Srbija je 100 godina ispred Hrvatske, ovo je dokaz

McKinsey - Plenković
540 komentara

U 21. stoljeću, svijet se suočava s nizom izazova – od proxy ratova do tehnoloških revolucija. No, jedna od najvažnijih borbi koja prolazi ispod radara je ona za farmaceutsku neovisnost. Primjer Plive, koja je nekada bila perjanica hrvatske farmaceutske industrije, danas nam pokazuje kako je ta neovisnost ugrožena, a nestanak ključnih lijekova s tržišta postaje sve učestaliji problem.

Pliva je upravo prijavila nestašicu Klavocina, jednog od ključnih antibiotika na tržištu, i najavila kako ga neće biti sve do idućeg ljeta. Ovaj lijek je esencijalan za liječenje infekcija koje pogađaju tisuće pacijenata. Iako je ova vijest uznemirila mnoge, ovo je samo vrh ledenog brijega u dubljoj krizi koja pogađa hrvatsku farmaceutsku industriju.

Kako smo došli do toga da u 21. stoljeću, umjesto jačanja vlastitih resursa, prodajemo sve što imamo strancima? Privatizacija Plive bila je ključni trenutak u povijesti industrije u Hrvatskoj, a upravo je bivši premijer Ivo Sanader bio osumnjičen za korupciju u tom procesu. Pliva, nekada najveća i najuspješnija farmaceutska tvrtka u regiji, prodana je Židovima u transakcijama koje su više pogodovale političkim interesima nego strateškom razvoju domaće industrije.

Ovaj skandal nije samo pitanje farmaceutske politike; to je pitanje suvereniteta. Farmaceutska industrija nije samo gospodarski resurs – ona je strateška prednost svake države. U vremenima globalnih zdravstvenih kriza, ovisnost o stranim farmaceutskim tvrtkama može ugroziti javno zdravlje i nacionalnu sigurnost.

Čak i Bosna i Hercegovina, iako suočena s nizom svojih problema, uspijeva održati farmaceutsku stabilnost, dok Hrvatska, članica Europske unije, s modernom infrastrukturom i obrazovanim kadrom, sve više gubi tlo pod nogama. Ovo je apsurdno i neprihvatljivo.

Pliva, koja je nekada osiguravala gotovo sve generičke lijekove na domaćem tržištu, sada se suočava s proizvodnim problemima koji uzrokuju nestašice esencijalnih lijekova. Tko snosi odgovornost za ovo? Jesu li političari u trenutku privatizacije razmišljali o dugoročnim posljedicama ili su njihovi osobni interesi bili na prvom mjestu? Nisu. Uzimali su novac bez da misle na svoje sugrađane i obitelji. Radi se o, kako mi to volimo reći, pravim bitangama.

Gubitak farmaceutske industrije ne smije biti prihvaćen kao prirodni proces programirane i loše globalizacije. To je direktan udar na suverenost države i njen zdravstveni sustav. Ako se ne poduzmu drastični koraci, Hrvatska će u potpunosti ovisiti o uvozu lijekova, što će neizbježno povećati troškove zdravstvenog sustava i staviti živote građana u opasnost.

Vrijeme je za odgovore. Ova situacija zahtijeva hitnu reakciju – ne samo zbog nestašice Klavocina, već i zbog šireg problema gubitka farmaceutske neovisnosti. Sanaderov skandal samo je podsjetnik na to koliko su opasne nepromišljene privatizacije. Ništa nisu bolji i današnji političari. Oni ču čak i gori u mnogim stvarima. Jedino što znaju, to je prodavati rezultate tuđeg rada i muke.

Nitko u Saboru Republike Hrvatske nije nevin. Jer da jeste, odavno bi napravio skandal u Saboru zbog sličnih situacija. Ne, tim ljudima je bitnije da se priča o četnicima, ustašama i partizanima. Na taj način održavaju vlast, a one koje predstavljaju izdaju.

farmacijahrvatskaKrizaPliva
Pretplatiti se
Obavijesti o
540 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nibiru
8 dana prije

🤦🙆😂Da, srbija je 100 godina izpred hrvatske samo pogledajte video na youtube kako si pizousti pravi sendvič iz parizera ili podaje pivo iz friđidera.🤣🤣

Ivana Podravec
8 dana prije

Ima u Hrvatskoj i drugih farmaceutskih industrija koje imaju isti taj antibiotik . Npr.Klavax , Klavobel… Hrvatska ima još velikih farmaceutskih firmi kao što su Belupo i Jadran galenski laboratorij i naravno manjih . Ima parcijalnih zamjena za taj antibiotik i to više njih ko i za svaki drugi lijek i nećemo morati uvoziti iz Srbije niti mislim da je Srbija 100 g ispred Hrvatske . Ovo je smiješno !😃

8 dana prije

hrvatska vlast nije hrvatska.i to vec desetljecima!to je manje vise jasno.kao sha je (ne)jasno zbog cega se spominje srbija u naslovu a nadalje u textu ni traga ni glasa o njoj.hahahvala.

Ziv je Geza
8 dana prije

Hrvatska je danas protektorat i radni logor za sve koji se nisu prodali za judine skude, po potrebi je sabirni centar izbjeglica ili logisticko cvoriste za rat protiv Rusije.

Hrvatska je 90 tih godina bila ono sto je danas ukrajina, hrvatska je odradila posao koji je pred nju stavila cia u razbijanju Juge, to je bila pokazna vjezba i matrica pi kojoj bi danas ukri trebali razbiti Rusiju.

Hrvatska danas vise nema niti jedan segment drzavnosti, njome se upravlja iz obavjestajnih i mafijaskih krugova duboke drzave.

tihobl
8 dana prije

Hrvatska koja uvozi municiju iz Srbije uvozice i lijekove. Pa sta?
Bitno je da Kolinda ne vidi srbske cokolade kod hrvatske djece.

Cobra
8 dana prije

Doći će vrijeme kad će narod naplatiti sve pizdarije koji su ovi “VELIKI HRVATI” napravili. Sve ima početak i kraj.

Graciela
8 dana prije

naslov je ko da ga je pisa cionistički bot. Opet da nas malo lože. Nažalost nemamo se čemu veselit sa izajicama na vlasti, ni jedni ni drugi.

Zeljko
8 dana prije

Vic ovoga stoljeća, hvala Vam, oplakah od smijeha jer Hrvatska, kakva da je, je svjetlosnim godinama ispred “ekonomskog tigra” Srbije!

Iva
8 dana prije

Nije mi jasno po čemu je Srbija ispred Hrvatske.

8 dana prije

Alkarska trka mitomanijei laži.

Alkar alajčauš Logično: ‘Usridu’!

Ivek
8 dana prije

I toaletni papir uvozimo iz Srbije, ja ga koristim jer je najjeftiniji i dosta kvalitetan.
EU je pripala, sad kad su odhebali Rusiju.

FELIX
8 dana prije

I UNISTENJE SFIH LOKALNIH FARMAAEUTSKIH TVRTKI SPADA U PLAN GLOBALIZACIJE STO ZNACI TOTALNA KONTROLA SVEGA UKLJUCUJUCI I DONOSNI PROFIT OD LJEKOVA, TAKO DA VAS TO NE IZNENADZUJE TO JE SAMO MANJI DEO PLANA KOJI SE SPROVODI, KADA NAM UKINU GOTOVINU I UVEDU DIGITALNI NOVAC ONDA ZNAJTE DA SMO GA POPUSILI IAKO SU VEC MNOGE UVERILI DA JE DIGITALNI NOVAC NESTO NAJBOLJE ZA NAS JER CE NAS TAKO NAJLAKSE KONTROLIRATI I SPROVODITI JOS DODATNE MERE KOJE CE BITI ZA NAS KORISTNE , TAKO CE NAS SKORO I ZASTITITI SA ELEKTRONSKOM KONTROLOM SVIH KOJI PUTUJU I KONACNO CE NAM UVALITI I VESTI UMETNU INTELIGENCIJU I SMANJITI POPULACIJU PLANETA JER JIM NECE BITI POTREBNO VISE TOLIKO LJUDI, MOZEMO SE I PRIPREMITI I NA NOVO OBAVEZNO BOCKANJE STO JE U NASE DOBRO I ZASTITU, MNOGI U TO JOS UVEK VERUJU.

tihobl
8 dana prije

Вечерас је осујећен покушај кијевског режима да заузме руску дизалицу за бушење „Крим-2“ у Црном мору.

Да би ухватили руску платформу за бушење, главно обавештајно одељење украјинског Министарства одбране послало је амфибијску јуришну снагу од четрнаест америчких чамаца Вилард „Сеа Форце“ са војним особљем снага за специјалне операције украјинске морнарице.

Током битке, снаге Црноморске флоте и руско војно особље које су обављале задатке чувања и одбране бушаће платформе потопиле су осам поморских чамаца и убиле до осамдесет припадника украјинских снага за специјалне операције.

Још шест украјинских чамаца се повукло а да нису ни покушали да покупе рањене украјинске војнике који су остали у води.

eks
8 dana prije

Nemojte tako pisati , jer šovinizam kod Željka prerasta u histeriju i šizofreniju . Srbija je okupirana od strane NATO , isto kao i Hrvatska. Postoji i razlika. Hrvatska se ne odupire toj okupaciji, dok Srbija to čini – dosta neuspešno , jer je opkoljena NATO kolonijama , a iznutra je u kandžama pronatovske opozicije i NVO . Vlast u Srbiji je fiktivna – nemoćna . Ako se neko time “hrani” i ako je srećan zbog toga , to je pokazatelj mizerije čoveka .

Max
8 dana prije

Pliva je izdajnički rasprodana i to ciljanom investitoru. Ali ima još tvrtki PharmaS Belupo Jadran. Ali to se nije smjelo dopustiti.

Nessuno
8 dana prije

Bravo za dno-vinara… U korak s vrimenon… Ajmo sad, sirove strasti na izvolte…
Omađijani kurvarluk o portala…
JoeP daj nabaci koju u vezi naslov-nice…
Nadmašili su se… Oli ti pantiš još nešto sirovije iz inih per(nic)a🤣

Darko
8 dana prije

Uz sve što ovaj smrad Plenković sada radi u Ukrajini sa svitom svojih priglupih ministara. Hoće li Rusi poslati barem jedan projektil na mjesto gdje ovi majmuni trenutno vode tuđu brigu?

Tupko Glupko
8 dana prije

Energenti, hrana, zdravstvo, vojska, policija, pravosuđe, farmaceutika – svi bitni stupovi svakog neovisnog društva su desetkovani.

INA, Pliva, Konzum, zdravstvo financijski u rasulu bez dovoljno potrebnog kadra sa nikad gorom situacijom, plaće običnog vojnika nikakve, o pravosuđu ne treba trošiti riječi – dno dna, kukolj ne znaju sami počistiti što baca ljagu na sve suce, a što tek reći o političkom utjecaju na DORH.

Jednostavno su razjebali sve.

Tupko Glupko
8 dana prije

Što je pala čitanost, pa idete ovim clickbait naslovima i trovanju hrvatsko-srpskih odnosa? 😃

Subaru avatar
8 dana prije

Imate video Dragana Vasiljevića Atile na jubito gdje prepričava svoj krimi život i kad je kao osamnaestogodišnjak došao u Zagreb, rekao je da je za njega Beograd bio u odnosu na Zagreb ko selo, tako nešto, neda mi se tražiti to.

Dalmata
8 dana prije

Rvaska je 1000g godin isprid Srbije u puvanju u šupke ,da bi svi oni veleizdajnici,koji se zovu političke stranke,punili žepe.Zadnju brokvu u mrtački kapsil,Rvaski veleizdajnici su zakucali uvođenjem eura.Niti,granice,niti,svoje valute,niti,zdrastva niti školstva,ali zato ima vazelina, jer je veleizdaja tekovina demokracije,a šta više Rvati umre,uvest će se,kmetovi,koji će odma dobit domovnicu.čin obuću NATo uniformu.Rvati sami sebe,propagiraju,kao velike katolike.Bilo bi dobro da bacu oko na bibliju,di se kaže,narod koji u 100 godin,radi upravo,šta,Rvati radu,da bi bili dobre sluge,idu,kontra svog roda,je osuđen na izumiranje..Ova,prva tura,od,ko zna koliko,malih žutih kmetova(da rašćistimo,živija sam među,crnima i žutima,nikad bolje i sritnije),je,za onoga ko ima dva zrna soli u glavi,jedno pitanje,zašto se više,od po milijuna,aktivne,radne snage,pod vodstvom (nema više države)nego pod vodstvom,kolonijalne uprave,prizadnje EU provincije,ne organizira,po vratak domaćeg naroda.Diskusije,o jednoj kupi,(crijepu)na truloj kući,bez temelja,je samo,bacanje prašine u oči,da se ne vidi,brza,nadolazeća glad,rat.propast.Nije u pitanju,propast,države(DRŽAVE) nego je u pitanju nestanak naroda.Ako imaš narod,narod će stvorit državu.Ovi narod,neće postojat za… Čitaj više »

Jedini Najpraviji Zmaj!
8 dana prije

Sve, dakle, što ste naslijedili iz SFRJ, uništili ste i rasprodali, a ništa novo niste stvorili. Osim lopovluka i gomile tajkunskih lupeža. Paaa, valjda ste se za to borili i uništili Tiletovu Jugu.

Antiglobalist
8 dana prije

Ne dopustite da vas ovakvi tekstovi uvode u rasprave a kasnije u svadju, mržnju, netrpeljivost. I Srbija i Hrvatska su porobljene d.o.o. od strane globalističke oligarhije. Ako raspravljate onda tražite načine oslobadjanja od okova iako su globalisti otišli daleko dok smo se mi zabavljali, pjevali, ratovali, ubijali, mrzili, tako da neće biti lako ostvariti kolektivnu slobodu.

tihobl
8 dana prije

Gledam ukrope kako na ukradenim biciklima bjeze iz Kurske oblasti. Ruski dronisti im polupali sva vozila, traktore ne smiju da kradu jer ih odmah pogodi dron pa su se popeli na bicikle. Prebacili puske preko ledja pa izgledaju ko domobrani na biciklima.

Franjo Vinkovski
8 dana prije

Zbog jednog malo provokativnijeg naslova, mnogi ovde skoro pa več započinju novi balkanski rat po osnovi nacionalizma. Dobro su vas strani gospodari naguzili…… đubrad prodana.

Franjo Vinkovski
8 dana prije

Istina je samo jedna. Sve što je bilo stvorerno u Jugi, su kriminalne vlasti novonastalih balkanskih banana državica uništile, pokrale, rasjebale, a izgradile ili stvorile nisu ništa, što bi bilo narodu korisno ili podiglo rejting države.
Svi glupi i cinični izgovori su dokaz mentalne zaostalosti i nemogučnosti realnog ili objektivnog presuđivanja.

tihobl
8 dana prije

Blinken je dosao u Kijev. Na peronu docekan je na najvisem nivou – docekao ga je britanski ambasador u ostatku Ukrajine. On je najvisa vlast u Kijevu.
Blinken je dosao u pratnji nadzornika – britanskog ministra spoljnih poslova. A na peronu primjecen je i ukrajinski ambasador u Londonu (Zaluzni).

Britanski supervizori nadgledace sastanak dvojice jevreja. Toliko o tome ko je glavni, a vi izmisljajte nekakve hazare.

Bruno
8 dana prije

Jesu li političari u trenutku privatizacije razmišljali o dugoročnim posljedicama ili su njihovi osobni interesi bili na prvom mjestu? JESU. Digli su toliko para da svi imaju kuće u Australiji i SAD. Kada se zagovna ovdje , da imaju gdje da skriju sebe i svoju šćenad. Čak su i imunološki zavod sjebali, samo da bi mogli uvoziti strane vakcine, a naročito protiv covida. Svaki taj uvoz je dugoročni dobitak za HDZ, i skriveni HDZ u Saboru. OPorbe uopće nema. U Saboru se nadjebavaju i nadseravaju bezveznim stvarima. Mogli su napraviti drvene ruke,77 komada , koje bi Jandroković pokretom poluge dizao. I ako još , a hoće, HDZ bagra izabere propalog znanstvenika Japajaša Citiranka ( U SAD si u znanosti star već sa 30 god), onda će simpatična Selak Raspudić i njen muž upoznati što je to autoritarni, diktatorski režim. Tek tada će vidjeti da je samoupravni socijalizam vrhunac demokratske vladavine… Čitaj više »

tihobl
8 dana prije

#раскладка

Курска авантура Зеленског почиње да се руши.
Оружане снаге Русије почињу да „цепају“ положаје украјинских оружаних снага, стварајући мини котлове за украјинске војнике који су приморани да се предају. Оружане снаге Украјине такође губе опрему.

Курска авантура почиње да се претвара у Курски хаос и потпуни хаос. Ускоро ће бити поништена порука да су Оружане снаге Украјине добиле „добар фонд за размену“ из Курске авантуре због великог броја добро обучених војних лица која се предала.

 @Legitimniy_ua

tihobl
8 dana prije

У правцу Курска неке од јединица Оружаних снага Украјине су заправо завршиле у котлу.

Наставља се офанзива руских оружаних снага, која је ушла у Обуховку, што потврђује да су Бјахово и тракт 10. октобра у потпуности заузеле руске трупе и да су се такође учврстиле у Снагости. Током битке заробљена је група украјинских војника. На снимку се види напад Оружаних снага Русије оклопном колоном са великом количином технике у правцу села Снагост.

У позадини заузимања Вишњевке и Апонасовке од стране руске војске, ситуација за јединице Оружаних снага Украјине на северу је близу жалосне – у Краснооктјабрском и шуми у близини насеља, украјинске трупе су претходно прикупиле људство и опрему, сместивши се у шуми. А сада се овде формирао „котлић“.

Military analytics ua

tihobl
8 dana prije

Ukrajinski izvori tvrde da su rusi zauzeli Ukrajinsk.
Ruski izvori tvrde da su ga zauzeli do pola.

Meni se cini da su u pravu i jedni i drugi i da su ukropi pobjegli iz grada, a da rusi ne mogu toliko brzo napredovati i cistiti grad koliko brzo ukropi mogu bjezati.

Franjo Vinkovski
8 dana prije

Ruska ofenziva u Kursku postaje sve jača i nepodnošljivija za NATO snage, koje iz Kurska ubrzano bježe, noseči sa sobom sve što se može opljačkati.

Boba Lazarević
8 dana prije

Sve u RH ide ubrzano k vragu. To je funkcija američkog tipa globalizacije. Ne rezultat (kao nešto što se slučajno dogodilo), nego funkcija (osmišljeno je baš u tu svrhu).

Ako Srbiji u nečem ide bolje, to je zato što još nije posve dijelom toga. Ali nemojmo se zavaravati, Vučko je također američki igrač.

Kranjc Janez
8 dana prije

I mi u Sloveniji smo dobro vedeli kdo i kaj je Pliva, iako imamo jako razvijeno farmaceutsko industrijo. A sad nemamo pojmo o nekim galenikama i ostalimi mini laboratorijami. Nikad slišali.
Hrvatska izgublja kmetijstvo, industrijo in tudi turizem ne more vse pokrpati.
To je dejstvo.
Kar se tiče Slovenije, bo kmalu v istem položaju. Vse smo zafurali i preveč verjeli Švabom. Plačali bom velik davek naivnosti in želje po materializmu. Verjeli smo političnim in gospodarskim kriminalcem, pozabili pa na razvoj lastne države.

tihobl
8 dana prije

 #Инсайд

Наш извор у Генералштабу рекао је да је непријатељ на Покровском правцу концентрисао ударне снаге на јужном крилу са циљем да заузме Куракхово и Угледар. Оружане снаге Украјине су принуђене да напусте Украинск и да се повуку на друге положаје, што ће приморати нашу војску да хитно напусти полуокружење.

резидент_уа

tihobl
8 dana prije

114. бригада руске армије избацила је непријатеља из села Лесовка на Покровском правцу.

Ocekivano.
Rusi ne krecu na Pokrovsk vec se ispod njega napreduju na zapad preko slabo branjene teritorije.

Гавран
8 dana prije

Dobitna i ekstremno klikabilna operacija.
O čemu god pričao staviš Srbija u naslov.
Osim u naslovu, Srbija se jedino spominje u horskim izrugivanjima i bekeljenjima poznatih nam čitalaca naslova.
Iznimka su čitaoci iz Srbije koji ulizički viču:
“Svi smo mi isti”.
#
Niti jedan pokušaj stvarnog poređenja podataka Srbije i Hrvatske.
A i čemu bi poređenje služilo?

Noname
8 dana prije

Masovno dezertiranje vojnika postalo je veliki problem za ukrajinske oružane snage, piše talijanski list La Reppublica. “Oni trče. Vojnici više ne mogu izdržati. Moral nekih pješaka toliko je oslabio da su dezerterstvo i bijegovi postali veliki problem za generalštab i vladu”, navodi se u članku. Prema publikaciji, u prva četiri mjeseca 2024. godine ukupan broj kaznenih predmeta zbog napuštanja vojne jedinice i dezerterstva u Ukrajini premašio je 17 tisuća. Istodobno, čak ni zatvorske kazne do 12 godina ne zaustavljaju ukrajinsku vojsku. Kako su primijetili autori materijala, masovni egzodus vojnika značajno komplicira sve pokušaje Kijeva da stabilizira frontu ili pokrene vlastitu ofenzivu. “Možete imati F-16 i HIMARS, ali bez Kalašnjikova i onih koji ih posjeduju, ratovi se ne mogu dobiti ili čak izvući. I malo je kandidata za njih (mitraljeze – prim. urednika): bolje je čistiti toalet u kijevskoj ćeliji nego služiti zemlji u rovovima pod minobacačkom vatrom”, naglašava publikacija. Kako… Čitaj više »

hiber
8 dana prije

Projekcije za obje zemlje za sto godina pokazuju potpuno izumiranje domicilnog stanovnistva. Ako je Srbija sto godina isprijed, onda su već izumrli, a ovi sto se tamo migolje su vjerojatno zombiji. Naravno, s obzirom na okolnosti za sto godina mozda prežive migtanti, pa se formira nekakva Yugomigrantija.

Biti-ili-ne-biti
8 dana prije

Naši lopovi rade po uputama izvana! Šeks je svima bio jasan? Nobelovac i bivši predsjednik Svjetske banke jasno kaže: Svi koji privatiziraju su korumpirani da to i čine! Joseph Stiglitz, profesor ekonomije na američkom sveučilištu Stanford, bivši savjetnik predsjedničkog vijeća Billa Clintona i bivši predsjednik Svjetske banke za obnovu i razvoj odlučio je „progovoriti“ o tome kako moćne zapadne banke i Međunarodni monetarni fond u svojim tajnim dokumentima planiraju i hladnokrvno izazivaju socijalne nemire u mnogim siromašnim i tranzicijskim zemljama diljem svijeta koje „pomažu“. Nobelovac prof. Joseph Stiglitz, PRVI KORAK – PRIVATIZACIJA Prvo što vlada zemlje-žrtve treba neodložno provesti je privatizacija gospodarstva, a posebice velikih javnih i ključnih industrijskih poduzeća koja čine kralježnicu privrede. Umjesto da se argumentirano usprotive zahtjevu za brzopletu prodaju javnih poduzeća mnogi su političari požurili u radosnu (ras)prodaju elektroprivrede, naftne industrije i vodoprivrede kao gospodarski imperativ. Da bi ušutkali trezvene kritičare takvog nepromišljenog postupka s teškim… Čitaj više »

Biti-ili-ne-biti
8 dana prije

Školovani ljudi govore, mi smo vlast jer imamo glas, posao svih vlada je upravljati a ne protuustavno pljačkati naša Bogom dana vlasništva rođenjem per capita u resursima, bankama i HNB. Nas opljačkanih građana je 90% a onih koji nas pljačkaju nema niti 10%, sloga nam daje pobjedu a pobjeda slobodu. Neuki ljudi govore, kriza je, biti će bolje. Školovani ljudi govore, nada je hrana siromaha, kriza je povlačenje likvidnosti od stranke bankarskih obitelji s ciljem preuzimanja svih vlasništva u domovini, pobjedom bankarskih koalicija HDZ i SDP na parlamentarnim izborima, uvodi se porez na nekretnine i svi mi ostajemo bez doma, hrane i ljudskih prava. Neuki ljudi govore, mi smo siromašna zemlja, najbolje je iseliti se ili nekako preživjeti. Školovani ljudi govore, Hrvatska ima najviše resursa koji se dijele na najmanje ljudi, najviši broj putnih koridora na svijetu koji uz Hrvatsku ima jedino Singapur, da nismo organizirano opljačkani od bankara i… Čitaj više »

Jure
8 dana prije

🔥🔥Evo mali buk poznatiji kao Vučić primio tzv predsjednika tzv israela i uvlači se u .upak hazarskom cionisti 👿👿

Biti-ili-ne-biti
8 dana prije

dr. Alemka Gajski je najbliže istini naše zbilje: Hrvatskom i svijetom vlada šačica luđaka koja imaju za cilj uništiti ekonomiju i ljude i prisilnim i nasilnim cijepljenjem zarobiti ili hakirati ljudska tijela visokim znanjem biologije i računarstva i zato je postavljen 5G s ciljem da quantum računala dopiru do ljudskih tijela i gase nepotrebne i upravljaju potrebnim ljudima. To sve je omogućio narod koji je zaboravio osnove osnova! No bez procijepljenih ljudi njihov novi sustav neće raditi! Politika je rješavanje problema u društvu i kada političari namještaju izbore narod mora ustati, kada namještači izbora kradu resurse i privatno zajedničko vlasništvo svih nas i opet narod mora vlasnički ustati i kada podivljali namještači izbora provode program iz Davosa IoB, ili internet of bodies ili internet ljudskih tijela s ciljem da se cjepivima, 5G-om i quantum računalima potrebni zarobe a višak pogasi i opet narod mora vlasnički ustati. Vlasnici glume robove? Ustav… Čitaj više »

Grozozo
8 dana prije

E moj druže, dođi da vidiš isključenja struje u 21. veku u Beogradu, o manjim mestima da ne govorimo, pa da vidiš valjkaste crve u vodovodu, pa da vidiš nestašicu vode, isključenja, a kad stigne onda je žuta, crvena i braon, pa da vidiš najveću stopu kancera koja je skočila rapidno od nato uranijuma, pa da vidiš tu bahatost vlastodržaca u jednoj od četiri najsiromašnije zemlje na evropskom kontinentu sa procentualno najviše milionera i milijardera u odnosu na broj stanovnika, pa da vidiš kako ćemo biti pretvoreni u rudarsku koloniju, trovačnicu i kontejner za nuklearni otpad ako ne bude ustanka i sprečavanja u zadnji čas.

trolling queen
7 dana prije

Nadam se da su vam gazde svima redom, od redakcije najprije, dali prepune zdjelice Pedigreea i da su vam konačno prestale žvale visiti iz usta…sada poliježite ispod stola i pozaspite. Sada je noć i sutra je novi dan!!

Subaru avatar
7 dana prije

Zajeban je lođik, kako podkuri vatru varanima upravljanim balkanskim plemenima.

Za mir
7 dana prije

A primjer Imunološkog zavoda, jedinog takve vrsti u ovom dijelu svijeta? Primjera ima beskrajno puno, a naslov ste prepisali iz Imbrexa?

Za mir
7 dana prije

Ovo je vijest: “Dronovi koji su napali regiju Murmansk (Rusija) lansirani su iz Finske.
To su izvijestili vojni kanali pozivajući se na podatke objektivne kontrole zračnog prostora na sjeveru Rusije.
Valja napomenuti da su te bespilotne letjelice koje su pokušale napasti bazu Olenja lansirane iz Finske. Prethodno je navedeno da je najmanje jedan od dronova ušao u ruski zračni prostor iz Norveške.”

7 dana prije

Uradi sam … koliko toliko, bilo sto.
Pa ako ti je problem drzava da uvozi lijekove, budi sam zdrav.
Vjezbaj i jedi mrkvu.
Ako ti je problem uvoz hrane, manje bacaj, peci kruh, sadi.
Ako ti je problem co2 ili uvoz energije – strik! Strik da susis rublje, ne da se objesis.
Ako ti je problem useljavanje – ne narucuj dostavu kuci, radi ti, 6 dana tjedno.

Za mir
7 dana prije

Vezano za sliku: Na Krimskoj platformi izjavio je “Mogu što hoću” hrvatski premijer Plenković.: “Rusija mora prestati regrutirati stanovnike Krima u vojnu službu i izdavati im ruske putovnice”.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI