Bijela kuća osuđuje antiizraelske proteste

Bijela kuća
31 komentar

Administracija američkog predsjednika Joea Bidena osudila je propalestinski protest koji je održan ispred izložbe u New Yorku u znak sjećanja na smrt Izraelaca 7. oktobra koji su prisustvovali muzičkom festivalu u blizini Gaze kada je Hamas napao događaj.

Stotine ljudi okupilo se na Manhattanu u ponedjeljak navečer i marširalo do mjesta održavanja izložbe Nova festivala, noseći palestinske zastave i transparente Hamasa i Hezbolaha.

“Antisemitizmu nije mjesto u SAD”, rekao je glasnogovornik Bijele kuće Andrew Bates u saopćenju, nazvavši ponašanje demonstranata “užasavajućim”, kao i “nečuvenim i srceparajućim”.

“Profani transparenti terorističkih organizacija ne bi se trebali vijoriti nigdje, posebno ne na američkim ulicama”, rekao je Bates.

Izložba Nova Festivala postavljena je u Donjem Menhetnu, u blizini zgrade Njujorške berze. Njime se obilježava sjećanje na 364 osobe koje su ubijene 7. oktobra prošle godine, tokom serije napada Hamasa na Izrael. Video snimci koji kruže društvenim mrežama prikazuju propalestinske demonstrante ispred mjesta događaja kako uzvikuju “Izraele, idi dođavola” i “Živjela intifada”, arapsku riječ za ustanak. Jedna osoba je uhapšena tokom protesta, saopštila je njujorška policija.

Festival Nova “bio je rejv pored koncentracionog logora”, napisao je Nerdeen Kiswani, aktivista propalestinske grupe Within Our Lifetime, na X (bivši Twitter). Ona je izložbu nazvala “propagandom koja se koristi da se opravda genocid u Palestini”.

Kiswani je rekao da su neki od demonstranata okupljenih na Union Squareu spontano odlučili marširati do Wall Streeta, gdje se nalazila izložba. Protest na Union Squareu nazvan je “Dan bijesa za Gazu”.

Propalestinski protest u Washingtonu, DC u subotu, sadržavao je transparente koji podržavaju Al-Qassam, naoružano krilo Hamasa, i povike koji pozivaju Hezbolah da “sada ubije još jednog cionistu”. Jedan od demonstranata je fotografisan sa natpisom “jebi Izrael, stani uz Hamas”.

IZRAELprotestiSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
4 mjeseci prije

Zato ne osuđuje izraelske masakre.

Mučki Provokator
4 mjeseci prije

Zar se netko ovome jos more cuditi? Podsjeti te me sta je ono zajednicko Blinkenu, Viktoriji Nuli, Jani Jelen i Zelenome?!

onaj najglu...Dalton
4 mjeseci prije

Da su u Gazi stršljenovi napali izraelske vojnike kad im je tenk pregazio gnijezdo, pa ih je 11 završilo u bolnici Tel Hashomer…
Šta je to bilo Baba?
Antisemitizam sinko!

P.S.
Židov upozna azijskog partnera i odmah kaže:
”Ne volim Kineze. Bombardirali ste Pearl Harbor.”
”To su bili Japanci.”, reče Kinez…
”Japanci, Kinezi, Korejci”, koja je razlika….
Kinez šuti, pa odjednom:
”A ja ne volim Židove. Potopili ste Titanic.”
”Zabio se u santu leda!”, ogorčen je Židov..
”Iceberg, Goldberg, Bloomberg”, koja je razlika…

Max
4 mjeseci prije

počelo je opet trpim.

Josip
4 mjeseci prije

Napokon je e identno dokazano da su svinje i Amerikanci i Izraelci.

Bruno
4 mjeseci prije

E glupi Andrew Bates ,kada ti Rusi potaracaju New York, hoće li i američki protesti protiv toga čina biti “užasavajući”, kao i “nečuveni i srceparajući”. Mafijaška krilatica. Ćifuti su kurvini sinovi, ali su naši kurvini sinovi.

Slavko Bračic
4 mjeseci prije

Bijela kuća, CRNA KUĆA sinagoge of satan će ubrzo izgorjeti za dobrobit čovječanstva i za KRAJ židovsko hazarske sotonističkih zločinačkih sotonjara . Amen

tuf
4 mjeseci prije

Cionistička specijalizacija je u bjesomučnom i beskonačnom isticanju svojih žrtava, pretjerivanju u brojkama i patnjama, isticanju i mahanju maskotama svoje ‘borbe’ koje su ništa drugo nego alat kojim se postiže cilj. Zbog širokog raspona poluga moći oni uspješno u javni prostor većine država svijeta impregniraju 07.10. kao početni datum od kojega sve kreće, naravno uz konstantno isticanje i preuveličavanje vlastitih žrtava. Američki i europski mediji dan-danas pričaju o 07.10. , samo kao primjer imate članak u 24sata od prekjučer s obaveznom fusnotom kao referencom na taj datum i napade Hamasa dok se članak bavi >navodnim< (sic) optužbama za ratne zločine izraelske vojske. Tim konstantnim fokusiranjem na izraelske ‘žrtve’ nastoji se u podsvijest instalirati opravdanje svih narednih akcija. Ako stalno ističete taj događaj, ako iz dana u dan objavljujete ‘potresne priče’ preživjelih, pretumbavate uzduž i poprijeko ‘patnje otetih’ – u dobroj mjeri ćete kod konzumenta MSM-a osigurati dehumanizaciju druge strane, ma… Čitaj više »

Gad
4 mjeseci prije

Ma vi nemate legitimitet osuditi niti lika koji je prošao kroz debelo crveno, kamoli išta ozbiljnije.

goran
4 mjeseci prije

bijela kuća je zaslužila da joj jedan sarmat padne na glavu

Hogar strasni
4 mjeseci prije

Crna sotonska kuca, cionisticki okot

FELIX
4 mjeseci prije

SAMO VISE OSUDUJE IZRAELSKE POKUSAJE, DA VOJNICKI UNISTI HAMAS, KOGA POTPOMAZE BAREM DA NEMA PROBLEMA SA PREHRANOM, JER SU ONI PRVI KOJI DOBIJAJU AMERICKU POMOC PREKO UN U HRANI I NOVCU, AKO BI PALESTINCI GLADOVALI NEBI U TAKVOJ MERI POMAGALI HAMASU U BORBI PROTIV ISRAELA, DOSLO BI DO NEZADOVOLSTVA KOGA NECE BITI DOK IMAJU PUNE STOMAKE I DOVOLJNO REGRUTA ZA BORCE HAMASA, KOME JE CIVILNO STANOVNISTVO ODANO I BEZ PROBLEMA SLUZI KAO STIT, I ZADNJI OSLBODZENI TAOCI SU BILI ZATOCENI U STAMBENIM ZGRADAMA PUNIH CIVILA. TO JE DEJSTVO KO JE ONDA KRIV ZA CIVILNE ZRTVE U TOJ OPERACIJI,GDE JE POGINUO SAMO JEDAN ISRAELSKI OFICIR I NA STOTINE CIVILA ZAJEDNO SA HAMOSOVIM BORCIMA

Josip
4 mjeseci prije

Jebu smrdljivi zidovi Amere sve u sesnaest a ovi nis ne kuze 🙂

Josip
4 mjeseci prije

Boga mi imao bi Hitler jako puno posla u Americi jer je se sva ta bagra tamo sklonila i sada ih drzi za jaja 🙂

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI