Izraelski zakonodavac brani analno silovanje palestinskih zarobljenika

Izraelske odbrambene snage - IDF
24 komentara

Osam rezervista optuženo je za sodomiziranje zarobljenika drškom od metle

Izraelske obrambene snage (IDF) uhitile su u ponedjeljak osam rezervista u sklopu istrage o navodnom mučenju palestinskog zarobljenika, što je navelo demonstrante, uključujući nekoliko zastupnika, da provale u vojnu bazu tražeći njihovo oslobađanje. Jedan je tvrdio da ništa nije zabranjeno kada se radi o odnosima s Hamasom.

Deset vojnika prvotno je bilo uhvaćeno u istrazi. Dvojica su puštena prijevremeno u srijedu, dok je osmorici određen pritvor do nedjelje. Prema IDF-u, optuženi su za tešku sodomiju, nanošenje tjelesnih ozljeda, zlostavljanje i ponašanje koje ne priliči vojniku.

Uhićenje rezervista u ponedjeljak prekinulo je sastanak Financijskog odbora Knesseta, jer je zastupnik vladajuće stranke Likud, Hanoch Milwidsky, pokušao izaći u znak protesta.

“Umetnuti štapić u nečiji rektum, je li to legitimno?” upitao je Ahmad Tibi, izraelsko-arapski zastupnik.

“Da!” uzvratio je Milwidsky. “Ako je on Nukhba, sve je legitimno učiniti! Sve!”

Nukhba je specijalna jedinica brigada al-Qassam, militantnog ogranka Hamasa. Izrael je obećao da će uništiti palestinsku skupinu nakon prošlogodišnjeg smrtonosnog napada 7. listopada.

Dok su neki zastupnici razmjenjivali žestoke riječi, drugi su se pridružili nacionalističkim skupinama koje su upale u vojnu bazu i zatvor Sde Teiman, u blizini Beershebe, gdje je držano deset osumnjičenih. Sde Teiman je služio kao logor za Palestince zarobljene u Gazi.

Kad je vojna policija pokušala premjestiti osumnjičenike u Beit Lid, bazu u blizini Netanye, izgrednici su je slijedili. “Dalje ruke od rezervista”, tvitao je ministar nacionalne sigurnosti Itamar Ben Gvir.

Međutim, premijer Benjamin Netanyahu pozvao je na mir i osudio prosvjednike koji su upali u baze.

“Upad u vojnu bazu i narušavanje reda u njoj je teško ponašanje koje ni na koji način nije prihvatljivo”, rekao je general-pukovnik Herzi Halevi, načelnik Glavnog stožera. “Mi smo usred rata i akcije ove vrste ugrožavaju sigurnost države.”

Ministar obrane Yoav Gallant upozorio je da se “zakon odnosi na svakoga – nitko ne smije ući u baze IDF-a ili kršiti zakone države Izrael.”

Nemiri su prisilili IDF da preraspodjeli tri bataljuna “kako bi čuvali bazu Beit Lid ne od neprijatelja, već od bijesnih izraelskih građana”, primijetio je Jerusalem Post u uvodniku u srijedu, napominjući da su te snage imale “mnogo hitnijih stvari za obaviti u Gaze, u Judeji i Samariji, te duž sjeverne granice protiv pravog neprijatelja.”

Izrael je inzistirao da se prema zarobljenim Palestincima postupa u skladu s međunarodnim pravom. Međutim, agencije UN-a i skupine za ljudska prava uzbunile su se zbog izvješća o zlostavljanjima. Navodi o teškom zlostavljanju u Sde Teimanu – uključujući analno silovanje zatvorenica – prvi put su se pojavili u izvješću CNN-a u svibnju.

gazaHamasIDFIZRAELmučenje
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Josip
1 mjesec prije

Kamo srece da je Hitler potamanio do zadnjeg tu zidovsku gamad.

Lucija, prva
1 mjesec prije

Tihoblu sigurno ne bi smetalo, samo da mu još podijele orden.

nekoime
1 mjesec prije

Pedeji ostaju pedeji…

eks
1 mjesec prije

Zapadnjaci (vladajući režimi i mediji u njihovoj službi) ćute i ne osudjuju ove monstruozne zločine koje čine vojnici Izraela. Neverovatno u šta se izrodila ta zapadna “demokratija” . Sve gadosti i podlosti , moralne degradacije i nakaradne ideologije imaju pogodno tlo za “razvoj” na Zapadu . I pored toga još uvek ima onih koji podržavaju i veličaju zapadnu “demokratiju” i “ljudska prava” – isprani mozgovi .

žile29
1 mjesec prije

Koja šteta da adolf stvarno nije potamanio sve ove židovske štakore!!Koje je to zlo od naroda

tihobl
1 mjesec prije

Zasto ovih 8 rezervista nsu poslali na olimpijadu?

Max
1 mjesec prije

Sodomiti koji se pretvaraju da su božji,

Mučki Provokator
1 mjesec prije

A kaj vele LHBTIQ-eri i feministkinje ? A da sigurno su na Pride pa nemaju vremena da citaju ovakva sranja.

nessy
1 mjesec prije

Mudrim sucima priustiti isti tretman, pa neka jos jednom razmisle. Dobru su skolu ispekli kod SS jedinica. Samo, zaboravljaju da se kolo srece okrece, a kad opet dodju na red, platit ce za sva zvijerstva, do sada nevidjena.

Josip
1 mjesec prije

Nije Hitler ta govna bez razloga pustao kroz dimnjak. Steta sto nije zavrsio posao jer sav trud mu je ostao uzaludan..

Гавран
1 mjesec prije

Osamdesetih godina su Albanci, Srbina dok je obrađivao zemlju sodomizovali flašom, pa su je mu je dok je bila u urobi razbili.
Ostatak prošlosti.
Turci su nabijanje na kolac izvodili preko proksi nabijača, istih Albanaca.

netko
1 mjesec prije

kako to? zašto?

madam
1 mjesec prije

Govno od drzžave i govno od priličnog broja državljanina i pika.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI