Izraelski predsjednik komentira napade na pejdžere u Libanonu

Izrael i Libanon - Hezbollah
9 komentara

Hezbollah ima “mnogo neprijatelja”, dok se njegova zemlja samo “brani”, rekao je Isaac Herzog

Izraelski predsjednik Isaac Herzog dao je nekoliko komentara o navodnoj umiješanosti Zapadnog Jeruzalema u masovnu detonaciju dojavljivača i voki-tokija u Libanonu prošlog tjedna.

Herzog je to rekao dok je u nedjelju razgovarao s Trevorom Phillipsom iz Sky Newsa, dok je voditelj kritikovao predsjednika zbog očito neselektivne prirode napada u kojima je ubijeno najmanje 37, uključujući dvoje djece, i ozlijeđeno oko 3000.

“Odlučno odbacujem bilo kakvu vezu s ovim ili onim izvorom operacije”, izjavio je Herzog.

Upitan poriče li Izrael u potpunosti umiješanost ili krivi neku drugu stranu za napade, predsjednik se suzdržao od toga, dok je optužio Hezbollah za “uništenje Libanona” na prvom mjestu.

“Nisam aludirao ni na što osim što sam rekao da ima mnogo neprijatelja Hezbollaha vani, poprilično ovih dana. Hezbollah je gušio Libanon, uništavao Libanon, stvarao pustoš u Libanonu opet i opet i opet. Ovdje smo samo da se branimo. To je sve što radimo – rekao je.

Sumnja se da izraelska obavještajna služba stoji iza napada, koji su oštro kritizirani u cijelom svijetu.

UN-ov povjerenik za ljudska prava Volker Turk nazvao je incident “šokantnim” i rekao da je izazvao dubok “strah i užas”.

“Istovremeno ciljanje na tisuće pojedinaca, bilo civila ili pripadnika oružanih skupina, bez znanja o tome tko je posjedovao ciljane uređaje, njihovu lokaciju i okolinu u vrijeme napada, krši međunarodno pravo ljudskih prava i, u mjeri u kojoj je to primjenjivo, međunarodno humanitarno pravo”, rekao je.

HezbollahIsaac HerzogIZRAELLibanon
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Istina
11 sati prije

Ma ko ti je.e majku genocidasku

Warrior
11 sati prije

Kod ovog povjerenika je to bio toliki šok i užas da je ostao na tom mjestu povjerenika za ljudska prava i ubire i dalje dnevnice.i to šokantne dnevnice!

M.r H.F
11 sati prije

Toliko toga je rečeno u zadnjih godinu dana a sukus cijele price je Židovi ih rasturiše , kakav hezbolah kakvi hamas i tko zna koji đihadisti odoše svi u pm!!🫤🫤

Max
11 sati prije

Obična papigica.

DEBELI ĐURO-ZAGORJE
4 sati prije

Jel Hercog uskoro u Beogradu ?? Kada točno dolazi, zna li netko je KOJEG DATUMA ??🎃🎃

Za mir
36 minuta prije

Navodno 3 600 ili 3 400 ranjenih, od toga vojnika ili militanata 2 600, dakle više od trećine su civili.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI