Bajden kaže da ‘upravlja svijetom’

Biden
30 komentara

Američki predsjednik Joe Biden kaže da je “vladao svijetom” i stoga mu zapravo nisu potrebni nikakvi kognitivni testovi da bi dokazao njegovu sposobnost za funkciju.

Predsjednik je to rekao u intervjuu za ABC News u petak, kada je George Stephanopoulos više puta pritiskao 81-godišnjaka zbog rastuće zabrinutosti oko njegovog mentalnog i fizičkog stanja.

Upitan da li je “imao punu neurološku i kognitivnu procjenu”, Bajden je dao prilično nekoherentan odgovor.

“Imao sam – svaki dan dobijam kompletan neurološki test. I imao sam potpuni pregled. Imao sam, znate, mislim, bio sam u Walter Reedu [nacionalnom vojnom medicinskom centru] na pregledu. Mislim – hm da, odgovor”, naveo je on.

Dalje pod pritiskom da li je zaista imao “specifične kognitivne testove” i pregled od strane obučenog neurologa, a ne lekara šire prakse, Bajden je insistirao da mu “niko” nije rekao da mu je zaista potrebno da se podvrgne jednom. Predsjednik je izbjegao pitanje da li bi dragovoljno prošao takav test i objavio njegove rezultate u javnosti, insistirajući da sam njegov rad dokazuje da je dovoljno sposoban za funkciju. “Vidi. Svaki dan imam kognitivni test. Svaki dan imam taj test. Sve što radim. Znate, ne samo da vodim kampanju, već i upravljam svijetom. Ne – i to nije zdravo – zvuči kao hiperbola, ali mi smo suštinska nacija svijeta”, ustvrdio je.

Tokom intervjua, predsednik je takođe okrivio svoj loš učinak tokom prošlonedeljne debate protiv Donalda Trampa da pati od “jake prehlade”, odbacivši to kao “lošu epizodu”, a ne deo većeg problema.

Debakl debate ponovo je osnažio dugotrajnu zabrinutost zbog Bajdenove poodmakle dobi, kao i zbog pogoršanja zdravlja. U petak je grupa od 168 pristalica Demokratske stranke visokog profila, uključujući velike donatore i akademike, poslala pismo američkom predsjedniku, pozivajući ga da odustane od utrke, objavio je Washington Post, pozivajući se na anonimne izvore.

Potpisnici su “s poštovanjem” pozvali Bajdena da to učini, tvrdeći da je taj potez bio potreban “zbog naše demokratije i budućnosti naše nacije”, navodi se u izvještaju. Međutim, Bajden je u više navrata obećavao da će nastaviti s reizborom, odbacujući sve izglede za odustajanje usred sve veće kritike u posljednjih nekoliko dana.

BidenkandidaturaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
trolling queen
2 mjeseci prije

Biden je izjavio i kako je “prva crna žena predsjednik”, kako su mu ujaka pojeli kanibali, kako je u Delawareu kao klinac bio izvrgnut segregaciji, svašta je Biden izgovorio u svom životu. Još dok je bio siroti senatorčić, onda potpredsjednikom su ga i tako smatrali popriličnim glupanom, ali izuzentno podložnom korupciji zbog svoje pokvarenosti. Zato je Biden idealni američki predsjednik. Zašto je fokus toliko odjednom bačen na Bidena – kao da nije bilo jasno kako će ovakve gluposti izgovoriti? Što je sada drukčije? MSM koji je kofol odjednom progledao? Bezveze totalno. Nego, zašto se ne piše o Britaniji? Što se dogodilo tamo? Gdje je sada PM tip koji je izjavio kako više voli služiti globalistima i WEF-u, nego britanskom parlamentu i ljudima? Zašto se sada, kada konačno treba – ne baci fokus i nauči (kroz tekstove) ljude tko i što je Britanija? Kako je njihov Čarls, tzv. “klimatski kralj”, koji… Čitaj više »

nepoželjni
2 mjeseci prije

Eh, šta bi ovaj senilac dao za gene i pamet pokojnog Manolića 😉

Mali zloco
2 mjeseci prije

Ija sam k***o Moniku Beluci…………………………………al zamalo.

Schwarze Hunderte
2 mjeseci prije

Samo neka nastavi po istom . Mogu Rusi sjedeti i mirno promatrat 😁 …

🐉®️
2 mjeseci prije

Svatko je vladar u svom svijetu, kad nema zene doma.

Pero
2 mjeseci prije

Biden ne upravlja svojom guzicom jer napuni gače(pelene) a ne da upravlja svijetom.

bojans
2 mjeseci prije

svojim svijetom demencije sigurno

zoran
2 mjeseci prije

Pa kakav presjednik takva i drzava. On nemoze ni sam sobom da upravlja, jer je postavljen kao lutka na kanapu , kao u djecijem lutkarskom pozoristu.

nastran
2 mjeseci prije

ludi ameri i inače si uzimaju za pravo biti vodeča nacija! u koliko su filmova spasili svijet od raznoraznih katastrofa, vanzemaljaca, epidemija? šta bi svijet bez njih?

DZuro DZak_ovic
2 mjeseci prije

Stara ku*otresina nezna i nemože da pusti vodu u wc-eu jer mora da se drži za kvaku da ga voda ne bi povukla a kamoli da upravlja svetom. JBG tako mu rekli da kaže na neki press.

2 mjeseci prije

Neki dan je rek’o da je ponosna crnkinja, sada da upravlja svijetom. Je li slijedeći njegov gaf da je mrtav već četiri godine??

Darko
2 mjeseci prije

Bajden ne upravlja više niti sa svojim pimpekom u pelenama a kamo li sa svijetom. Nevjerojatno je koliko su Amerikanci glup narod kada ne vide kakvog su si luđaka doveli na vlast. Ima li više itko gluplji od Amerikanaca?

Stela
2 mjeseci prije

Ne upravlja više niti vlastitim mozgom.

Max
2 mjeseci prije

NI sam sobom.

Mučki Provokator
2 mjeseci prije

Ma nezna on ni di se nalazi ni sa kime ni i o cemu prica a vise ne moze kontrolirat ni upravljati ni svojom guzom i pisom a kamo li svijetom!!!

Tupko Glupko
2 mjeseci prije

Biden ne upravlja niti svojim Pampersicama, niti svojim mozgom više, ali umišlja da upravlja svijetom 😁

FATIH
2 mjeseci prije

KAKAV NAROD TAKAV VOĐA.

Tim
2 mjeseci prije

Ne upravlja taj ni vlastitim sfinkerima.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI