Sankcionisati sve što je Rusko

David Cameron
40 komentara

Zapad mora pokazati Moskvi da “potpuno” stoji iza Ukrajine sankcionirajući sve što može rusko, rekao je britanski ministar vanjskih poslova David Cameron.

Cameron je govorio na konferenciji za novinare u Londonu dok je vlada Rishija Sunaka najavila nove sankcije Rusiji. Njegove izjave u petak je objavio italijanski dnevnik Corriere della Sera.

„Pokazaćemo [ruskom predsedniku Vladimiru] Putinu da smo u potpunosti iza Ukrajine: jurićemo za novcem i naftom, zaustavićemo gas, zaustavićemo brodove, učinićemo sve što možemo da zaustavimo rusku ratnu mašinu i pokazati Putinu ludost njegovih postupaka”, rekao je Cameron italijanskom izdanju

Velika Britanija “lovi” kompanije koje posluju s Rusijom “po cijelom svijetu”, rekao je. „Mi ćemo sankcionisati kompanije u Kini, Turskoj, Kirgistanu, čak i Izraelu, za koje vjerujemo da isporučuju materijal dvostruke namjene“ Rusiji, dodao je on.

Kamerona je od posebne brige bila takozvana flota tankera u sjeni koji su isporučivali rusku naftu prkoseći „graničnoj cijeni“ G7 i zapadnom embargu. Velika Britanija je iskoristila svoju dominaciju u globalnoj industriji osiguranja pomorstva da stavi na crnu listu svih ruskih brodova, ometajući isporuke svega, od nafte do hrane – ali za to okrivljuje Moskvu.

Suočene s ukrajinskim neuspjesima na bojnom polju, SAD i Velika Britanija pokrenule su još jedan val sankcija Rusiji ove sedmice, proširivši svoju definiciju ratnih napora Moskve da cilja pojedince i kompanije širom svijeta koje joj navodno pomažu.

Američko ministarstvo finansija otvoreno je izjavilo da je njegov cilj podizanje “rizika sekundarnih sankcija za strane finansijske institucije” koje se bave Rusijom, prijeteći da će im uskratiti pristup zapadnim finansijama.

Kina je odgovorila osudom “ilegalnih jednostranih sankcija” i obećanjem da će zaštititi svoje građane i kompanije od američke “zloupotrebe”. Peking je također osudio Washington zbog potpirivanja ukrajinskog sukoba slanjem oružja i municije u Kijev.

SAD su “potpuno narušile povjerenje u dolar kao globalnu rezervnu valutu uvođenjem nezakonitih sankcija” protiv ruskih banaka, rekao je predsjednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin. “Dolar je postao toksičan”, dodao je on, predviđajući da će sankcije dovesti do toga da se sve više zemalja udaljava od američkih vrijednosnih papira.

Cameron je bio premijer od 2010. do 2016., ali je dao ostavku nakon što su britanski birači iznenađujuće glasali za izlazak iz EU. U vladu se vratio u novembru 2023. kao Sunakov ministar vanjskih poslova. Velika Britanija je na putu do općih izbora u julu, za koje se očekuje da će ih vladajući konzervativci izgubiti.

david cameroneurusijaUKukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
40 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
vrlodrag
4 mjeseci prije

Ode petrodolarska burza u Londonu kvragu pa ti maši šestobojnom šarenom zastavom.

nastran
4 mjeseci prije

ovaj je lud..što mu tolko za ukrajinu..neshvatljivo!

Dokurčilomi
4 mjeseci prije

Nadam se da ćete imati isti pristup i prema Izraelu.

4 mjeseci prije

Hej Uprava,
Pozz
Nije na meni da pametujem ali moram reci u najboljoj namjeri.
Vi radite izvrstan posao, informirate o temema koje drugi skrivaju i presucuju.
Znate, mislio sam … mozda da se zakacite na 20-tak dobrih portala pa prenosite dobre analize. Malo zapadne, malo ruske i tako. Times of India, Moon, Sott, RT, tako nesto.
Tik Tok vijesti nisu bas.
Ja se ne mogu ponuditi da Vam volontiram. Nastojim bar dati neku kvalitetu u komentaru premda i mene sve vise hvata volja da se gloupisem. Ponasanje publike je odraz kvalitete clanka.

Sve najbolje.

Tupko Glupko
4 mjeseci prije

Ono kada 17% svjetskog stanovništva sankcionira Rusiju, ono kada se Rusija počne prebacivati na poslovanje sa 83% svjetskog stanovništva i anulira sankcije, ono kada umišljaš da si čitav svijet, ono kada je porast BDP-a u Rusiji višestruko veći od porasta BDP-a u EU zemljama unatoč trinaest paketa sankcija Rusiji, ono kada iz očaja počneš sankcionirati one koji ne sankcioniraju Rusiju, ono kada dozvoljavaš da se vlastito oružje koristi za napade na najjaču svjetsku nuklearnu silu Rusiju, ono kada svjesno podupireš inflaciju i siromašenje vlastitih građana, ono kada izađe 21% na izbore za EU parlament premda je 60% odluka donašanih u nacionalnim parlamentima vezano uz odluke EK i EU parlamenta, a tamo odavno vlada ursulizacija i ti to podupireš neizlaskom, ono kada se razoružavaš, ono kada primaš kvote izbjeglica zbog anglosaskih ratova… 🐑🐑🐑

Ico
4 mjeseci prije

david cameron je korumpirani Šarlatan, za zazliku od sir winston churchila, koji je samo Šarlatan, što je dokazao u Drugom svjetskom ratu.

Ico
4 mjeseci prije

Putin treba London nuklearnim projektilima pretvoriti u ” prah & pepeo “!

Ico
4 mjeseci prije

Gdje god su došli, Englezi su sve pobili i sve popljačkali, kaže intelektualac N. B.

Ico
4 mjeseci prije

Korumpirani Šarlatan david cameron može Putinu popušiti Qrac, uz uvjet da Putin na svojim hlačama otkopča šlic!

Tre
4 mjeseci prije

Več sankcionišem. Ne kupujem ništa što ima bilo kave veze sa anglosasima i židima.

onaj najglu...Dalton
4 mjeseci prije

Iz rubrike: ”Kako kontrolirati svemir bez privlačenja pažnje bolničara…”

Hogar strasni
4 mjeseci prije

Crkni sotono cionisticka

Jomla
4 mjeseci prije

To! Bravo!
Kad se već Rusija stidi da vam prestane prodavati i ovo i ono, morate vi nešto učiniti, jbm… 😛 😛
Vi ćete sve nabaviti od nekog drugog, po paprenim cijenam, ali nema veze, principi su principi…
Koji su to popušlići, jbt 😛 😛

Max
4 mjeseci prije

Totalni luđak.

goran
4 mjeseci prije

dajte mi tog camerona u ruke na 10 min da mu se krvi napijem djubre anglosaksonsko

tihobl
4 mjeseci prije

Sankcionisati sve što je Rusko.

Zar i rusku salatu?

Perun
4 mjeseci prije

ova fukara britanski ministar vanjskih poslova David Cameron…..je jadna britanska politčka pacovčina koja je ostala u klopci i nema izlaza….. krepava polako i bolno …..kao i njegova pimperija zla …SFSN…

Bruno
4 mjeseci prije

Novinari su najidiotskiji dio društva (ne svi). Pa nko neće otići u mjesto gdje je pohađao osnovnu i srednju školu i uzeti prepis ocjena. Narod treba da zna da ga vodi budaletina koja nije mogla savladati 2+2. Objavi javno. Kakve kupljene diplome!!!

vrlodrag
4 mjeseci prije

Ova moralna protuha bi samo zabranjivao.
Na tvoju sreću ništa se nepitam jer da se pitam ti bi radio na farmi muznih krava.

Čistio bi gnoj i pošteno zarađivao za život.
A ne ovako kao degenerični izrod hodao okolo i poticao na bune i ratove. Svaki dan bi te liječio poštenim i teškim tjelesnim radom da ti spasim dušu.

Josip
4 mjeseci prije

Britanski smokljan

Gad
4 mjeseci prije

Jeste, jeste, vi ćete Rusiji pokazati ko je gazda, jašta. 🤣

Josip
4 mjeseci prije

Ne zna se vise tko je u toj jadnoj Britaniji glup a tko gluplji?

aco
4 mjeseci prije

sluga jevrejska i govno englesko … umisljeni satanista

BanOvan
4 mjeseci prije

Ovaj kamerunac , k’o da je kod deMbelog krmčeta išao na časove dopunske nastave.
Sav na profu.
Dušaneeee, ovo li ti je učenik (de)generacije ??? mentalne masturbacije???
” ‘eb’o vas voz, koji vas don’o ” , što ‘no Balašević napisa.

London kurvin grad
4 mjeseci prije

On zabranjuje drugima, a u UK mozes naci sve rusko, pocev od ribe, samo na pakovanju ne pise odakle dolazi, dok ne otvoris. Ali bitno da se nesto prica!!

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI