Putin naređuje povećanje ruske vojske

Putin
85 komentara

Predsjednik Vladimir Putin potpisao je ukaz kojim se službeno povećava broj osoblja u ruskim oružanim snagama na skoro 2,4 miliona ljudi, uključujući 1,5 miliona vojnika.

Najnovije povećanje dolazi nakon slične uredbe iz decembra 2023., kada je predsjednik povećao broj zaposlenih u ruskoj vojsci na nešto više od 2,2 miliona, uključujući 1,3 miliona vojnika. Putin je u svojoj naredbi od ponedjeljka također naložio ruskoj vladi da izdvoji potrebna sredstva za Ministarstvo odbrane za izvršenje povećanja, čime se formalno broj osoblja u oružanim snagama povećava na 2.389.130.

Poslednji put kada je predsednik povećao broj ruskih vojnika, portparol Kremlja Dmitrij Peskov objasnio je da je taj potez rezultat „proksi rata“ koji Zapad vodi protiv Moskve. Sigurnost naše zemlje, naravno, mora biti osigurana“, rekao je tada Peskov.

“Ovo je povezano sa ratom koji vode zemlje kolektivnog Zapada. Proxy rat, koji uključuje elemente indirektnog učešća u vojnim akcijama i elemente ekonomskog ratovanja, finansijskog ratovanja, legalnog ratovanja, izlaska iz pravnih okvira i tako dalje.” Rusko Ministarstvo odbrane je tada navelo i da će proširenje vojske vršiti građani koji dobrovoljno žele da služe po ugovoru.

Također je objašnjeno da je odluka o povećanju broja osoblja nastala zbog prijetnje koju predstavlja nastavak širenja NATO-a. Članice bloka predvođenog SAD-om značajno su proširile svoje vojno prisustvo duž ruske granice, postavljajući dodatne sisteme protivvazdušne odbrane i udarno oružje.

„Dodatno povećanje borbene snage i brojnosti oružanih snaga adekvatan je odgovor na agresivne aktivnosti NATO bloka“, piše Ministarstvo.

NATOrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
85 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija, prva
2 dana prije

Da li je Rusija već usvojila zakon da trebaju kokoši izleći najmanje dva jaja?

Zar ne
2 dana prije

SVO se malo zakomplicirao!?

Zar ne
2 dana prije

26.02.2015.20:58Moskva već više od 12 meseci planira aneksiju delova Ukrajine, o čemu svedoči plan koji je “procureo” iz kancelarije ruskog predsednika Vladimira Putina, prenosi britanski list “Indipendent”.

 U nedavnim komentarima o ukrajinskoj krizi u intervjuu ruskoj državnoj televiziji, Putin je ponovo porekao da njegova vlada pruža podršku proruskim aktivistima na istoku Ukrajine, podseća britanski list

Zar ne
2 dana prije

Okončanje Specijalne vojne operacije i denacifikacija Ukrajine samo je prvi korak na putu ka novoj arhitekturi međunarodnih odnosa, izjavio je zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

“Rusija vidi svoju istorijsku misiju u konačnom uništenju ‘crne kuge’ u najskorijoj budućnosti”

Zar ne
2 dana prije

Okončanje Specijalne vojne operacije i denacifikacija Ukrajine samo je prvi korak na putu ka novoj arhitekturi međunarodnih odnosa, izjavio je zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

“Rusija vidi svoju istorijsku misiju u konačnom uništenju ‘crne kuge’ u najskorijoj budućnosti”

Lanculica
2 dana prije

Prema komentarima koje ovdje postavljaju komentatori ili ne shvacaju razinu opasnosti ili su izrazito glupi ljudi? Ta razina razmisljanja neminovno dovodi do dvjetskog sukoba a time i do upotrebe nuklearnog oruzja.

Zar ne
2 dana prije

Rusija je iscrpila svoje rezerve energije iz sovjetske ere i elektroprivreda zemlje treba financiranje, rekao je ruski ministar energetike Sergey Tsivilev.

Glavni razlog [za iscrpljivanje rezervi iz sovjetske ere] je nedostatak sredstava za modernizaciju i održavanje opreme”, rekao je

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je 5. septembra na privrednom forumu da se “neke regije, naselja i veliki dalekoistočni investitori već suočavaju s nedostatkom električne energije” i “prisiljeni su čekati puštanje u rad novih stanica

Zar ne
2 dana prije

According to most estimates, every day of the war in Ukraine costs Russia $500 million to $1 billion.

Toliko su I ameri bili priznali za svoj rat u iraku

Ivek
2 dana prije

Ajd ovi bar dobrovoljno dok ove po Ukrajini zaskaču 3 batinaša i odvlače i odmah bacaju na prvu crtu.

Srećko
2 dana prije

Izgleda da se Rusija sprema na rat s izvorom zla ! Udarit će u sam vrh iz kojeg se širi zlo ! Ma da , pa na to su upozoravali , a nas plaše s ratom u EU .

2 dana prije

Ajme al to kosta
118 mld. u 30 miseci, plus troskovi sankcija, plus smanjenje obrtaja kapitala, izbjeglice, smanjenje eu konkurentnosti a povecanje kineske, turske i indijske.
A rusi dali 200 mld do 2014.
1000 eura svaki eu umirovljenik, djete, radnik dao, ovako odoka.
1000 eura ljudi!!!
Za naci americku proxy huntu.

Mane
2 dana prije

Jos na samom početku sam rekao da kad se završi rat sa Ukrajinom Rusija ce imati 3 do 4 miliona vojnika.vecina misli da se sa Ukrajinom sve završava,a u stvari je to samo početak.osnovni plan satanista je smanjenje populacije.nacini na koji ce se to ostvariti su mnogobrojni,a jedan je tako sto ce naterati Rusiju da bude izvodjac radova.”Rusiji”je to kristalno jasno ali nece moci da se izvuče iz te Price.ljudi nisu i dalje svesni sa kakvim bolesnicima imaju posla.takodje ako neko misli da ce vecina “depopulisanih biti u Africi i Aziji grdno se vara.evropa je glavna na meniju.

Max
2 dana prije

Velika vojska za veliki rat.

Subaru avatar
2 dana prije

Bez deset milijuna nema šta tražiti sa stvorovom vojskom. Ruse će uništiti dronovima ko i kineze. Jedino što može pravi rus uraditi je preoteti posejdone od varana ruskih i potopiti obje obale čemerike i zapadnu obalu đurope.

Protiv Sistema
2 dana prije

Mudra odluka. Nacizam u evropi buja i raste iz dana u dan – evropa nikako da nauči neke stvari. Ovo je već tragikomično

Dragan
22 sati prije

To je ukaz koji i nema neku ozbiljnost. Mozda je samo strateska finta. Ako dodje do svetskog rata, to ce trajati nekoliko minuta…

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI