Vrijeme ‘ističe’ za dogovor s Hezbollahom – šef izraelske obrane

Hezbollah i Izrael
10 komentara

Nužan je vojni odgovor kako bi se osigurala sigurnost sjevernog dijela zemlje, rekao je Yoav Gallant

Samo bi daljnje vojne akcije protiv Hezbollaha učinile sigurnim povratak raseljenih Izraelaca u njihove domove u područjima koja graniče s Libanonom, rekao je izraelski ministar obrane Yoav Gallant.

Tijekom sastanka s američkim izaslanikom Amosom Hochsteinom u Tel Avivu u ponedjeljak, Gallant je naglasio da se prozor za diplomatski sporazum s libanonskim militantima zatvara.

“Hezbollah se nastavlja vezati za Hamas”, napisao je Gallant na X (bivši Twitter). “Stoga će jedini preostali način da se osigura povratak izraelskih sjevernih zajednica njihovim domovima biti vojna akcija.”

Gallant je prenio istu točku tijekom svog telefonskog razgovora s američkim ministrom obrane Lloydom Austinom, upozoravajući da vrijeme “ističe” za dogovor s Hezbollahom.

Više od 60.000 Izraelaca je raseljeno otkako je Hezbollah počeo ispaljivati ​​rakete i minobacačke granate preko granice u znak podrške Hamasu u Gazi. Izraelske obrambene snage (IDF) odgovorile su napadom na ciljeve u Libanonu i ubijanjem nekoliko viših operativaca Hezbollaha, uključujući Fuada Shukra, koji je ubijen u zračnom napadu u Bejrutu krajem srpnja.

Gallant i drugi izraelski dužnosnici prijetili su Hezbollahu razornim vojnim odgovorom u prošlosti, izazivajući strah od potpune invazije na Libanon. Iran je zaprijetio Izraelu “ratom koji uništava” ako napadne Libanon.

SAD je, međutim, obeshrabrio Izrael da proširi operacije protiv Hezbollaha zbog zabrinutosti da bi to moglo izazvati novi dugotrajni regionalni sukob.

Državni tajnik Antony Blinken, koji je pokušavao posredovati u mirovnom sporazumu između Izraela i Hamasa, rekao je u srpnju da je Washington “odlučan” izbjeći veći sukob.

Tijekom sastanka s Gallantom, Hochstein je rekao da se Washington zalaže za diplomatsko rješenje i upozorio da ofenziva protiv Hezbollaha neće dovesti do povratka izbjeglica, izvijestio je Times of Israel pozivajući se na izvor upoznat s tim pitanjem.

Hezbollah je također izdao oštro upozorenje prošlog tjedna, s višim članom Naimom Qassemom koji je rekao da bi potpuni rat proizveo “velike gubitke na obje strane” i više izbjeglica.

HezbollahIZRAELYoav Gallant
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 dana prije

Udarit će na Hezbollah i razbiti vlastitu glavu. Razorili su čitav pojas Gaze i ubili pedest tisuća ljudi dok ostale pate glađu žeđu i bolešću pa nisu uništili Hamas a ako krenu na Hezbollah ponestat će crnih vreća jer je Hezbolah višestruko jači i čeka ih.

Гавран
2 dana prije

The Jerusalem Post: “У НАРЕДНИХ ШЕСТ НЕДЕЉА ОЧЕКУЈЕ СЕ ДА ЋЕ ИЗРАЕЛСКА ВОЈСКА ПОКРЕНУТИ ИНВАЗИЈУ НА ЛИБАН”#
Ko god je zadnjih godina krenuo u ofanzivu-zadugo se u njoj zaglavio.
#
Sada svi u ofazive kreću – ko gladan na sr*nje.

baraba
2 dana prije

Čitam na Frontnieuws, da Izrael nudi migrantima državljanstvo, da stupe u vojsku.Zamisli, šatro bježe iz rata, uzimaju državama EU i šire milijarde, a za svoje zemlje neče da se bore, ali za lovu i za crnog djavla. Mada je to praksa u svim eu državama. Ne vjerujem u neki veči odziv, ali budala ima uvijek.

NOME
2 dana prije

…eto stotine ranjenih pripadnika hezbolaha, jer su im eksplodirali pejđeri…..odnosno osobni uređaji za komunikaciju…..jednostavno nemam komentara…..to je za plakanje….navosno je ranjen i iranski ambasador u libanonu…..ak nije fake news, bolje da se raspuste i lijepo svatko svojoj kući, kozice,ovčice, frulica, poljoprivreda……

hiber
2 dana prije

Koji Hezbollah? 10.000 ranjenih i mrtvih u sat vremena, uključujući i iranskog veleposlanika.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI