Rusija izvještava o napadu na brod koji je prevozio zapadno oružje u Ukrajinu

Rusko ratno zrakoplovstvo
9 komentara

Ruska vojska pogodila je brod koji je prevozio municiju zapadne proizvodnje u Ukrajinu, saopštilo je Ministarstvo odbrane u Moskvi. Dodaje se da je izvela još jednu seriju napada na energetsku infrastrukturu Ukrajine.

U saopćenju od subote, ministarstvo je tvrdilo da su ruski ratni avioni, dronovi, projektili i artiljerijske snage uništile dva ukrajinska skladišta municije i “udarile na nosač suhog tereta projektilima i municijom, koju su kijevskom režimu dostavile zapadne zemlje”.

Zvaničnici nisu rekli koliko je brod oštećen niti gdje se napad dogodio, iako se Ukrajina uglavnom oslanja na crnomorske i dunavske rute za primanje pomorskih pošiljki.

Ministarstvo je također saopćilo da su ruske snage izvele udare koristeći visokoprecizno oružje i bespilotne letjelice na ukrajinsku energetsku infrastrukturu povezanu s odbrambenim industrijskim kompleksom Kijeva, kao i radionice za bespilotnu letjelicu i vojne prostore. “Ciljevi udara su ostvareni. Svi naznačeni ciljevi su pogođeni”, dodaje se.

Dok ukrajinski zvaničnici nisu komentarisali tvrdnje Moskve da je udarila u suhi teretni brod, lokalni mediji su tokom noći izvještavali o eksplozijama u Harkovu, Dnjepropetrovsku, Poltavi, Sumi, Krivoj Rogu i nekoliko drugih gradova.

Rusija gađa energetsku infrastrukturu Ukrajine još od napada Kijeva na Krimski most u jesen 2022. godine, a zvaničnici u Kijevu i Zapadu kažu da su udari uništili oko polovinu elektroenergetskih kapaciteta u zemlji. Moskva tvrdi da nikada ne gađa civile.

Brodrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mačak
4 sati prije

Koji k.?
Nakon ukidanja validacije sad I jedan neutralno napisan članak!!!???

tihobl
4 sati prije

#слухи
Наш извор наводи да све више резерви иде у правцу Курска и да украјинске оружане снаге покушавају да организују продор тамо или да задрже заузете руске територије за Украјину док је Зеленски у Сједињеним Државама.
Банку није брига шта ће бити после. Важно им је да спонзорима продају свој „план за победу“ по вишој цени.

Subaru avatar
3 sati prije

Zašto nema zračne, pomorske i kopnene blokade hazarije cvaj, zašto joj Nosferatu dozvoljava neometano naoružavanje da ruse ubijaju.

Protiv Sistema
3 sati prije

Kako ide ona pjesma:
” Ta tvoja barka mala što pušta na sve strane ” 🤣😂😂

Max
3 sati prije

Stabdardno.

baraba
35 minuta prije

Rusija po svoj ratnoj logici, može da udara po svim važnijim lukama i aerodromima. Prvo Roterdam, Antverpen, Bremerhafen, a o aerodromima nemam podatke, osim Ramštajn i neki u mom komšiluku. Jer bez obzira na retoriku, zapad aktivno učestvuje u ratu protiv Rusije. E, zašto Rusi još uvijek djeluju sa zategnutom ručnom, to znaju malo ozbiljniji , od svakojakih divljih analista, bože sačuvaj komentatora.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI