet se Zeleni presisao “beloga” pa lupa punih prsa. Treba mu neko opaliti par zidarskih Šamarčinada mu zazuji u ušima i da se napokon osvjesti.

Ivana Podravec
4 mjeseci prije

Nije li upravo on dao podršku Izraelu i Netanyahuu za tu prljavu borbu u Gazi što je meni bilo sasvim neprimjereno jer on je predsjednik Ukrajine koju je napala Rusija isto kao i Izrael Gazu ?

Steve
4 mjeseci prije

Nemoj samo prejako da ih stisneš molim te. E da, umalo da zaboravim, rekao mi Đura da te podsetim, istekla ti lična karta majmune…

Dante
4 mjeseci prije

Narkoman zešći

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI