Anketa otkriva stav Ukrajinaca prema mirovnim pregovorima

Mirovni Pregovori
20 komentara

Gotovo 44% ispitanika smatra da je došlo vrijeme za pregovore s Rusijom

Značajan dio Ukrajinaca podržava ideju pokretanja “službenih mirovnih pregovora” s Rusijom, pokazalo je novo istraživanje. Međutim, apsolutna većina još uvijek nije spremna učiniti ustupke Moskvi i vjeruje da bi Kijev mogao prevladati u sukobu.

Prema istraživanju koje je proveo nevladin Razumkovljev centar za političke i ekonomske studije u ime novinske kuće ZN.ua između 20. i 28. lipnja, gotovo 44% ispitanika vjeruje da je “vrijeme” za razgovore s Moskvom . Ideji se protivi 35 posto Ukrajinaca, dok je 21 posto neodlučno po tom pitanju.

Na pitanje o mogućim ustupcima koje bi Kijev mogao učiniti tijekom pregovora, posebice onima koje je predložila Rusija, činilo se da ispitanici nisu voljni razmatrati nikakve kompromise.

Moskva je više puta izjavila da je spremna za razgovore ako se riješe određena pitanja. Ruski predsjednik Vladimir Putin iznio je svoje uvjete za pokretanje prekida vatre, uključujući potpuno povlačenje ukrajinskih trupa sa svih ruskih teritorija, uključujući republike Donbasa Donjeck i Lugansk, te regije Herson i Zaporožje, kao i pravnu obvezu Kijeva da nikada ne uđu u NATO.

Anketa je pokazala da se 83 posto ispitanika ne bi složilo s povlačenjem trupa s bivših ukrajinskih teritorija, a 84 posto protivilo bi se priznavanju tih regija dijelom Rusije. Oko 77% bi se protivilo ukidanju sankcija uvedenih Rusiji.

Više od polovice Ukrajinaca (51,5%) također je navelo vraćanje Kijevu svih teritorija koje polaže kao “minimalni nužni uvjet” za mirovni sporazum. To uključuje ne samo četiri bivša ukrajinska teritorija koja su se pridružila Rusiji 2022., nego i poluotok Krim, koji je dio Rusije od 2014. Oko 25% ispitanika reklo je da bi bilo dovoljno vratiti se na granice s početka 2022. Samo 9% Ukrajinaca reklo je da bi pristalo na novu granicu između Rusije i Ukrajine duž sadašnje crte bojišnice.

Čak 61,1 posto također je izjavilo da ne bi bili spremni “odreći se ničega” tijekom pregovora s Rusijom. Više od 65% i dalje vjeruje da Kijev može postići pobjedu na bojnom polju.

Međutim, što se tiče osobnog sudjelovanja u sukobu, više od 46% ispitanika reklo je da “nije sramota” u izbjegavanju vojnog roka. Ovaj položaj bio je osobito popularan među mlađim ljudima. Ukrajinski mediji opetovano su izvijestili da je mobilizacijska kampanja nacije bila pokvarena raširenim izbjegavanjem vojnog roka i korupcijom, kao i pokušajima bijega iz zemlje.

Većina Ukrajinaca vjeruje da bi Kijev dobio prednost u sukobu da su njegovi zapadni podupiratelji osigurali “dovoljno oružja” (82%) ili da su poslali vlastite snage u borbu protiv Rusije (69,1%).

Moskva je u više navrata izjavila da zapadne isporuke oružja samo produžuju sukob bez promjene njegovog ishoda i upozorila da bi izravna konfrontacija između Rusije i NATO-a mogla dovesti do Trećeg svjetskog rata.

anketamirovni pregovorirusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sparkling
3 mjeseci prije

Sada su postale i nekakve ankete relevantne za prekid sukoba i završetak rata. U potpunosti se slažem da ovaj rat treba prestati. Ali poznavajući anglosaksonsku filozofiju treba biti više nego oprezan u nuđenju mira pod njihovim uvjetima.
Ako je vjerovati Ruskim medijima i glasnogovornici, Rusi će prihvatiti uvjete mira pod Ruskim uvjetima. Gledajući momentalno stanje na boišnici, neće biti drugog izlaza za protivnika nego kako Rusi odluče.
Rusi su na čelu s Putinom odlučili da je ovaj sukob strateški u pogledu opstanka Rusije i njihovih vrijednosti i zato ne mogu izgubiti.
Kako se približavaju Am. izbori, tako sve više kopni opcija beskonačnog pomaganja jednoj bankrotiranoj i propaloj državi zvanoj Ukraina.
U svakoj igri postoji pobjednik i gubitnik. Neriješen ishod potpuno je neprihvatljiv iz razloga ponovnog izbijanja sukoba u vrlo bliskoj budućnosti.
Lp

tihobl
3 mjeseci prije

Trecina je za rat do poslednjeg ukrajinca.

Darko
3 mjeseci prije

Ukrajinci moraju prije toga skratiti za glavu veleizdajnika i mafijaša Zelenskog. Najbolje im je napuniti ga s olovom..

Tupko Glupko
3 mjeseci prije

Samo 9% priznaje granice na ratištu, 82% tvrdi da im NATO nije poslao dovoljno oružja, 69% želi da se pripadnici NATO članica bore za njih, a 46% izjavljuje da nije sramota izbjegavati vojni rok, dok 77% nije za skidanje sankcija Rusiji.

Dakle, žele da NATO članice svojom vojskom i svojim naoružanjem pobijede najveću nuklearnu silu na svijetu Rusiju, kao i treću vojsku svijeta na ex-ukrajinskoj teritoriji, da EU i dalje trpi stotine milijardi eura štete svake godine zbog gospodarskih sankcija Rusiji, dok oni za to vrijeme izbjegavaju mobilizaciju i bježe od rata, i dok vlast koju su sami izabrali zabranjuje bilo kakve pregovore sa Rusijom.

Ako ovo ne otvori oči prosječnom konzumentu mainstream medija u Europi, ne znam što hoće.

Max
3 mjeseci prije

Potpuno nebitno za razvoj situacije u Ukrajini.

Mučki Provokator
3 mjeseci prije

Dakle jos uvijek je manjina za pregovore a vecina glupa.

peralozac
3 mjeseci prije

“Čak 61,1 posto također je izjavilo da ne bi bili spremni “odreći se ničega” tijekom pregovora s Rusijom. Više od 65% i dalje vjeruje da Kijev može postići pobjedu na bojnom polju.”
Ova anketa je garant pravljena u Lavovu i okolici.

Subaru avatar
3 mjeseci prije

Pa ni jedan narod ne upravlja ni jednom državom na planetu, države i narodi su konstrukt onoga tko vlada planetom.

македонец
3 mjeseci prije

od ukraine nema ništa ! tamo če biti najezda kozojeba jer sloveni su istrebljeni

Lucija, prva
3 mjeseci prije

Po ovoj anketi, treba jače lupati po Ukrajini.

Lucija, prva
3 mjeseci prije

“… U jednom od zaljeva na Pelješcu. Podignuta je kaznena prijava protiv 51-godišnje Ukrajinke koja je, između ostalog, optužena za protupravnu gradnju i pustošenje šuma… prijavljena je za skidanje službenog pečata i znaka, uništavanje staništa, protupravnu gradnju i pustošenje šuma. Počinila je to kao vlasnica tvrtke koja je registrirana za usluge pružanja smještaja i djelatnost pripreme i usluživanja hrane. u Lovištu se trebala baviti turizmom, no umjesto toga je uništila oko tri hektara šumske površine čime je, kako stoji u prijavi, pogoršala stanište uvršteno u ekološku mrežu značajnu za očuvanje ptica… Utvrđeno je da je na parceli izgradila građevine nepoznate namjene i to izvan građevinskog područja. Sve to napravila je unutar zaštićenog obalnog pojasa, što daje dodatnu težinu njezinoj devastaciji u Lovištu. 👉Nakon što je Državni inspektorat POČETKOM GODINE ZATVORIO GRADILIŠTE FIRME DRŽAVLJANKE UKRAJINE, ona je ubrzo uklonila tablu oznake zatvorenog gradilišta i nastavila s izvođenjem bespravnih radova”, Index Znaš… Čitaj više »

Miro
2 mjeseci prije

Zbunjeni – suđeni Ukrajinci misle da se dogovori poput Minsk-a 1. 2.- 3..moguć. Rusi preuzmu obaveze a za sve ostalo ćemo lako, (nepravedno neprihvatljivo nužno redefinirati …..) Mislim da lakovjerni Rusi nisu ono što su bili. Dogovori sa Ukraicima ne znače ništa sa NATO-m pregovora-ti ?? Zapadni političari su patološki manipulatori lupeži…. Znači pješadija na terenu. Dokaz Američki vojnicu u Japan,Njemačkoj nisu došle poslije dogovaranja. Avionima poravnali pa se smjestili i tu ostali i to je to – USA metoda, (Krim je dekretom pripao Ukraini)-a dekretom ukinuta pa dogovori nisu nužni. U konačnici Slavena sve manje.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI