Orban i Putin razgovaraju o ‘najkraćem izlazu’ iz ukrajinskog sukoba

Orban i Putin sastanak
160 komentara

Ukrajinsko i rusko stajalište, međutim, ostaju daleko jedno od drugoga, priznao je gostujući mađarski premijer

Razgovori između ruskog predsjednika Vladimira Putina i mađarskog premijera Viktora Orbana u petak su se vrtjeli oko pronalaženja “najkraćeg izlaza” iz ukrajinskog sukoba, otkrio je potonji na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji nakon pregovora iza zatvorenih vrata.

Stavovi Moskve i Kijeva i dalje su vrlo “daleko”, priznao je mađarski premijer, navodeći svoj nedavni put u Kijev kako bi se sastao s ukrajinskim vodstvom.

“Mora se poduzeti puno koraka kako bismo se približili razrješenju rata. Ipak, najvažniji korak – uspostavljanje kontakta – već smo poduzeli i na tome ću nastaviti raditi i ubuduće”, rekao je Orban.

Trajni sukob između Rusije i Ukrajine utječe na širu europsku regiju, istaknuo je Orban, dodajući da je kontinent uživao najbrži i održivi razvoj samo tijekom mira.

“Kao što sam već rekao gospodinu predsjedniku, Europi treba mir. Ipak, taj mir neće nastati sam od sebe, moramo raditi na tome da ga postignemo”, rekao je gostujući premijer.

Ruski predsjednik ponovio je spremnost Moskve da neprijateljstvo riješi pregovorima. Međutim, čini se da ukrajinsko vodstvo još uvijek nije sposobno odustati od svoje ideje vođenja rata “do kraja”, primijetio je Putin.

Moskva nastoji postići trajni, održivi mir, a ne odlučiti se za privremeni prekid vatre ili “zamrznuti sukob” bilo koje vrste, upozorio je ruski predsjednik.

Ne bi trebalo biti „prekida vatre ili neke vrste stanke koju bi kijevski režim mogao iskoristiti za povrat gubitaka, pregrupiranje i ponovno naoružavanje. Rusija je za potpuni i konačni prekid sukoba”, naglasio je.

mirovni pregovoriOrbanPutinrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
160 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
2 mjeseci prije

Zelenskom je vojska pred slomom. Rusi istovremeo napreduju na puno pravaca. A rusi napreduju samo kad se ukropi povuku sa neke linije ili kad je unistena jedinica koja je tu liniju drzla pa posalju jurisnike da ociste zaostale prezivjele, a nema rezervi koje ce potisnuti ruse prije nego sto se ukopaju.
Svakodnevna napredovanja na desetak pravaca znace da je puno ukropa poginulo. Povlacenja su rijetka jer nacisti s na drugoj iza koji sprecavaju povlacenje.
Ovog ljeta ce doci u fazu da ce linije biti toliko otanjenje da nece biti nikoga na drugoj liniji i kad rusi negdje provale mogu napredovati koliko hoce.
Sad se namece pitanje sta ce uraditi NATO – da li ce cekati i poslati trupe na obalu Dnjepra da se tu ukopaju ili ce se upecati na putinovu igru i poslati trupe preko Dnjepra.

Biti-ili-ne-biti
2 mjeseci prije

Internet živih bića je bliže nego što mislite. Internet živih bića (“IoLT”) koncept je koji povezuje žive organizme, poput ljudi, životinja i biljaka, s internetom, omogućujući razmjenu podataka i informacija. Ovaj koncept je proširenje Interneta stvari (“IoT”), koji se fokusira na povezivanje uređaja i objekata. Ukratko, IoLT omogućuje praćenje bioloških funkcija u stvarnom vremenu, kao što su vitalni znakovi, genetski podaci i čimbenici okoliša. Prikupljeni podaci analiziraju se kako bi se dobio uvid u biološko stanje organizma te omogućilo rano otkrivanje bolesti i personalizirana zdravstvena njega. Podaci se prenose u oblak, gdje im mogu pristupiti i analizirati zdravstveni radnici, istraživači i drugi ljudi. Biološko stanje organizma postaje produžetak interneta, omogućujući stvaranje nove inteligencije o prirodnim sustavima. Primjeri načina na koji će IoLT prikupljati podatke su: Nosivi senzori, poput uređaja za praćenje fitnessa, koji mogu pratiti vitalne znakove i prenositi podatke u oblak za analizu. Pametne kontaktne leće, kontaktne leće s… Čitaj više »

držnedaj
2 mjeseci prije

Orbani i Fico su jedini hrabri u Eurobiji koji se nisu napušli kabaline kite…

Nessuno
2 mjeseci prije

…nastavak(1) Prozirnom zamjenom teza svi kritičari aktualnih zločina identificiraju se s nacistima koji su proganjali Židove. Političari Europe i Amerike, neupućeni u dubinu problema, dijelom kupljeni donatorskim novcem AIPAC-a, a dijelom ucijenjeni – povlače poteze nedostojne ideje zapadne demokracije. Tako idu na ruku doseljenicima u Palestinu koji su u tom dijelu svijeta odlučili vojnim sredstvima, etničkim čišćenjem i mržnjom – istrijebiti arapsko (muslimansko i kršćansko) stanovništvo. Sve se jasnije vidi kako se cionistička vlast postavlja kao da upravlja Sjedinjenim američkim državama – bahato i bezobzirno igra igru izvršitelja zapovijedi koje dobiva iz SAD-a, a zapravo predstavlja moć koja upravlja i samom Amerikom. Kritička svijest na američkom pa i europskom kontinentu sve češće i snažnije bruji o zatvorenom krugu financiranja političara koji donose odluke kako u Americi tako i u Europi, Govori se i piše o načinima lobiranja, ucjenjivanja, te propagiranja vlastite moći koja je uz pomoć globalnih medija uzdignuta na razinu Nove… Čitaj više »

Nessuno
2 mjeseci prije

…nastavak(4) Solženjicin se pred kraj svog života nerado prihvaća analize tisuća dokumenata o odnosima Židova i Rusa u samoj Rusiji, kako prije revolucije, tako i uz revoluciju i poslije nje. Njegovo djelo snažan je putokaz razmišljanju o židovskom pitanju kroz povijest. Jer, podcrtati je, na djelu je moć koja se osilila do te mjere da želi upravljati svjetskim javnim mnijenjem, svjetskom politikom, svjetskom ekonomijom, te koja misli da je iznad svih općeprihvaćenih zakona po kojima se trebaju ponašati zemlje okupljene u Ujedinjene nacije. Solženjicin detektira tendencije koje danas Židovi javno iznose, za koje se bore oružjem Zapada, za koje su spremni činiti zločine kakvi su činjeni nad njima za vrijeme Drugog svjetskog rata. Ovaj poznati i istinoljubivi Rus vrlo je odmjereno, ne stajući ni na jednu stranu, objektivno, onoliko koliko intelektualac može biti – pokušao dokumentirati faze kroz koje je židovstvo u Rusiji raslo i snažilo, načine židovskog otpora asimilaciji… Čitaj više »

Nessuno
2 mjeseci prije

…nastavak(5) Dva veka zajedno je roman povijesti same, vrelo zanimljivih priča koje su i Rusima i Židovima isporučena od strane vojnih osvajanja, tromosti ruskog carizma, židovske isključivost (koja je izlaz našla u ‘revolucionarnoj’ isključivosti), talmudskih uputa, migracije, propagandnog uvećavanja židovskih žrtava u okršajima koji se nisu trebali nazivati masakrima (ali su u zapadnom tisku stvarali atmosferu iz kojih će proizaći prve sankcije Zapada prema Rusiji). Povijest priča, a Solženjicin bilježi. Tu je naravno i nevoljkost Židova da se bave zemljoradnjom i njihova sklonost pravljenju i prodaji pića, zakupu prava i najmu zemlje seljacima po višim (a ponekad i nepodnošljivim) cijenama, kaganska struktura upravljanja životom židovske zajednice, koja je praktički bila paralelna vlast, nevoljkost u prihvaćanju ruskog jezika i ruskih škola od strane talmudski orijentiranih ruskih građana, ali i nespremnost carističke vlasti da Židovima da sva građanska prava. Solženjicinove analize društvenog karaktera Židova kao vjerskog plemena koje je bilo u traganju za… Čitaj više »

NOB
2 mjeseci prije

Anglosaxi odlucuju a Ukri ginu za njhov nova i novac njihovih satelita

ime
2 mjeseci prije

svašta.
unajmit hutije.
eto.

Darko 7
2 mjeseci prije

Zanimljivo je da u Europi postoje još normalni političari. Centri moći su sve učinili za početak velikog rata. Orban i Fico su najkonkretniji glede zaustavljanja trenutnog sukoba u Ukrajini i to treba pohvaliti, ali ostatak EU političara nema glas savjesti i samo provodi direktive. U ovom su trenutnom sukobu najveće žrtve Ukrajinci, kojih je već pola raseljeno, trenutni stanovnici su žrtveni jarci, a kada njih bude ponestalo, EU će regrutirati svoje građane i intenzivirati rat. Možda zbog takve Orbanove politike Mađari će imati manje žrtava. Vidimo kako su u ll. svjetskom ratu prošle neutralne zemlje pa bi bilo dobro malo razmisliti i potpuno se distancirati od ukrajinsko – ruskog sukoba.

Bond cigarete Bond
2 mjeseci prije

Sorošev pitomac se uzvrtio oko rata u Ukrajini kao da mu rodbina gine.
Znamo da nije sentimentalan i sigurno ga boli k… za jedne i druge. Na nekom je zadatku. Neko ga je poslao na ova hodočaša.

držnedaj
2 mjeseci prije

ima jedna napokon ugodna vjest iz EU i alpa

…”Slovenija je priznala Palestinu kao državu

Slovenija je priznala Palestinu kao neovisnu i suverenu državu. Slovenski parlament priznanje je odobrio na posebnoj sjednici u utorak s 52 glasa za i nijednim protiv. Konzervativna oporba bojkotirala je glasovanje.”..

5. lipnja 2024.,

JoeP
2 mjeseci prije

Na fizičkoj razini Orban je odradija nešto šta je u svakome slučaju dobro. Bija je u Kievu i Moskvi i izravno čuja ono šta nebi moga čut uobičajenim diplomatskim kanalima ili iz medija koji su zvizda vodilja većini političara koji žive u medijskoj iluziji kako ono šta nije bilo u medijima nije se ni dogodilo. Orbana se zapad boji jer niko nemore pričat sa njin jer vi ga mora uvjeravat kako je crno bilo i bilo crno, a to neide.
Orbanu niko u budućnosti neće moć reć di si bija kad je grmilo, ali na kraju svega i Orban je samo političar.

Max
2 mjeseci prije

Lijep pokušaj ali čini se uzaludan.

Zoro
2 mjeseci prije

kada suprotnosti narastu do ovog stupnja kao što je danas, razriješenje je moguće jedino ratom svaki mir bez pobjednika je odloženi i puno krvaviji i razorniji rat tzv mirotvorci su u stvarnosti skroz suprotno, ratni pripremači ili ti obavljaju pripremne radnje za jednu stranu problem Rusije je šta se krajem socijalizma i zadnjih trideset godina storio brojan sloj izdajnika svakolikog ološa i tupih dezorjentiranih materijalistički pohlepnih ljudi, to je uteg o vratu ljudi koji pokušavaju Rusiji vratiti nekadašnji sjaj i slavu mislim da treba novi Staljin ali malo oštriji i bezkompromisniji od njega (da on je bio prilično popustljiv ma šta govorila anglosaksonska propaganda) na ovom nivou svijesti ljudi i naroda samo batina se uvažava i poštuje ne može se naprid sljedeći zapadni način života i gurajući samo materijalizam kao ključnu komponentu, bez uzvišenih ideja nema budućnosti za Slavenske ljude a omladinu i njihovu i našu triba potrpat u kamione,… Čitaj više »

Biti-ili-ne-biti
2 mjeseci prije

Koliko je meni poznato, mir ili primirje nastaju isključivo kada vojnici na svim stranama prestanu bezveze ubijati jedni druge i kada svojom slobodnom voljom odbace oružje, tako da uopće nije bitno što dogovaraju nekakvi “vrhovni komandanti” koji imaju ovakve ili onakve želje kroz rat.
Mogu se svi oni slikati i fotografisati, ako otkažemo poslušnost tzv. “zapovjednom lancu”.

Postoji takav primjer iz prvog svjetskog rata, gdje su obje strane na Božić prestale bojno dejstvovati, ali su im “vrhovni komandanti” s obje strane zaprijetili strijeljanjem, pa su zbog nekog čudnog razloga ljudi odustali od mira i opet počeli pucati jedni na druge.
Baš bih volio vidjeti tko će koga strijeljati – nekakav jadan i slabo naoružan general armije nas milijun ili ćemo nas milijun vojno iskusnih i opako naoružanih temeljito izrešetati njega i sve ostale njegove više oficire.

eks
2 mjeseci prije

Nakon razgovora sa Putinom, Orban je za švajcarski “Weltwoche” rekao : “Putin je duboko racionalna osoba , koja ume da prefovara . Pregovori sa Putinom su izazov za zapadne političare , jer bi morali da budu na sličnom intelektualnom i političkom nivou” .
Pošto znamo na kom nivou su zapadni političari – Bajden, Šolc, Makron, Brabonjak,Borelj, Usrulja, Kaja Kalas, Tusk, Duda, … , teško će im biti da pregovaraju .

Jednostavno
2 mjeseci prije

Putin kaže, uf, zajebo sam
Sorry
I vrati vojsku gdje joj je mjesto

Napredna verzija bi bila harakiri njega I frustriranih psihopata koji ga podrzavaju

🐉®️
2 mjeseci prije

Mudri politicari, a ne hostapleri

Max
2 mjeseci prije

Još jedan u kojem su mučili mene isti gadovi i kučke.

2 mjeseci prije

Antikrist hoda  Europom pripremajući pad te iste Europe u ratu.
Medvjed ima veliku moć dovesti čovječanstvo u stanje potpune uzbune,
počevši od same Europe.

Jadranka S.
2 mjeseci prije

Ljudima su okovi ovo: vide druge – ne sebe – kao promatrača.
Samo je jedan okov: ljudi nisu svjesni sebe, nisu svjesni svoga promatrača.
Duša je svjedok, sveprožimajuća, savršena, jedna, slobodna svjesnost, oslobođena činjenja, potpuno sama, nevezana, 
bez želja, mirna. 
Zbog iluzija, to izgleda kao svijet.

Miro
2 mjeseci prije

Rusi su pukli u Ukrajini pa sad foliraju da hoće mir.

2 mjeseci prije

 
Koliko je samo Antikrista prošlo Zemljom,
i koliko Antikrista ima u ovom trenutku – u vama samima,
u vašem zloupotrijebljenom egu, u vašem ponosu,
posvuda oko vas! Ali pravi Antikrist će se pojaviti u javnosti.

Lucija, prva
2 mjeseci prije

“Mađari otkazali sastanak s njemačkom ministricom, Njemačka iznenađena 😄

MAĐARSKA je otkazala sastanak s njemačkom ministricom vanjskih poslova Annalenom Baerbock zakazan za ponedjeljak u Budimpešti iz tehničkih, a ne političkih razloga, priopćilo je mađarsko ministarstvo vanjskih poslova.

“Zbog nepredviđene promjene u ministrovu kalendaru, ministarstvo vanjskih poslova zatražilo je da se posjet održi kasnije, nadamo se u bliskoj budućnosti”, priopćilo je ministarstvo.

“Razlog je isključivo tehnički, a ne politički”, tvrde…

“Njemačko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je u petak da je iznenađeno
👉otkazivanjem te da je potrebna “ozbiljna i iskrena” rasprava nakon sastanka mađarskog premijera Viktora Orbana s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u petak.”

Komentari
“zelena” štetočina ća troši 400 eu dnevno na frizuru, pedikuru,manikuru,a i na kuru.”

Da mi nitko više nije pričao kako je ova gloopa…🤨

“Njemački predsjednik u Dohi skoro pola sata na vratima aviona čekao da ga netko primi”

Jakša
2 mjeseci prije

Zaista? Ja mislio da će razgovarati o klimatskim promjenama, a kad tamo oni o nekim sporednim temama. 😀

2 mjeseci prije

😛💥💥🐉®️💥🤒😛

Lucija, prva
2 mjeseci prije

“Relations between the Tskhinvali Jews and the other ethnic groups of the city were largely peaceful, although there was tension and some VIOLENCE IN THE PERIOD FOLLOWING the BOLSHEVIK REVOLUTION.[41]  👉In the 19th century, the city’s Jewish population grew significantly and became economically prosperous, and there were six synagogues by the year 1900.[39]  In 1906, rabbi Avraham Khvolis founded the first Talmud Torah in Tskhinvali, which attracted students from throughout the region. Khvolis also established education for girls, a first for Georgian Jews, and sent his best students to Lithuanian yeshivas for further study. At their peak in 1917, Jews were the largest ethnic group in Tskhinvali, forming 38.4% of the population.[39] 👉The Jewish population of Tskhinvali was repressed in the 1930s, and all but one synagogue was shut down by the authorities.[39]  The community declined throughout the 20th century as Jews moved elsewhere, PARTICULARLY TO RUSSIA AND ISRAEL.[42]  During the 1991–1992 war, all but 17 of… Čitaj više »

2 mjeseci prije

😭 Mrdo nije sve na zeleno 🤒😛

Lucija, prva
2 mjeseci prije

“Robert Fico jučer se prvi put pojavio u javnosti … Održao je govor tijekom večernje svečanosti obilježavanja Dana Ćirila i Metoda, državnog praznika u Slovačkoj.

U govoru je hvalio svog mađarskog kolegu Viktora Orbana zbog njegovih ovotjednih posjeta Kijevu i Moskvi. “Želim izraziti svoje divljenje prema mađarskom premijeru što nije oklijevao posjetiti Kijev i Moskvu. Da mi je zdravlje dopuštalo da putujem, rado bih mu se pridružio”, poručio je Fico. ”
Članak “Slovački premijer: Da mi je zdravlje dopustilo, rado bih se pridružio Orbanu u Moskvi”

Predlažem pogledati komentare. A neke se sasvim lijepo može prijaviti… 🙂🙂😄

2 mjeseci prije

🐉®️ došao tiho i ušao u legendu 💥💥🌷💥
🤒😛

UnoF
2 mjeseci prije

Nevidjena mrznja kod EU politicara i naroda naspram nekog TKO zagövara mir……na sto smo spali?

Josip
2 mjeseci prije

Kako se uzjogunila pascad lude krave Ursule i to smece i dalje vodi EU u propast?

Josip
2 mjeseci prije

Jebem majku svima koji su digli ruku za onu krmacu Ursulu, a ponajvise njezinom jebacu Plenkovicu.

Tысяча = Tisuća
2 mjeseci prije

Nesto se govori po internetu da su u Washingtonu protesti protiv NATO pakta, nema jos uvijek nista od glavnih medija koji kontroliraju javno misljenje, mozda se stidu, mozda im ne odgovara vijest.

Zvone
2 mjeseci prije

Ne razumjem zašto rusi dronovima ne unište naciste koji sprečavaju povlačenje regularne ukrajinske vojske. Izgleda da je i Putinu stalo do toga da se uništi što više slovena ili su rusi totalno nesposobni.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI