Rusija ‘nikada’ neće povući trupe

Putin
45 komentara

Zahtjev Ukrajine za povlačenjem ruskih trupa osmišljen je samo da produži sukob, jer je to jedini način na koji sadašnja kijevska vlada može ostati na vlasti, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Putin je to govorio na konferenciji za novinare u Hanoju nakon sastanaka sa rukovodstvom Vijetnama u četvrtak. Između ostalih tema, osvrnuo se na sukob u Ukrajini.

“Ako su pregovori povezani s povlačenjem naših trupa, o čemu sanja kijevski režim, onda se to nikada neće dogoditi”, rekao je Putin novinarima.

“Budući da kijevski režim ne želi da se odrekne vlasti, ne želi da održi normalne izbore prema ukrajinskom ustavu, zauvijek će odugovlačiti pregovore o prekidu vatre”, dodao je ruski predsjednik. “To znači da Kijev ima interes da naše trupe ostanu tamo, jer ne žele da održe izbore.”

Što se tiče pokušaja da se „odbiju” ruske trupe iz Harkova, Putin je rekao da će naređenja Kijeva da ostvari pobjedu na bojnom polju „po svaku cijenu” značiti da će stradati Ukrajina. Harkov je, rekao je, taktička operacija, koju Ukrajina pokušava prikazati kao stratešku.

Na pitanje o zapadnom odbijanju mirovnih uslova koje je ponudio Ukrajini prošle sedmice, Putin je rekao da je to istina.

“U početku sam očekivao upravo takvu reakciju”, rekao je. “Šta će biti kasnije, vrijeme će pokazati. Sve zavisi od razvoja situacije na terenu.” Rusija je oduvijek bila spremna na pregovore, dok su Ukrajina i njeni zapadni pristalice sabotirali proces iz Minska i pregovore u Istanbulu, rekao je Putin, napominjući da uslovi koje je iznio neće važiti zauvijek.

Prema riječima ruskog predsjednika, Ukrajina mora priznati ruski suverenitet nad cijelom teritorijom Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i Hersonske i Zaporoške oblasti, „kako su definirale njihove administrativne granice u vrijeme kada su se pridružile Ukrajini u avgustu 1991. .” Kijev mora da povuče svoju vojsku iz četiri regiona i pismeno obavesti Moskvu da više ne planira da se pridruži NATO-u, pre nego što počnu pregovori o prekidu vatre, rekao je Putin prošlog petka.

Vladimir Zelenski je osudio prijedlog kao “ultimatum”, insistirajući da je jedini način za okončanje sukoba zasnovan na njegovoj “formuli mira”,  koja se svodi na rusku predaju.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg tvrdio je da Putinova ponuda nije “učinjena u dobroj vjeri” i da bi Kijev koštala “značajno više zemlje”, dok je njemački kancelar Olaf Scholz to nazvao “klasičnim otimanjem zemlje” i pokušajem da utiče na ” mirovnu konferenciju “. ‘ u Švajcarskoj.

Putinrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
45 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Svašta
3 mjeseci prije

Kako da odrzi normalne izbore PO UKRAJINSKOM USTAVU kad im rusija blokira kontrolu teritorija koji je opisan u Ustavu !!???

DUŠAN
3 mjeseci prije

Amerikanci u 20 godina rata u Afganistanu imali poginulih vojnika kao Rusi u tjedan dana pa se povukli ,odmah i trenutno jer ne žele teritorij države Afganistan ,a Rusi žele upravo to TERITORIJ UKRAJINE ,jer eto svojega nemaju dovoljno !! I nije bitno koliko mladih ruskih života ode uzalud. i koliko pobiju Ukrajinaca koji brane svoje na svojem !!!
E ,to je ruska demokracija i pravo ,pravda po receptu @ TIHOBL ,@ LUCIJANA DRUGA i DRUGA STALJINA zvanog @ EKSER !!!

tihobl
3 mjeseci prije

Велика Британија је до 2019. године користила боју која садржи канцерогену супстанцу за фарбање тенкова „челенџер 2“, које је Лондон испоручивао Кијеву, пише лист „Тајмс“.
Сада неки британски војници који су фарбали борбена возила овом бојом болују од Хоџкиновог лимфома и малигног канцера, наводи се у чланку.
Engleski trovaci.

tihobl
3 mjeseci prije

Руски министар одбране приликом обиласка градилишта који се налазе у јурисдикцији његовог министарства запретио да ће руководиоци бити суочени са кривичном одговорности (тешка робија) уколико пробију уговорене рокове за завршетак радова.

tihobl
3 mjeseci prije

Русија планира да уведе нову културну карту, за учеснике СВО и њихове породице, дајући им прилику да бесплатно посећују културне институције.

tihobl
3 mjeseci prije

На Западу се сада развија нуклеарно оружје ултра мале снаге и у току су разговори како би се ово нуклеарно оружје могло заиста користити на бојном пољу. Русија то прати и због тога може доћи до промене руске нуклеарне доктрине.

Hoce da takticke bombe ispod kilotone proglase konvencionalnim oruzjem. Putin im je odgovorio da su njegove takticke od 70kT i da su podjednako konvencionalne.

tihobl
3 mjeseci prije

Tramp hoce da stavi svoj potpis uz putinov i kimov.
“Ima svi da nas se boje!”

Tupko Glupko
3 mjeseci prije

Uskoro će izuzetni reći ‘Sorry, zajebali smo se u procjenama’, povući iz Ukrajine i ostaviti je razorenu.
Naravno, bez ikakvih posljedica, navikli su da širom svijeta rade što hoće.
Glavna greška im je da su ovaj puta krenuli na Rusiju, treću vojnu silu svijeta i najjaču nuklearnu.

tihobl
3 mjeseci prije

Tramp hoce da stavi svoj potpis uz putinov i kimov.
“Ima svi da nas se boje!”

Smislio Tramp kako da Amerika ponovo bude velika.

Radarista
3 mjeseci prije

Hoće, samo će trebati vremena, odprilike koliko je amerikancima bilo potrebno da se povuku iz Njemačke.

tihobl
3 mjeseci prije

Почело суђење женама које тврде да је Брижит Макрон рођена као мушкарац.

Vise ni istinu ne smijes reci, odmah te zatvore.

MladenSt
3 mjeseci prije

Prilikom posjeta Sjevernoj Koreji Ruska delegacija skupa s onom konjinom Lavrovom izbacena iz sale jer su se usudili ući i sjesti u prostoriju prije Kim Jongunca .Pa za koji smo kuratz onda došli,prigovorija Rus – Ajmo napolje i bez pitanja šef će protokola .Eto kako se dočekuju prijatelji😃😂 .A ko zna možda će u Vijetnamu Morat ist pase i mačke po protokolu 🐕🐈

Ico
3 mjeseci prije

VOLodimir.

Max
3 mjeseci prije

Sasvim jasno.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI