Naoružajte neprijatelje Zapada svime

Medvedev
30 komentara

Zapadne zemlje objavile su “rat bez pravila” Rusiji, tako da bi Moskva trebala iskoristiti svaku priliku da nanese “maksimalnu štetu” u znak odmazde, tvrdi bivši predsjednik Dmitrij Medvedev.

Svaku slabost SAD-a i njenih saveznika treba iskoristiti da ih potkopaju i ometaju život njihovih građana, rekao je ruski zvaničnik u četvrtak, reagujući na posljednju rundu sankcija koje je Washington najavio ranije ove sedmice.

„Boje li se da ćemo svoje oružje prebaciti na neprijatelje zapadnog svijeta? Trebali bismo poslati sve vrste oružja, osim nuklearnog (za sada)!” Medvedev je napisao na društvenim mrežama. „Plaše li se anarhije i talasa kriminala u velikim gradovima? Trebali bismo pomoći da se poremete njihove općinske vlasti!”

Rusija bi mogla pokrenuti rat u svemiru, pokrenuti kampanju psihološkog ratovanja protiv zapadnih građana kako bi „drhtali pod ćebadima u svojim udobnim domovima“ i osloboditi cunami lažnih vijesti „kako bi svoj život pretvorili u beskrajnu noćnu moru, u kojoj ne mogu razlikovati stvarnost od najluđe fikcije.”

Moskva treba da „zbriše njihovu energetsku infrastrukturu, industriju, transport, bankarstvo i socijalne usluge. Utjerajte strah od skorog kolapsa sve kritične infrastrukture”, rekao je Medvedev, koji trenutno obavlja funkciju zamjenika predsjedavajućeg Vijeća sigurnosti Rusije.

Najnovija runda američkih ograničenja protiv ruskih subjekata usmjerena je na energetiku, metale i rudarstvo, kao i na finansijski sektor. Između ostalog, primorala je Moskovsku berzu da obustavi svu trgovinu američkim dolarima i evrom.

Paket je jedan od najvećih otkako je sukob u Ukrajini eskalirao u otvorena neprijateljstva u februaru 2022. godine, utječući na trgovinu od preko 100 miliona dolara između Rusije i njenih stranih partnera, prema procjenama američkog Ministarstva finansija.

Medvedev je tvrdio da je kampanja “maksimalne štete” , kako je navedeno u njegovom postu, poželjnija od jednostavnog ignorisanja pritiska Zapada, i pozvao je ruske građane da postupaju u skladu s tim.

MedvedevrusijaSADzapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
BanOvan
4 mjeseci prije

Pa za početak, nabacite ponešto od te “drle” Hutiima u dvorište. Oni imaju mooda do poda da to i upotrijebe za razliku od vas. Oni nisu rječiti kao vi, već ćute i rade posao.

Josip
4 mjeseci prije

Rusi sto cekate, derite te svinje..

Ante
4 mjeseci prije

Rusi su uplovili sa svojim nuklearnim podmornicama na Kubu, mislim da su im Kinezi pravili društvo, prema vijestima koje sam ja čuo. Konačno su se sjetili da odu na Kubu. ovima u dvorište.

tihobl
4 mjeseci prije

Nedavno sam napisao da ce rusi prvo naoruzati Somaliju jeftinim oruzjem kojim ce polupati americku bazu. Poznati analiticari su tipovali navece zemlje i vece isporuke oruzja.

Danas je izasla vijest:
Јеменски Хути, блиско повезани са Ираном, разматрају испоруку оружја терористичкој групи Ал Шабаб која делује у Сомалији.
Амерички обавештајци виде овај развој догађаја као озбиљну ескалацију.

Max
4 mjeseci prije

Neka počnu od Hezbollaha koji je udario po Izraelu.

Tužno
4 mjeseci prije

Juče Medevdedv, potpredsednik ruskog Saveta Bezbednosti, čiji je predsednik Putin, javno čestitao praznik Dan Rusije i objavio mapu Rusije sa čitavom Ukrajinom unutar nje. A ovi nas uporno ubedjuju kako Rusiji nije do Ukrajine i njenih teritorija. U kojoj realnosti vi živite? Pa čovek objavio mapu za ceo svet da vidi. A Putin u intervjuu sa Taker Karlsonom samo je pričao o tome kako je Ukrajina istorijska ruska teritorija. Kome je ovde mozak ispran

gargamel
4 mjeseci prije

Živim na tromeđi NL-DE-B, ovce spavaju mrtvim snom, još se bave glupostima kao što su izbori , što za vladu, što za evropski parlament. Bez obzira na sve, jedva čekam neku vaspitnu, za početak luka Roterdam, pa redom Bremerhafen etc.

Zvone
4 mjeseci prije

Rusi nemaju muda da nešto naprave a zapad to uveliko iskorištava. Dokle?

Bruno
4 mjeseci prije

Slažem se.

goran
4 mjeseci prije

tako je medvedev naoružaljte kubu i venezuelu zasada a poslije pomalo

Hogar strasni
4 mjeseci prije

Hutima dati par nuke i rijese oni sve. Momci iz Yemena rade

ključ
4 mjeseci prije

koji krelac

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI