Poraziti Rusiju nemoguće

Putin
19 komentara

Zapad mora shvatiti da je nanošenje  “strateškog poraza” Rusiji  nemoguće zbog jedinstva njenog naroda, koji razumije da bi to značilo kraj hiljadugodišnje istorije zemlje, tvrdi predsjednik Vladimir Putin.

Govoreći na konferenciji za novinare u Hanoju nakon sastanaka s vijetnamskim rukovodstvom u četvrtak, Putin se osvrnuo na pitanje zapadnih sila koje “podižu temperaturu” ukrajinskog sukoba kroz postepenu eskalaciju.

“Očigledno, očekuju da ćemo se u nekom trenutku uplašiti. Ali istovremeno poručuju i da žele postići strateški poraz Rusije na bojnom polju. Šta to znači za Rusiju? Za Rusiju to znači kraj njene državnosti. To znači kraj hiljadugodišnje istorije ruske države. Mislim da je to svima razumljivo“, rekao je Putin.

I onda se postavlja pitanje: Zašto da se plašimo? Zar onda ne bi bilo bolje da idemo do kraja? Ovo je elementarna logika.

Iako je Putin u više navrata priznao da bi svaki sukob koji uključuje upotrebu nuklearnog oružja imao strašne posljedice po čovječanstvo, on je tvrdio da bi Moskva bila primorana da se brani svim raspoloživim sredstvima ako je opstanak zemlje u pitanju.

Još 2018. godine je čuveno rekao da „kao građanin Rusije i šef ruske države moram da se zapitam: Zašto bismo želeli svet bez Rusije?“

SAD i njihovi saveznici su u protekle dvije godine usmjeravali oružje, municiju i opremu u Ukrajinu, istovremeno insistirajući da nisu strana u sukobu, ali žele da nanesu “strateški poraz” Moskvi. Proteklih mjeseci, Washington, London i druge članice NATO-a objavile su da ukidaju ograničenja na Kijevovu upotrebu njihovog oružja protiv Rusije.

Pozivajući se na potrebu da se Zapadu pošalje poruka, Kremlj je prošlog mjeseca naredio vojsci da izvede vježbe raspoređivanja nestrateškog nuklearnog oružja. Upitan u četvrtak da li Rusija može promijeniti svoju nuklearnu doktrinu kako bi uključila klauzulu o mogućnosti pokretanja preventivnog nuklearnog udara, Putin je naglasio da za tim nema potrebe.

“Još nam ne treba preventivni udar, jer je garantovano uništenje neprijatelja u uzvratnom udaru”, rekao je on.

Putinrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jomla
3 mjeseci prije

“Zašto bismo želeli svet bez Rusije?”
Zašto se izražava na način da ga “zapadnjaci” ne kontaju?
Neka lijepo kaže: Nema Rusije – nema ni ostatka svijeta! Zdraavo!
Jbm 😛 😛

Max
3 mjeseci prije

Isto kao jedan prethodni članak.

3 mjeseci prije

Vijetnam je naizgled imao dobre odnose sa SAD u poslednje vreme ali… izgleda da ima još bolje pamćenje.

DUŠAN
3 mjeseci prije

Bio postojao VELIKI ,OGROMAN I MOĆAN VARŠAVSKI PAKT ,PA PORAZIO SAM SEBE !!
POSTOJAO I VELIKI I MOČAN SSSR PA POJEO SAM SEBE ! RUSIJA ĆE TAKO JOŠ LAKŠE POJESTI SAMU SEBE NA RADOST KINEZA !! NE ZABORAVITE DA KINEZA 10 PUTA VIŠE I NEUSPOREDIVO EKONOMSKI JAČI OD RUSIJE !!!

Zoro
3 mjeseci prije

zahtjevi tipa “ukrajina ne smije u nato” mi baš nisu jasni, kao da će sve biti u redu ako se ispoštuje taj zahtjev, ništa se promjeniti neće bez potpune kapitulacije nacističkog režima i izlaska narodno oslobodilačke crvene armije na zapadne granice ukrajine, a šta se tiče natoa Rusi se stvarno neodgovorno odnose prema sigurnosti svoje države, prvo su razjeb…ali Sovjetski Savez dozvolili da izdajnici i kvislinzi preuzmu vlast i unište radničku državu, prvu u svijetu, zatim su čutke gledali širenje natoa do svojih granica i sada se počinju buditi kada je voda došla do grla, treba to sve puno odlučnije i radikalnije rješavat, ultimutum treba postavit o povlačenju natoa iza granica 1990 godine plus napuštanje grčke turske i Balkana, bez toga nema sigurnosti Rusije a posljedično ni ostalih slobodnih naroda svijeta naročito Afrike i Globalnog Juga, odnosno potlačenost i kolonijalna uprava na malim narodima se produžava, do tada ovo sranj..e… Čitaj više »

Dawor
3 mjeseci prije

IDIOTEEEE !!!!
Rusija je poražena 2014. !!!!
Nisi kurcem mrdnuo da pomogneš Janukoviču i spriječite jebeni “majdan” !!!
Sad ćemo svi zbog toga ispaštati !!!!

Gad
3 mjeseci prije

Nema ništa od čekanja.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI