Izrael upada u Hamasovu “zamku”

Giorgia Meloni
54 komentara

Italijanski premijer Giorgia Meloni izrazila je podršku Izraelu, insistirajući da je ta zemlja uvučena u rat u Gazi iznenadnim napadima palestinske militantne grupe Hamas početkom oktobra.

Govoreći u subotu na konferenciji za novinare nakon samita G7 u južnoj Italiji, Meloni je također pozvao na priznavanje prava i Izraela i Palestine da žive u miru i sigurnosti.

“Izgleda da Izrael skače u zamku. Jer zamka Hamasa je bila da ga izoluje. Čini se da funkcionira”, rekao je Meloni, pozivajući one koji podržavaju zapadni Jerusalim “da daju jasne riječi za njegovu sigurnost” i naglašavajući da “to je ono što Italija radi”.

Odgovarajući na novinarsko pitanje zašto čelnici G7 nisu osudili izraelsku ofanzivu na Gazu i nastavak humanitarne krize u enklavi, premijer je rekao da se mora sjetiti “ko je sve ovo započeo” i da “nije Izrael, ali neko ko je ubijao civile, žene i djecu.”

Izraelske odbrambene snage (IDF) započele su svoju operaciju u Gazi nakon napada Hamasa 7. oktobra na sela na jugu Izraela, u kojem je ubijeno oko 1.200 ljudi, a još 250 uzeto kao taoci. Najnoviji podaci zdravstvenih vlasti Gaze pokazuju da je više od 37.200 Palestinaca ubijeno, a skoro 85.000 je ranjeno od početka vojne kampanje. Meloni je također istakao “pravo Palestinaca da imaju svoju državu u kojoj će mirno živjeti”.

“To je jedini način da se riješimo ovog problema, naš posao je dijalog sa svima”, zaključila je ona.

Izraelski rat s Hamasom i opsada Gaze izazvali su posljednjih mjeseci međunarodne kritike, uključujući prijetnje sankcijama. Zapadni Jerusalem je nedavno doživio stalni pad zapadne podrške zbog sve većeg broja poginulih i produbljivanja humanitarne krize u enklavi.

Izraelske vlasti su u više navrata branile svoje pravo da neutraliziraju Hamas u nastojanju da zaštite naciju od terorizma. Ranije u nedjelju, IDF je najavio “taktičku pauzu” u vojnim aktivnostima duž rute u južnoj Gazi kako bi se omogućila distribucija pomoći.

Giorgia MeloniHamasItalijaIZRAEL
Pretplatiti se
Obavijesti o
54 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
4 mjeseci prije

Melonči zvuči sve glupavije.

vrlodrag
4 mjeseci prije

I dalje unatoč svemu IDF nije zauzeo Gazu. Kako to da najspremija vojska i najbolje naoružana sa nadmoćnom obukom i znanjima u odnosu na protivnike nije zauzela prostor veličine 370km2 neznam. Možda ipak samo napuhuju svoju snagu.

Dodao bih na to da obzirom da ima ovu glupaču za premijera više nije Italija nego Klitalija.

vrlodrag
4 mjeseci prije

Giogia Melloni bi na hrvatskom bilo Đurđa Lubenica.

onaj najglu...Dalton
4 mjeseci prije

Kad je čula da Izrael kontra Hezbollaha na libanonskoj granici upotrebljava katapulte, Giorgia Melonije rekla Netanyahu da je radila inventuru i na lageru našla udarne ovnove, baliste i opsadne kule..

Darko 7
4 mjeseci prije

Sukob je planirano pokrenut, a sada ga se planirano ne želi zaustaviti.
Tisuće djece je do sada žrtvovano za ovaj suludi plan, ali glas javnosti je po tom pitanju dosta nijem. Dopuštajući političarima ovakve stvari dijelimo s njima i odgovornost.

Tupko Glupko
4 mjeseci prije

Ova Melonijeva je takva prijevara birača.
Čim je zasjela na poziciju, slizala se sa UvdL, gura se u potpori Ukrajine, potpisuje 10-godišnji vojni sporazum sa Zelenskim, predizborno je bila protiv Covid potvrda i obaveznog Covid cijepljenja, a prije toga bila žestoki pobornik istih, sada ovdje prodaje priče da su problemi Zidova i Palestinaca počeli u listopadu 2023. godine.

Mučki Provokator
4 mjeseci prije

Đurđa Lubenica pametno zbori.

Tonto
4 mjeseci prije

Idi Giorgia Meloni u 3 p***e materine izmetu hazarski, idi cuclaj hazaski štapić govno instalirano od iste strane tih hazara koji siju smrt, ratove i patnju po svijetu.
E da i uzmi pod ruku LePen od iste ste sorte postavljeni.
FREEDOM FOR PALESTINE

Dokurčilomi
4 mjeseci prije

A što se događalo 40 godina treba zaboraviti.

vrlodrag
4 mjeseci prije

Nema što mora se priznati da je Đurđa okoprčno čeljade. Em je šesna em je ćusta. Jest da je malo drčna i muhanata ali to je zato što zagodžije nema da joj vatru gasi.

Lucija, prva
4 mjeseci prije

“Tucker Carlson “Питање је само колико ће још тим председника САД моћи да наставља ову фарсу и да подржава „леш“. Не могу да замислим да ће издржати дуго после наредних избора“.      Претходно су листови The Sun и New York Post објавили да је Бајденово стање шокирало савезнике на самиту Г7.      Навели су да је председник САД на том скупу, одржаном у Италији, стално губио концентрацију.” Okrenuo svima leđa, gleda suprotno od fotografa, salutirao Zelenskom… ———— “Biden je šetao Commandera u Kennedy Gardenu 12. rujna 2023., kada je pas ugrizao agenta tajne službe koji je prišao predsjedniku da mu pomogne s nečim,” Judicial watch Pas je premješten iz Bijele kuće u listopadu, nakon što je u najmanje 11 navrata ugrizao nekoga, prema izvještaju ABC Newsa.” Komentari “Ko ga je ugrizao, pas ili Biden!? Prije ce bit da je pas setao bidena Kada bude taj agent sada ruski, pa pas postane novi… Čitaj više »

tihobl
4 mjeseci prije

„ Ако Русија не пристане на наше услове споразума о мирном решавању сукоба, ми ћемо је натерати да се преда“ Ђорђа Мелони

eks
4 mjeseci prije

Meloni je pravi kameleon. Setimo se šta je govorila u predizbornoj kampanji i vidimo kako je sve obrnula. Prevarila je glasače. Dobila je glasove za ono što je govorila u kampanji, a sada govori i radi ono što joj Amerikenjci nalože . Tipične metode laži i prevare koje sprovode stratezi USA – judeo nacisti .

Гавран
4 mjeseci prije

Urođenici sa Papua Nove Gvineje su s gađenjem demantovali Bajdena.
:
Tvrde da oni sigurno nisu pojeli Bajdenovog ujaka, budući da jedu samo ljude dobre i pune vrlina , da bi vrline prešle na njih.

Pero
4 mjeseci prije

Ova koza ne zna ni gdje je šuplja,gdje ih samo pronalaze.

Red Dog
4 mjeseci prije

To je zamka Irana.
Jeste da je surovo jer ginu palestinci kao muve, ali operacija je uspela iznad svih ocekivanja.
Murika je sredila da se bin Salman pobratimi sa Izraelom i da patroliraju Bliski Istok zajedno za racun Murike. Posle masakra palestinaca je bin Salmanu nemoguce pobratimiti se sa Izraelom, i preziveti, pa se sad bratimljuje sa Iranom.
SA i Iran su bili glavni polovi razdora medu muslimanima. Ujedinjeni su nenadjebivi na tom podruciju. Prisustvo USA tamo i samo postojanje drzave Izrael su stvarno upitni sada.

Josip
4 mjeseci prije

I ovo je komad glupace..

Josip
4 mjeseci prije

Europa je prepuna ludih krava koje su nam se popele na vrh glave. Nije za zene politika nego kuhinja i madrac..

Steve
4 mjeseci prije

Pušačice, probaj za početak da se dogovoriš sa Le Penovom…

Darko
4 mjeseci prije

Jel i ova guska židovsko smeće?

Viktor
4 mjeseci prije

Ne pada Izrael u zamku Hamasa, nego u zamku Hamasove STRATEGIJE upada zapadni svijet koji je ionako CILJ IMPRRIJALISTIČKOG ISLAMA, tj. DŽIHADA. Jedna od tih zamki je NARATIV humanizma – od strane terorista lišenih svakog humanizma, jer manipuliraju OSJEĆAJIMA masa na račun NEVINE DJECE – a opet, tko su ti manipulatori? Oni koji tu istu nevinu djecu zlorabe strategijski u svojim napadima na Izraelce koji su za islamiste svi redom, bez iznimki, dakle uključujući djecu, zli, a ne nevini. Tko su ti manipulatori? Oni koji niti su humanisti niti su demokrati – izbori su između samih terorističkih organizacija – ali nisu ni borci za NACIJU, JER IM JE CILJ KALIFAT ❗ ZAŠTO JE MOGUĆA TAKVA ZAMKA ZA GLEDATELJE DILJEM ZAPADA? JER HAMAS FIGURIRA VEĆ SKORO 20 GODINA KAO VLADA ENKLAVE, taj. države! A kakva je to vlada sačinjena od TERORISTA?? Je li ta vlada nezavisna? Nipošto! Izraela tamo nema od… Čitaj više »

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI