SAD negira umiješanost u ubojstvo vođe Hamasa

Antony Blinken
31 komentar

Ismail Haniyeh ubijen je u srijedu u raketnom napadu na njegovu rezidenciju u Iranu

Washington “nije bio svjestan niti je bio uključen” u atentat na političkog čelnika Hamasa Ismaila Haniyeha, izjavio je američki državni tajnik za novinsku mrežu CNA.

Antony Blinken dao je ekskluzivni intervju za singapursko izdanje u srijedu tijekom svog službenog posjeta toj zemlji.

Na pitanje bi li Haniyehovo ubojstvo moglo promijeniti tijek rata u Gazi, Blinken je upozorio na spekulacije i naglasio da je pregovaranje o prekidu vatre “imperativ”.

Haniyeh je ranije tog dana ubijen u svojoj rezidenciji u iranskom glavnom gradu Teheranu. Palestinski pokret okrivio je Izrael za napad, ali židovska država još nije komentirala.

Iransko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je priopćenje u kojem kaže da američku vladu smatra odgovornom za ubojstvo, koje je opisalo kao “gnusni čin terorizma”, nazivajući Washington “podržavateljem i sudionikom cionističkog režima” u “okupaciji i genocidu Palestinci.”

Izrael je najveći primatelj američke ekonomske i vojne pomoći od svog osnutka 1948. godine.

Odbijajući potvrditi ili opovrgnuti atentat, Izrael je prethodno obećao eliminirati čelnike Hamasa.

Premijer Benyamin Netanyahu opetovano je obećao da će uništiti skupinu u znak odmazde za njen smrtonosni upad u Izrael 7. listopada prošle godine, koji je pokrenuo rat u Gazi.

Gotovo 40.000 Palestinaca ubijeno je u enklavi u gotovo devet mjeseci borbi između Hamasa i Izraela, prema lokalnim zdravstvenim vlastima. U napadu je poginulo više od 1110 Izraelaca, a preko 200 ih je uzeto kao taoci.

atentatBlinkenHamasIsmail HaniyehSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
hiber
2 mjeseci prije

To je zanimljivo. Haniyeh je u Qataru mirno isao na pocinak znajući da je pod moćnim američkim zračnim kisobranom. Onda je otisao na razgovor sa novim iranskim predsjednikom, ispovjedio se kod velikog ayatolaha i već sutradan prenio razgovore starom iranskom predsjedniku. Iranci su ga se uspjesno rjesili jer je svima voda dosla do grla. Sada se moze izabrati novi neopterećeni pregovarač. Recimo onaj Diab iz Večernjaka.

Lucija, prva
2 mjeseci prije

‘Izrael je najveći primatelj američke ekonomske i vojne pomoći od svog osnutka 1948. godine”

Ne. Na samom početku, Izrael se obranio zahvaljujući Jugoslaviji a išlo je i oružja iz Češke i SSSRa.

tuf
2 mjeseci prije

Blinken je navikao bez treptanja lagati čak i u situacijama kad je neupitna njihova upletenost. Pomogli su cionistima putem zračnih tankera tijekom nedavnog terorističkog napada u Jemenu, odmah objavili da nisu imali ništa s tim makar se zna da izraelski zrakoplovi ne mogu imati taj domet sa spremnikom goriva.
Ista situacija s Teheranom – neminovno je nadopunjavanje F-35. Izrael nema zrakoplove-tankere a sigurno ih nisu posudili od Luksemburga
Neovisno o tome, poražavajuće je za Irance da svim hvalisanjima o razvoju domaćeg PZO-a unatoč – nemaju čak mogućnost ni detekcije, kamoli praćenja stealth-a. Kad im ovako zabiju golčinu usred Teherana pada sva mitomanija u vodu. Jer lako za hamasovca, mogao je meta biti i predsjednik ili ajatolah. Osjećaj nesigurnosti obrane vrha države vrlo je opasan. Plus sada već poslovična krnjost obavještajnog sustava kojemu previše toga prolazi ispod radara.

Zlovenac
2 mjeseci prije

Paa znamo da niste.

Max
2 mjeseci prije

Lažu kao i uvijek.

nastran
2 mjeseci prije

opet Đurek..kukuuuurikuuuu!

ebemnenadumamuuusta
2 mjeseci prije

posto je iran chifutskajebotvorevina samim tim chifuti zadrzavaju pravo da nekaznjeno smiju u svako vrijeme,na svakom mjestu bilo koga napasti i eliminirati.to je jednostavno cinjenica i ja ne vidim tu niceg spornog.bude malo tu “osvetničkog” prdeža na iranski nacin,malo zasmrdi ali sha je najvaznije, ne bude nikom nish.hvala
ps gdje je moj dragi posinak nenad,imamo li danas kakvih vijesti koliko je to kurchevhezbolah oborio chfutskih dronova od 900 milijuna dolara i koliko raketa?veliki naklon mami, i u sridu.hehehe!

Ico
2 mjeseci prije

Blinken LAŽE!

tihobl
2 mjeseci prije

САД су захтевале да Грузија престане да гради заједничку луку са Кином на Црном мору.

2 mjeseci prije

Kako god čojka nema , raisi , ismail , saidov zamjenik smaknut u bejrutu , impresivna kill lista židova gledano bez uplitanja emocija…

onaj najglu...Dalton
2 mjeseci prije

Nakon onakvog otvaranja, čini se da su Izrael i Hezbollah odlučili skrenuti pozornost javnosti sa zatvaranja Olimpijskih igara u Parizu…

P.S.
Nakon što je Izrael izvršio zračni napad na Beirut i Teheran, Međunarodni olimpijski odbor bi mogao razmotriti da s Olimpijskih igara izbaci Libanon i Iran …

P.P.S.
Iz rubrike: ”Nije sve u svijetu crno…”
Eno u Britaniji npr….
Za dječake je najpopularnije tradicionalno britansko ime za Muhamed.

2 mjeseci prije

Ma… omaklo se Izraelu – nekome slučajno skliznuo prst na lansirno dugme. Šta, zli jezici bi sad rekli da žele da zapale ceo Blistok?!?
I naravno da Ameri nisu učestvovali – nisu čak želeli ni da budu informisani o takvoj mogućnosti!

Eto, a neki kažu da sam ratnohuškač 😉

Lucija, prva
2 mjeseci prije

“IRANSKI vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamenei, izdao je naredbu da Iran izravno udari na Izrael, kao odmazdu za ubojstvo čelnika Hamasa Ismaila Haniyeha Iranski vojni zapovjednici razmatraju još jedan kombinirani napad bespilotnim letjelicama i projektilima na vojne ciljeve u blizini Tel Aviva i Haife, ali nastojat će izbjeći napade na civilne ciljeve, rekli su iranski dužnosnici. Jedna opcija koja se razmatra je koordinirani napad iz Irana i drugih bojišnica na kojima ima savezničke snage, uključujući Jemen, Siriju i Irak, za postizanje maksimalnog učinka, rekli su”, index KOMENTARI Turske vojne snage su se pokrenule. “Turska također ide u rat. Sirijska televizija upravo je izvijestila da je predsjednik Assad dopustio turskim trupama da prođu kroz njihov teritorij, navodeći da će Golanska visoravan ponovno biti pod sirijskom vlašću.” Ovo nikad ne bih napravila na mjestu Asada. “Američki državni sekretar Antony Blinken izjavio je da je iznenađen vijestima koje stižu sa Bliskog istoka i… Čitaj više »

tatamata
2 mjeseci prije

otkad lopovi i gangsteri govore za novine ja sam pokrao ili smaknuo zrtvu ??

Josip
2 mjeseci prije

Izrael i smrdljive zidove treba zbrisati s lica zemlje i zavladati ce mir. Ipak je Hitler bio u pravu i svaka mu cast.

Josip
2 mjeseci prije

Kad ce konacno netko napraviti rupu izmedu usiju ovom lazljivom i sugavom zidovu Blinkenu?

Mučki Provokator
2 mjeseci prije

Nebi Blinker branio svoje po krvi.

Cut The B.S.
2 mjeseci prije

Nije ubijen u raketnom napadu nego od podmetnute bombe.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI