Biden pobrkao Zelenskog sa Putinom

Biden i Zelenski
21 komentar

Američki predsjednik Joe Biden pomiješao je ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom tokom događaja u Washingtonu, DC.

Sramotan gaf dogodio se u četvrtak kada je Biden bio domaćin pokretanja takozvanog ukrajinskog dogovora, inicijative usmjerene na sklapanje bilateralnih sigurnosnih sporazuma s Kijevom.

U pratnji lidera NATO-a i EU, američki predsjednik je održao kratak govor i spremao se da preda govornicu Zelenskom.

“A sada to želim predati predsjedniku Ukrajine koji ima koliko hrabrosti toliko i odlučnosti”, rekao je Biden pozivajući Zelenskog da govori. Ali umjesto da ga predstavi imenom, Biden je neočekivano rekao prisutnima: „Dame i gospodo, predsjednik Putin!“

Očigledno shvativši svoju grešku, Biden se vratio na podijum i pokušao da se ispravi, rekavši: „Predsednik Zelenski! Toliko sam fokusiran na to da pobijedim Putina, da [moramo] da brinemo o tome… u svakom slučaju… gospodine predsjedniče.”

Zelenski se ubacio sa „Bolji sam“, na šta je Biden odgovorio: „Pakleno si bolji“.

Tokom konferencije za novinare kasnije te večeri, Biden je pomiješao vlastitu potpredsjednicu Kamalu Harris sa svojim izbornim rivalom 2024. i republikanskim favoritom, bivšim predsjednikom Donaldom Trumpom.  “Vidite, ne bih izabrao potpredsjednicu Trump za potpredsjednicu da nije kvalifikovana da bude predsjednica”, rekao je novinarima.

Nakon prošlomjesečne katastrofalne televizijske debate s Trumpom, više političara i velikih donatora Demokratske stranke, kao i vodeći američki mediji, pozvali su Bidena da obustavi svoju kampanju za reizbor kako bi stranka mogla izabrati drugog kandidata. Biden je, međutim, odbacio rastuću zabrinutost zbog njegovih godina i mentalnog pada, insistirajući da je on najbolja osoba koja će pobijediti Trumpa u novembru.

BidenSADZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tatamata
3 mjeseci prije

🙂 , nazi bando ,jel sad vidite ko je precjednik ukraine ?

Zbljuvvvvv
3 mjeseci prije

Dame i gospodo, predsjednik Putin!“😄 On bi podsvjesno silno zelio da je Putin tamo.

tihobl
3 mjeseci prije

Наш извор у ОП је рекао да су САД доделиле Ф-16 за контраофанзиву Оружаних снага Украјине у овој фази, Генералштаб је припремио две операције: у правцу Северодоњецка и Мелитопоља. Зеленски мора да се договори око једног од њих, тако да ће Оружане снаге Украјине на јесен започети војну кампању за америчке изборе и помоћи Бајдену да оправда трошкове украјинског случаја.

т.ме/легитимни

Ipak su naucili nesto iz gresaka. III rajh je krenuo istovremeno prema Staljingradu i prema Kavkazu. Sad su rekli Zelenskom da odabere jedan pravac jer ni Hitler nije ima snaga da istovremeno jurisa na dva pravca. Ja tipujem da ce kijevski rezim krenuti na Mariupolj kako bi porusili sve sto su rusi izgradili za dvije godine.

Jednostavno receno
3 mjeseci prije

Hebaji ga instruktore, ja se malo zbunio…..

tihobl
3 mjeseci prije

#слухи
После могућег одобрења америчког кредита, Украјина ће добити нове ПВО системе.
Наши извори већ говоре о томе.
Ова ПВО ће се користити за јесењу офанзиву Оружаних снага Украјине, а не за одбрану.
Приликом напада, мобилна противваздушна одбрана је важна за борбу против руске авијације и бомби, које су најзначајније препреке за напад.

eks
3 mjeseci prije

Sprdačina od predsednika “najdemokratskije” zemlje na svetu. Sama činjenica da je ovakav klovn i živčani bolesnik na čelu države govori da je to država u kojoj svaka baba sera može biti predsednik , jer državom vladaju pohlepne psihopate – milijarderi pod kontrolom Hazara i satanisti . Predsednik je onaj koga oni postave za svoju marionetu. Ko se ne povinuje može dobiti “demokratski” metak , ili biti etiketiran kao negativac , lažiranim izborima može biti poražen i na mnogo načina eliminisan . USA je imperija zla .

Tanajski Hrvat
3 mjeseci prije

Što reći? Ovi su kao ono na pravoj strani povijesti, a i mi zajedno s njima? Bože dragi… Tzv. Zapad je potpuna smijurija.. Zapad, za-pad…

vrlodrag
3 mjeseci prije

Joe je hodajuća provala. Ali ovi što mu aplaudiraju su još bolji. Evo i ja mu aplaudiram također jer me jutros od srca nasmijao.

No ipak mora se priznati da je nadmudrio glasače svoje stranke. Kakav god da jeste ipak ima vise soli u glavi od svojih glasača.

Kad budu izbori u Americi to će tek biti cirkus. Unaprijed se radujem salvama smijeha kojeg će izazivati Biden i njegovi Bidenovi.

Plenky doodle
3 mjeseci prije

Lider slobodnog svijeta i najjače vojne sile na svijetu! Čovjek koji ima nuklearne kodove! Ludo!

anik
3 mjeseci prije

Političko samoubojstvo.

nastran
3 mjeseci prije

i to je država koja se smatra svetskim liderom

Tupko
3 mjeseci prije

Ubili su Kenedija (47 god.), a ovoga bolesnika drže….ha ha…cirkus. Takvi nam konstantno rade o glavi.

Garbage from Осек
3 mjeseci prije

To on govori u futuru. Putin će biti predsjednik cijele bivše Ukrajine, osim možda onih dijelova koji će biti vraćeni Poljskoj i Mađarskoj.

Max
3 mjeseci prije

Opet isto.

abc
3 mjeseci prije

Retard…

Babilon
3 mjeseci prije

Hahaha brod luđaka i kauboj 🤠 Joe đihhhaaaaa đooooliiii ! 🐎🐎🐎

vrlodrag
3 mjeseci prije

Nije vise bijela kuća. Sad je žuta kuća.

zubenelakrab
3 mjeseci prije

Nemoj te tako, nije on kriv. To mu je podvalio šaptač preko “bubice” u uhu.

Tupko Glupko
3 mjeseci prije

Ovom prilikom rekao je i da je otišao u Europu, odmah se ispravivši da je otišao u Aziju.
Europa-Azija, Putin-Zelenski, Trump-Harris, sve je to njemu isto.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI