Nema smislenog mira u Ukrajini bez Rusije

Ukrajina mapa
8 komentara

Učešće Rusije je ključno u svim kredibilnim pregovorima koji imaju za cilj okončanje ukrajinskog sukoba, rekao je ministar vanjskih poslova Saudijske Arabije princ Faisal bin Farhan Al Saud.

Govoreći na međunarodnoj ukrajinskoj ‘mirovnoj konferenciji’ u švicarskom ljetovalištu Burgenstock, princ Faisal je ponovio opredijeljenost kraljevstva da “podrži sve napore u postizanju kraja” borbi između Moskve i Kijeva i “postizanju održivog i pravednog mira i sigurnosti”.

Napomenuo je da će svaki značajan napredak “zahtevati težak kompromis” između strana. „Od suštinske je važnosti naglasiti da će svakom kredibilnom procesu biti potrebno učešće Rusije.

Faisal je istakao važnost “mirnog rješavanja razlika kroz dijalog”, izražavajući spremnost Saudijske Arabije da “posreduje i približi sukob rješenju”. Nekoliko velikih zemalja, uključujući Rusiju i Kinu, nije prisustvovalo događaju koji je održan u Švicarskoj promoviranom kao ‘mirovna konferencija’. Moskva nije zvanično pozvana i optužila je organizatore da ne žele da razmotre njene uslove za mir, tvrdeći da Zapad pokušava da iskoristi samit da iznudi “ultimatum” Rusiji.

Smatra se da se samit vrti oko “formule mira” od deset tačaka koju je predložio ukrajinski lider Vladimir Zelenski, a koju je Moskva odlučno odbacila. Ruski predsjednik Vladimir Putin iznio je u petak svoje uslove za prekid vatre. Ukrajina i njeni zapadni pristalice također su odbacili njegove prijedloge.

SADsaudijska arabija
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nastran
4 mjeseci prije

‘mirovna konferencija’ na kojoj sudionici kliču nacistički pozdrav:slava ukrajini? cirkus! zapravo jadno

tatamata
4 mjeseci prije

ispravka , nema mira dok se ne kokne gamad koji provociraju sukobe , Eto ,mi tako imamo smrdljiva Djuru i jos nekoliko njih kojim je to dusevna hrana , da se takvi spreme u adekvatne ustanove ili mjesta ,,, bio bi raj na zemlji .Nije bitan sistem vec osobe koje provode i nacin na koji tumace ili provode taj sistem .

Max
4 mjeseci prije

Jasno da nema.

Tužno
4 mjeseci prije

Petrorublja u.najavi 😀

goran
4 mjeseci prije

ide se radit mirovna konferencija ali bez bitnog suučesnika hahahahahaha
pa vi u ženevi ste svi idioti i treba se prema vama ponašati kao prema idiotima hahahahahahahaha
90 država a sve sami idioti hahahahaha
to se trebala nazvati mirovna konferencija svjetskih idiota hahahahahahahahahaha

nessy
4 mjeseci prije

Nema NIKAKVOG mira u Ukrajini bez Rusije. Sve ostalo su tlapnje i fantazije Zelenskog i ekipe oko njega koja podgrijava njegove besmislene fantazije. Pa, misli li itko razuman da se Rusiji (nakon sveg ovog bespotrebnog krvoprolica, izazvanog od usranih amera, za koje je UA ‘zlatni rudnik’) moze nametnuti neki mir? Medjunarodno pravo, nazlost, vise ne postoji, unisteno je, za pocetak od USA, kada je Trump jednostrano, nicim izazvan, raskinuo dogovor sa Iranom. Dalje, je vec islo po inerciji. Postoji li medjunarodna sila koja ima snage Rusiji nametnuti bilo sto? Ne? Sve jasno. Ukupno, tragicna situacija, u kojoj krvare i ginu obicni ljudi, ‘stoka sitnog zuba’, kako bi to naglasio onaj govnar ‘plemenitih korjena’. Njegovi preci mozda nisu bili obicni kmetovi, nego, neobicni, mozda? Cuda se dogadjaju kad se govno docepa moci, pa misli da mu nitko nije ravan. Srecom po njega, ugino je, inace bi imao gadan proces, koji bi… Čitaj više »

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI