Rekordni slučaj podmićivanja doveden pred ruski sud

Kriptovalute
37 komentara

Sud u Moskovskoj oblasti objavio je u četvrtak da će saslušati najveći slučaj podmićivanja u modernoj istoriji Rusije, a suditi će se službenicima Istražnog komiteta.

Prema sudskim dokumentima, jedan od osumnjičenih – major Marat Tambiev iz moskovskog ogranka komiteta – tražio je mito od osumnjičenih u slučaju sajber kriminala 2022. godine.

U to vrijeme, ruska policija vršila je obračun protiv ruskog ogranka međunarodnog sindikata kibernetičkog kriminala poznatog kao Infraud Organization.

Grupa je bila umiješana u trgovinu i neovlašteno korištenje podataka o kreditnim karticama, krađu podataka o ličnim kreditnim karticama i internet bankarstvom, te nezakonitu trgovinu tim podacima. Postupci četvorice članova sindikata – pritvorenih u Rusiji 2022. – nanijeli su štetu od milijardu rubalja (11,4 miliona dolara), navode vlasti.

Tambiev, koji je u to vrijeme bio na čelu njegove okružne kancelarije, tražio je da mu hakeri plate 2.718 bitkoina. Suma je ekvivalentna otprilike 181 milion dolara u trenutnim cijenama bitkoina. Prema ruskim medijima, to ga čini najvećim poznatim mitom u modernoj istoriji Rusije.Drugi osumnjičeni u ovom slučaju – istražiteljica identifikovana kao Kristina Lyakhovenko – optužena je da je nezakonito uzela nekoliko uređaja za skladištenje podataka koje su koristili hakeri i zaplijenili službenici za provođenje zakona – i predala ih Tambijevu, koji je potom prebacio bitcoine pohranjene na uređajima na njegove kripto novčanike.

Zauzvrat, osumnjičeni su obećali da neće konfiskovati ostatak imovine hakera u kriptovalutama u vrijednosti od 14 milijardi rubalja (159,6 miliona dolara), koja je trebala biti oduzeta u korist vlade, navode ruski mediji.

Članovi sindikata kibernetičkog kriminala, koji su na kraju osuđeni na između dvije i po do tri godine zatvora, ali samo u obliku uvjetnih kazni, prijavili su mito ruskoj Federalnoj službi sigurnosti (FSB).

Tambijev je potom uhapšen u martu 2022. I on i Ljahovenko su negirali da su počinili prekršaj.

Organizaciju za prevaru osnovao je 2010. godine ukrajinski državljanin Svyatoslav Bondarenko. Ministarstvo pravde SAD-a je 2017. godine navelo da je grupa imala preko 10.000 registrovanih članova širom svijeta i da je bila “najveća kompanija za sajber prevare” koju su gonile američke vlasti.

SAD su 2018. godine optužile 36 osumnjičenih članova organizacije za njihove navodne uloge u “reketarskoj zavjeri” grupe. Prema Ministarstvu pravde, kriminalne aktivnosti grupe rezultirale su gubicima od 530 miliona dolara.

KriptovaluteMitorusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ante
4 mjeseci prije

Još da riješe kriminal koji je doveo Rusku vojsku na poražavajuće grane onda bi tek postigli nešto. U stvari morali bi se općenito obračunati sa kriminalom među političarima.

mane
4 mjeseci prije

ne sekiram se ja za njih.sve sto treba uraditi da se osigura i pozicionira drzava u 21 om veku ce biti uradjeno.sta ce biti sa “mojom” drzavom i zajednicom to me sekira.mozda u mojoj zemlji nema kriminala,ko ce ga znati

Realno
4 mjeseci prije

Đe je baba Ankica sakrila pare od neke djece tamo i od nekog tamo krivoustog šizofreničara onomad pa da otplatimo dug federativne jedinice rvacke.

Max
4 mjeseci prije

Dolijali.

FELIX
4 mjeseci prije

NI RUSI NISU IMUNI PROTIV KRIMINALA ALI TU CE BAREM KRIMINALCI BITI KAZNJENI

Lucija, prva
4 mjeseci prije

“Sramota za drzavu da penzioner mora cekati prvu mirovinu cetiri mjececa.Nasa prosjecna mirovina je 517 eura a u Evropi 2021.
Godine prema nedavno objavljenim podacima bila je 1.224 eura. 2o21. a te godine u Hrvatskoj samo 380 eura.

Pitam se kada nasi Saborski zastupnici zavrse mandat i uzimaju 6+6 placa – mozda i oni cekaju na isplatu cetiri mjeseca.”

Lucija, prva
4 mjeseci prije

U Hrvatskoj je sada hrana 30% skuplja nego u Njemačkoj, a oko 25% skuplja nego u Sloveniji i Austriji.

I nastavlja se rast. Piletina koja je prije 15 dana bila 4€, sada je malo ispod 6.

Mada im svima Lidlima i Konzumima padaju prihodi od siječnja vidljivo.

Dakle? Zaključci?

Lucija, prva
4 mjeseci prije

“Mom pokojnom starom je država ukrala pola milijuna kuna ondašnjih na razlici mirovine.
Stari je bio liječnik sa 4 specijalizacije, visoko cijenjen.
Kad su priznali da dug postoji, on je već bio na boljem mjestu, a mami su odbili isplatiti. nije nasljednica mirovine, a i da je, nema prava na TAJ dio.”

“Imam 41 godinu staža, visoka stručna sprema i 435 € mirovina.”

Lucija, prva
4 mjeseci prije

“Politika eu je katastrofalna kao u hrvatsko, mladima su stanovi nedostupni, bogatasi gomilaju i iznajmljuju
Rimcev tata, todoricev tata, tedeschiev tata, tata domagoja milosevica…
kak ga plaća Open Society Foundations i Heinrich-Böll-Stiftung”

Zapamtite ovo drugo.

Lucija, prva
4 mjeseci prije

Putinov (?) oligarh Konstantin Malofejev. Ime koje se spominje uz Bartulicu.
???
Rus, pravni fakultet, roditelji astrofizičar i programer; nije baš podloga za religiju.🤔

Gucić mu je dao 30.000 za kredu

A sudužnik, otkriveno da je to Petar Balta, koji stoji iza vjerskog portala Bitno .net

Danas je otkriveno da je svećenik koji je vodio udrugu Bartuličine obitelji a i brat isto, optužen za pe.dofiliju.

Lucija, prva
4 mjeseci prije

“Prošle godine taj sud (Ustavni, op. aug), posjetila je predsjednica Europskog suda za ljudska prava O`Leary pa ih je molila da počnu rješavati ustavne tužbe i time prestanu zatrpavati taj Europski sud predmetima iz Hrvatske.

Naravno, nisu je poslušali. Hrvatsko pravosuđe prognalo je iz Hrvatske na tisuće građana.”

Lucija, prva
4 mjeseci prije

Tomašević Prvo slučaj sa Audijima, onda kako ga je Pripuz odao. Onda kako je “nesposoban” sa plinarom. Da, da. Pod navodnicima. Jest on nesposoban, ali je po potrebi i “nesposoban” “Saznajem …da je Tomašević upravu Zagrebačkog holdinga, poslije financijskih gubitaka ostvarenih prošle godine (kad se financijski rezultat umanji za subvencije vlade RH za plin), počastio s novim crnim dizel/benzin limuzinama marke Audi s bogatim paketom opreme, dok se obećani zaokret na skromnija i hibridna koristi za niže rangirane zaposlenike. Tomašević je obećao promjene u upravljanju gradom, u sustavu javne nabave i u odnosu prema privatnim tvrtkama, a doživjeli smo veliku PREVARU! Optuživao je Bandića i bivšu upravu da su većinu posla zaključili sa splitskom tvrtkom Viator, a naravno, vjerujem da već pretpostavljate, i on je prema ISTOM MODELU NATJEČAJA S TOM ISTOM TVRTKOM POTPISAO NOVE UGOVORE”, dodao je Petek” Komentari “…direktori su valjda dovoljno dobro placeni da si mogu sami… Čitaj više »

Lucija, prva
4 mjeseci prije

Pogledajte kako lopovi i seljačine uništavaju mesnu industriju. I državu. Koliko su zaradili? Misle da će im to ostati? 😄😄 “IZ MESNE tvrtke Vajda iz Čakovca, koja je pod istragom Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO), … Ured europskog javnog tužitelja u Zagrebu izvijestio je da provodi hitne dokazne radnje nad više hrvatskih državljana u više hrvatskih županija, zbog sumnji na subvencijsku prevaru, u vrijednosti od više milijuna eura i krivotvorenje isprava. …omogućena je protupravna imovinska korist društvu Vajda d.d. u iznosu od 13,2 milijuna eura, a kako je ovaj sustav ključan i u osiguravanju zdravlja životinja, rušenjem sustava sljedivosti ugrožena je i sigurnost hrane. Stoji u prijavi podnesenoj DORHu, protiv predsjednika i članova uprave kao i predsjednika i članova nadzornog odbora. Uskače li i opet EPPO gdje DORH NE VIDI NIŠTA SPORNO?” Komentari: “Valjda bude i Vučkovićka na redu kao i onih 13 mil.€ koje su PIVCI DOBILI za poboljšanje… Čitaj više »

Lucija, prva
4 mjeseci prije

Pripuz oTomaševiću 🙂 Taj bar zna unajmiti nekoga da mu napiše dopis. Tomašević niti to ne zna; pronaći pravog čovjeka. “Tijekom cijeloga mandata bivšega gradonačelnika Milana Bandića potpisani su okvirni sporazumi ukupne vrijednosti 58.385.672,32 EUR (bez PDV-a), od čega su članice CIOS grupe, izravno ili putem nositelja zajednice ponuditelja, ostvarile prihod od ukupno 19.692.675,00 EUR (bez PDV-a, a u tom je iznosu i najveći prihod od gotovo 12 milijuna eura za usluge preuzimanja otpada u sklopu sanacije posljedica potresa 2020.). Vi ste osobno u Vašem mandatu do sada potpisali okvirne sporazume, odnosno ugovore ukupne vrijednosti 76.222.042,41 EUR (bez PDV-a), od čega su članice CIOS grupe, izravno ili putem nositelja zajednice ponuditelja, do sada ostvarile prihod od 19.602.115,67 EUR (bez PDV-a).” Ahaha! Ima i jedan francuski izraz, koji neću koristiti radi copy cata Komentari “Tko bi rekao da senf, sin DP-ovca, može tako bezočno lagati.. 1. Ajmo sada donacije vlastitim članovima u novonastalim udrugicama… Čitaj više »

Lucija, prva
4 mjeseci prije

Komentari Plinara Agencija koja daje koncesije, “HERA nije pod jurisdikcijom Možemo! već kao i sve državne institucije pod čizmom HDZ-a. Dakle nisu LGTBQ-ovci/pederi/lezbe napravili da se vi jadno osjećate već naši veliki domoljubi vrlo vjerojatno u suradnji s istinoljupcima iz Imovinskog Pokreta Sjećam se da je Tomašević pokušavao prodati plinaru HEPu… Sjećam se isto tako da je Andrija Mikulić u plinaru smjestio neku mladu djevu ko s modne piste .. Sada jedan dio njih može ići raditi u Čistoću. Nakon 162 godine GPZ gubi koncesiju nad Zagrebom zato što su postavili čovjeka koji je njima blizak, bez dana radnog iskustva u plinskom biznisu. A sad će glavni grad opskrbljivati neka mala tvrtka za koju nikad nitko nije čuo i za koju se ne zna ima li uopće kapaciteta za to. Takva razina nepotizma, korupcije, kronične nesposobnosti i ne snalaženja nije viđena ni u Bandićevo vrijeme koji je bio među najgorima,… Čitaj više »

Lucija, prva
4 mjeseci prije

“Međimurje Plin d.o.o. je htjelo ukazat na nakaradnost cijelog tog plinskog tržišta, pročitajte pobogu izvještaj o radu Društva iz 2022. Zagorski Metalac lokalni distributer ponudio je cijenu plina potrošačima 0,078 po KW/h dok je Zagrebačka Gradska plinara ponudila 0,102 Po KW/h. Zašto je ZGP ponudio 25% skuplji plin svojim građanima nego lokalni distributer zagorcima. Svi lokalni distributeri imaju prirodni plin u dobavi pod gotovo jednakim uvjetima. Cijenu prodaje svojim potrošačima formiraju prema svojoj poslovnoj politici i željenoj marži. Znači svi lokalni distributeri u Republici Hrvatskoj mogu ponuditi prirodni plin svojim potrošačima jeftinije od 10% do 35% od GPZ-a” ———- “Infrastruktura i opskrba su već neko vrijeme odvojeni jer tako traži EU kako bi se omogućila poštena tržišna ponuda. Društvo Gradska plinara Zagreb – Opskrba d.o.o. osnovano 24.04.2008.g. od strane Gradske plinare Zagreb d.o.o. Radi se o dva pravna subjekta. Distribucija je firma od zgb holdinga i oni će posebno naplaćivati… Čitaj više »

Lucija, prva
4 mjeseci prije

“GRADSKA plinara Zagreb-Opskrba navodno više neće opskrbljivati plinom oko 290.000 korisnika u Zagrebu, a posao preuzima Međimurje plin iz Čakovca “GPZO je u gubitku od 70 milijuna eura zbog ugovora za poslovne korisnike koje je uprava potpisala dva dana nakon početka njegovog imenovanja Međimurje plin vodi Nenad Hranilović iz HNS-a. “U Holdingu je 7300 radnika, GPZO sad ima sto radnika. Ranije je imala 140”,… “Međimurje plin ima ukupno 74 radnika, dok zagrebačka dva poduzeća imaju oko 500 radnika…” Komentari “ovo me podsjeća na onu kad je ekipa iz kafića u zagrebu dobila koncesiju na plažu zlatni rat.” “Međimurje plin kupuje plin od pet, sest lokalnih veledobavljaca… Najveci su Vujnovac , Geoplin i INA pa je lako saznati tko stoji iza toga…;)” “Nova plinara ce završiti sezonu gubitkom, mi cemo to platiti a ti ces biti “nesposoban”. Ipak je to plinski biznis za jedan cent. sad će Međimurje plin iznajmiti kapacitete od Gradske… Čitaj više »

Lucija, prva
4 mjeseci prije

“Međimurje plin postoji od 1975. godine i da od 2012. godine aktivno sudjeluje na tržištu plina” Tvrtka s više od 58 milijuna eura ukupnih prihoda lani i sa 75 zaposlenih” Komentari “Čakovec je na natječaju dobio E.ON Plin doo iz Zagreba i po cijeni od 8,7 eura dok je Međimurjeplin u Zagrebu natječaj dobilo s cijenom od 9,5 eura. Povećali su si tržište i plin će prodavat po boljoj cijeni nego u Čakovcu. S poslovnog aspekta genijalan potez jer su dobili veće tržište i ostvaruju veće marže nego da su ostali u Čakovcu Međumurje nema veze sa distribucijom plina u Zagrebu jer nisu za to dobili koncesiju nego samo za opskrbu. Distribucijom i održavanje infrastrukture (cijevi, brojila itd) je i dalje u nadležnosti Zgb holdinga (GPZ-Distribucija) koje naplaćuje svoju uslugu krajnjim kupcima plina kao posebnu stavku. GPZO (Gradska Plinara Zagreb Opskrba) je odvojeno poduzeće koje je sad izgubilo na natječaju,… Čitaj više »

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI