Ukrajina se hvali ‘napadom’ na ruskog novinara

Aleksandar Korobov
31 komentar

Ratni dopisnik Aleksandar Korobov je hospitaliziran, rekao je njegov poslodavac

Ruski ratni dopisnik Aleksandar Korobov hospitaliziran je nakon navodnog napada, potvrdila je u ponedjeljak regionalna televizija GTRK Belgorod.

Izjava je uslijedila nakon što je Ukrajina ustvrdila da su njezini agenti iz zasjede zaskočili Korobova u Belgorodu i smrtno ga ozlijedili.

“On je u bolnici”, rekla je šefica GTRK Belgorod Nadezhda Vlasova u komentaru za nekoliko medija, dodajući da je novinar “ozlijeđen” u neodređenom incidentu. Ona je demantirala tvrdnju Kijeva da je Korobov umro.

Informativna web stranica Lenta.ru citirala je svoje izvore da je Korobov hospitaliziran s ozljedom glave.

Prema lokalnim medijima, Korobov je često izvještavao o granatiranju ruske oblasti Belgorod od strane ukrajinskih trupa, kao i o borbama u Donbasu. Osim što je radio za TV kanal Rusija-1, radio je reportaže za Zvezdu, kanal ruskog Ministarstva obrane.

U ponedjeljak je ukrajinska vojna obavještajna služba HUR ustvrdila da je Korobovu “slomljena lubanja” i da je “podlegao ozljedama”. HUR je objavio snimku u trajanju od 30 sekundi muškarca koji hoda ulicom bez da mu se vidi lice. Isti snimak kasnije prikazuje čovjeka kako leži na tlu zamagljene glave.

HUR je optužio Korobova da je “proizvodio lažna izvješća o ratu i osobno sudjelovao u teškim ratnim zločinima protiv Ukrajine”.

“Svaki tamošnji ratni zločin bit će praćen pravednom odmazdom”, objavio je HUR na svojoj web stranici.

Ruske vlasti još nisu komentirale incident.

Nekoliko ruskih novinara ubijeno je dok su izvještavali o sukobu u Ukrajini, što je navelo Moskvu da optuži kijevske snage da su namjerno gađale tisak.

Prošlog mjeseca, Evgeny Poddubny, veteran ratnog dopisnika za Russia-1, ozlijeđen je kada je ukrajinski dron kamikaza udario u njegov automobil. Do napada je došlo dok je Poddubny izvještavao o ukrajinskom prodoru u rusku regiju Kursk. Iz bolnice je otpušten 13. rujna.

Aleksandar Korobovnovinarrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija, prva
2 dana prije

Šteta što ga nisu ubili, sad će dalje širiti tu smrdljivu rusku propagandu sa onom novom swastikom na prsima.

Zar ne
2 dana prije

Nije novinar nego promotor rata

Korobov worked for Rossiya 1 and Zvezda TV channels, praised the russian aggression and repeatedly received awards from Putin.

dar-co
2 dana prije

Mogu, kad imaju podrsku EU i USA i GB

trolling queen
2 dana prije

Pa sad – piše u ovom tekstu da je ukrajinska vojna obavještajna maltene potvrdila kako su napali tog novinara. Ne mislim ulaziti na ukrajinske web stranice, prepune su raznog smeća, tako da ne mogu provjeriti na izvoru. Ali, neobično je, jer ne vidim gdje je točno taj novinar napadnut – u dijelovima RF koji su pod ukrajinskom kontrolom, ili ruskom kontrolom? Jer, izvješča novinara koji javlja sa lica mjesta, odnosno sa ruskog područja i javlja o ukrajinskoj okupaciji tog područja – ne odgovara smo jednoj strani: moskovskoj propagandi, Gerasimovu i Kremlju – koji su danima sakrivali pred ruskom javnošću upad Ukrajinaca u Rusiju. U stvari, kad bolje razmislim – možda bi mu Ukri mogli dati nagradu za naj novinara – ukoliko je zaista izvještavao o ovome o čemu se govori u ovom tekstu. Tako da je ova tvrdnja i eksplicite tko ga je prebio – vrlo upitna!

Biti-ili-ne-biti
2 dana prije

Znači i informacijski rat je prešao u brutalni fizički rat do istrebljenja onih koji nešto pišu.

Max
2 dana prije

Teroristički čin.

tihobl
2 dana prije

Budalov otvorio sampanjac i proslavio snrt novinara, a on ziv.

Bond cigarete Bond
2 dana prije

Nekoga ubije pager nekog dron. Zeznut je HUR. Izgleda da i oni uče od mosada.

Protiv Sistema
2 dana prije

Čega se pametan srami, time se budala ponosi,

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI