Hunter Biden proglašen krivim

Hunter Biden
30 komentara

Sina američkog predsjednika Joea Bidena, Huntera, porota Delawarea proglasila je krivim po tri savezne optužbe u vezi sa posjedovanjem vatrenog oružja dok je bio zavisnik od droge.

Hunter Biden je optužen da je 2018. lagao na obrascu za kupovinu oružja, lažno potvrdivši da nije ovisnik o drogama, a zapravo je u to vrijeme koristio krek kokain.

Presuda od utorka znači da je Biden prvi sin tekućeg predsjednika koji je osuđen na saveznom sudu. Mogao bi dobiti i do 25 godina zatvora, iako se očekuje da će kazna biti daleko blaža.

U toku jednonedeljnog suđenja, porota je čula detalje o Bidenovoj istoriji sa drogom, kao i svedočenja njegovih bivših partnerki. Pregledali su i njegove lične poruke i privatne fotografije. Tužilaštvo je predstavilo laptop Huntera Bidena – isti onaj koji je izazvao skandal 2020. nakon što ga je predsjednikov sin ostavio u radionici u Delawareu – kao dokaz.

Bidenova bivša supruga i dvije bivše djevojke svjedočile su o njegovoj upotrebi krek, kokaina i neuspjelim pokušajima da se očisti. Iako se Hunter nije izjasnio, ključni svjedok protiv njega bila je Hali Biden, udovica njegovog pokojnog brata Beaua i kratkoročna partnerka. Rekla je da je revolver pronašla u Hunterovom kamionu u oktobru 2018. godine, prije nego što se uspaničila i bacila ga u kantu za smeće u prodavnici, gdje je kasnije pronađen.

Tužilaštvo je predstavilo tekstove u kojima se navodi da je Biden pokušavao da kupi drogu otprilike u vreme kada je kupio pištolj. U jednoj od SMS poruka priznao je Hali da puši krek. Odbrana je tvrdila da Hanter Biden nije mislio ono što je napisao i da je jednostavno pokušavao da odgurne Hali.

„Tražimo od vas da utvrdite da se zakon primjenjuje jednako na ovog optuženog kao i na bilo koga drugog“, tražio je tužilac Derek Hines od porote u završnoj riječi. “Kada je odlučio da laže i kupi oružje, prekršio je zakon. Tražimo od vas da vratite jedinu presudu potkrijepljenu dokazima – krivim”, rekao je Hines.

Bidenova odbrana je tvrdila da su dokazali svoj slučaj “sedam puta do nedjelje”, kritikujući dokaze optužbe kao “ružne”.

Tužioci su pokušali da postignu sporazum o priznanju krivice sa Bajdenom 2023. godine, ali se raspao nakon što ga je sudija kritikovao.

Joe Biden je javno branio svog sina. „Kao predsjednik, ne komentarišem i neću da komentarišem nerešene federalne slučajeve, ali kao tata, imam bezgraničnu ljubav prema svom sinu, poverenje u njega i poštovanje za njegovu snagu“, rekao je on u prošlosedmičnom saopštenju .

Hunter BidenNarkoticiSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
4 mjeseci prije

Do 25 godina zatvora zato što je lagao na obrascu za kupovinu oružja, lažno potvrdivši da nije ovisnik o drogama, a zapravo je u to vrijeme koristio krek kokain?
Što se tamo tek dobije za ubojstvo?
Kod nas lažu na sudu što je kazneno djelo i nikome ništa.

Vox
4 mjeseci prije

Da li iko zna šta je bio razlog da se onaj čovik samozapali isprid uprave lokalne administracije zagrebačke države ????

DUŠAN ,
4 mjeseci prije

Eto , SADA VIDITE ŠTO JE DEMOKRACIJA ,A ŠTO BANANA DRŽAVA !! Zamislite da optuže PUTINOVU kćerku za pranje novca ??? To ne postoji niti u teoriji !!! Niti bi se itko to USUDIO POMISLITI ,jer bi za sat vremena OKLIZNUO KROZ PROZOR ILI BI MU PAO AUTO NA GLAVU S 5 KATA (?!?!?!).,A DA O NOVIČOKU ILI “”SLUČAJNIM”” SAOBRAČAJKAMA NE GOVORIMO ILI O NEKOM ČEČENU KOJI BI GA ROKNUO ZA 100 EURA !!!!!!🎃🎃🎃😀😀😀

Josip
4 mjeseci prije

Kakav otac takav i sin

eks
4 mjeseci prije

Sprdnja od presude , jer ovakva presuda ima za cilj da odvrati od onoga što je mnogo veće krivično delo – korupcija velikih razmera u koju je uključen i tata Bajden . Ovim se želi pokazati da “pravna država funkcioniše” i da je “američka demokratija” jaka . Sve je to cirkus .

Steve
4 mjeseci prije

Ona senilna budala niti sina nije znala odgojiti ali će da odlučuje o našim životima…

BlueZg
4 mjeseci prije

I koja je kazna? Dobio po prstima. Kad običnim ljudima nađu gramčić bilo koje droge, odmah ga odvuku u lisicama u prdekanu. I zatvore do suđenja. Ovaj se otšetao doma ko da ništa nije bilo. Ajme pravde i pravne države. I kaj ćemo sa Burizmom onda? 🇵🇸🇧🇾🇷🇺

NOME
4 mjeseci prije

evo mu čača  Biden se “smrznuo” dok je plesao na fešti povodom Juneteentha, državnog praznika koji se obilježava 19. lipnja u znak sjećanja na ukidanje ropstva…..ima snimka na netu…meni to ne izgleda kao posljedica bolesti…..nego više kao kvar…..

4 mjeseci prije

gluma. petljancija. dobit ce neku kaznicu. predstava za tv narod.
dobar komentar jucer na indexu – policajac te uhvati pijanog, prebrze voznje, auto tehnicki neispravan. dobar si sa nacelnikom. policajac kaze – moramo nesto pisati. kazes – pisi pojas.
nece o pravim stvarima, cijela biden obitelj perverzna, seksualni devijanti, klinton ubojstvima, epsteinu, jfk.

Max
4 mjeseci prije

Ima on i gorih zlodjela.

vrlodrag
4 mjeseci prije

Najbolji trol dana dobiva za nagradu drvenog Bidena u prirodnoj veličini sa polovnom pelenom.

BanOvan
4 mjeseci prije

Bajdenovac džunior dobio 25 godins robije.
Vec je odrobijao 24 godine i 364 dana. Očekuje ga još mnogo do izlaska.

Darko 7
4 mjeseci prije

Ova presuda bi mogla biti dobra za predsjedničke izbore Joea Bidena. Na ovaj će način privući glasove američkih kriminalaca. Roditelji koji imaju problematičnu djecu mogli bi Bidenu dati glas.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI