Kremlj komentira Ukrajinski ‘plan pobjede’

Dmitrij Peskov
28 komentara

Trenutno ima premalo informacija o takozvanom ‘pobjedničkom planu’ ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog da bi ga Rusija mogla pravilno ocijeniti, izjavio je u ponedjeljak portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Zelensky je prošle sedmice objavio da je završio rad na prijedlogu koji bi mogao okončati sukob između Rusije i Ukrajine do kraja ove godine ako Zapad donese “brze odluke” o jačanju svoje podrške Kijevu. Ukrajinski lider se trenutno nalazi u SAD-u, gdje svoju inicijativu planira predstaviti predsjedniku Joeu Bidenu, članovima Kongresa i obojici predsjedničkih kandidata na izborima 2024. – Kamali Haris i Donaldu Trumpu.

Na pitanje novinara u ponedjeljak o prijedlozima Zelenskog, Peskov je rekao da vlasti u Moskvi “vjeruju da je nemoguće sprovesti bilo kakvu analizu na osnovu medijskih izvještaja”.

“Ako se neke informacije pojave iz zvaničnih izvora, naravno da ćemo ih proučiti”, rekao je.

U ovom trenutku Rusija ima “veoma rezervisan” stav prema inicijativi ukrajinskog lidera jer o njoj “postoji mnogo različitih informacija, uključujući kontradiktorne, nepouzdane informacije” , objasnio je Peskov.

Prema izvještaju Sunday Timesa, Zelenskijev ‘plan pobjede’ ima četiri ključne klauzule, kao što su zapadne sigurnosne garancije za Ukrajinu slične NATO-ovom principu kolektivne odbrane, nastavak upada Kijeva u rusku Kursku regiju kako bi služio kao teritorijalni pregovarački instrument. , isporuke “specifičnog” naprednog oružja stranih sponzora i međunarodne finansijske pomoći Ukrajini.

Ranije u ponedjeljak, prvi zamjenik stalnog predstavnika Rusije pri UN-u Dmitrij Poljanski rekao je da Moskva nema pojma o sadržaju prijedloga Zelenskog i da nije pozvana da o njima razgovara. “Teško nam je da shvatimo šta je ludaku na umu”, naglasio je on. Poljanski je priznao da postoji “mnogo buke” o putovanju ukrajinskog lidera u SAD i “o tome šta će ili neće ponuditi”.

Tokom posete, Zelenski bi trebalo da se obrati i na godišnjem sastanku Generalne skupštine UN, koji će se održati u Njujorku u utorak i sredu. Peskov je u nedjelju upitan o mogućem ishodu sukoba između Moskve i Kijeva, rekavši da “nema alternative našoj [ruskoj] pobjedi”.

Kremljrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mačak
5 sati prije

Sadističko unistavanje jedne države, jednog naroda
Borci Crvene Armije se u grobu okreću od sramote

Lucija, prva
5 sati prije

Jucer na ruskoj drzavnoj tv.
“Europske drzave moraju stati u red jer ce ih Rusija pregaziti nakon sto zavrsi sa Ukrajinom. Poljska je bila podijeljena 3 puta sad cemo je podijeliti i cetvrti put”
Europa se i dalje samozavarava da je dogovor sa Rusijom moguc i da ce anschluss Ukrajine zadovoljiti apetite Kremlja. Povijest se ponavlja.

Josip
4 sati prije

Kako svijet nije sram ove americke dvorske lude Zelenskog?

Tihobl
4 sati prije

otkriva da 49 odsto Rusa podržava povlačenje ruskih trupa i mirovne pregovore sa Ukrajinom čak i u slučaju da ratni ciljevi ne budu ispunjeni. To je povećanje od devet procentualnih poena, sa 40 odsto ispitanika koji su podržavali takav potez u januaru ove godine.Jedna trećina njih, odnosno 33 odsto, ne bi podržala povlačenje pod tim uslovom, što je pad sa ranijih 39 odsto, pokazalo je istraživanje sprovedeno od 10-17. septembra nad 800 ispitanika.

tihobl
4 sati prije

Niko u EU ne razmislja o ratnoj odsteti koju ce morati platiti rusima nakon rata.
Ameri misle platiti teritorijom svojih vazala, a onda pokusati uspostaviti dobre odnose sa rusima.

Ameri su ko lik koji udje u kafanu i pita:
Ima li ko jaci od mene?
Ustane grmalj.
Ima li jaci ko od nas dvojice?

Zar ne
4 sati prije

Za sve ljubitelje ratnih zbivanja idite na stranicu Bitchute i utipkajte u tražilicu IstinaSamoIstina i otvoriti će vam se kanal pa gledajte i uzivajte

Tihobl
3 sati prije

Da sutra rusi kazu- nebo je zeleno
Da kažu- ispalicemo svih 5000 nuklearki za dobrobit svijeta
Puno ljudi bi povjerovali i podržalo ideju

vanja
1 sat prije

Sa ovakvim facama Rusija nema šta da traži.To tamo je zatvoreni sistem,klika.Manje ribe se hapse,a li šojgu i dalje važna figura.O putinu da i ne pričamo.Tamo riba smrdi od repa.U Ukrajini,koliko god je njen put gubitnički,operativno su racionalniji.U Rusiji ako neko pokaže želju da nešto promeni,prođe ko Prigožin,Surovikin bar spasio glavu na ramenima,nebrojeni zatvoreni zbog kritike kao Strelkov.Banka BRIKS a uvela sankcije Rusiji…opšti raspad,Ko još misli da ova mafija u Rusiji može da pobedi u tom sukobu?

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI