Zelenski ‘najveći prodavac u istoriji’

Trump i Zelenski
17 komentara

Vladimir Zelenski snažno želi da Kamala Harris pobjedi na izborima, rekao je bivši američki predsednik Donald Tramp na predizbornom skupu u Pensilvaniji u utorak.

Komentar dolazi nakon što je ukrajinski lider doveo u sumnju tvrdnje republikanskog kandidata da bi mogao brzo da okonča sukob Rusije i Ukrajine. Tramp je insistirao da će reći ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Zelenskom da „sklope dogovor“ o okončanju neprijateljstava.

„Mislim da je Zelenski najveći prodavac u istoriji. Svaki put kada dođe u zemlju, ode sa 60 milijardi dolara”, rekao je Tramp svojim pristalicama. U aprilu su SAD odobrile paket vojne pomoći Kijevu vredan 61 milijardu dolara nakon višemesečnog protivljenja nekih republikanaca. Ukrajinski zvaničnici su navodno zabrinuti da bi Trump mogao smanjiti američku vojnu pomoć.

“On toliko želi da Harris pobijedi na ovim izborima, ali ja bih postupio drugačije – uspostavit ću mir”, dodao je Trump.

Zelensky je Trampove tvrdnje doveo u pitanje u intervjuu objavljenom u nedjelju u časopisu The New Yorker.

“Osjećam da Trump zapravo ne zna kako da zaustavi rat, čak i ako misli da zna kako. U ovom ratu, često, što ga dublje sagledavate, manje razumjete”, rekao je.

Ukrajinski lider se trenutno nalazi u SAD-u, gdje se očekuje da će se sastati s predsjednikom Joeom Bidenom, članovima Kongresa, Kamalom Harris i Donaldom Trumpom, kako bi im predstavio svoj ‘plan pobjede’. Iako detalji o tome nisu jasni, Zelenski je za ABC News rekao da je njegov plan usmjeren na “jačanje Ukrajine” i njene vojske kako bi “pogurali [ruskog predsjednika Vladimira] Putina da zaustavi rat”.Kraj sukoba između Moskve i Kijeva mogao bi biti bliži nego što se misli, smatra Zelenski. “Zato tražimo od naših prijatelja, naših saveznika da nas ojačaju. To je veoma važno”, dodao je.

Trump je rekao da će se “vjerovatno” sastati sa Zelenskim tokom posjete, ali datum nije zakazan.

SADTrumpukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
3 sati prije

Pitanje svih pitanja – koliko dugo će Ukri još slušati bulažnjenja, fantazmagorije i laži predsjednika kojem je istekao mandat i povinovati se odlukama ukrajinskog parlamenta kojem je isto istekao mandat, bankrotirani, uskoro i smrznuti, ovisni o milostinji Zapada u ratu u kojem ne mogu pobijediti kako su zamislili, bez ikakvih pregovora sa drugom stranom jer to njihova vlast ne želi, koliko stotina tisuća ih još mora izginuti? Rat završi ili dogovorom na pregovorima ili kapitulacijom jedne strane.

abc
3 sati prije

Ukrajina je več rasprodana, a Ukrajinaca u njoj sve manje, što je i cilj američkih i britanskih cionističkih židova, da prigrabe što veči teritorij i da bude potpuno izpražnjen od lokalnih domorodaca. Oni finansijski i politički vladaju cjelom zapadu. Z njih su Ukrajinci ionako samo odmetnuti zapadni Rusi i koristan material za potrošnju.

Warrior
3 sati prije

Donald-dao sam Izraelu dio sirije-trump.

Davor Biletić
3 sati prije

Zna qurcni virituozo da nije problem kozu zajebati

Max
2 sati prije

O Zelenskom sve točno.

hitber
2 sati prije

Zelembaći = Lacerta viridis sutra ima razgovor sa ishlapjelim “Bidet-om” i tom prilikom predstavit ce mu svoj “pobjednicki plan”. To bude doslovno ono “j eb e lud zbunjenog”.

lole ribar
2 sati prije

Zelenski zaboravlja ko mu je gazda i kako mu ameri pomazu tako mu mogu odmoci ! Recimo dosta da Trump zaustavi vojnu i obavjestajnu pomoc ili pak “procure” tajni podaci Rusima slucajno i ode Banderistan u jos daleko gore sranje

eks
2 sati prije

Soroš je kupio 200 radio stanica u USA, samo nekoliko nedelja pred izbore u USA. Elita psihopata protiv Trampa sprema prevaru i kradju glasova . Veliki broj imigranata je dobio novac da podrži i glasa za Kamalu Haris .

nastran
1 sat prije

ojačaj me, ojačaj me da budem jak bedak

Srećko
33 minuta prije

Trump je samo iznio činjenicu da je Ukrajina najveća praonica novca , a Zelenski je direktor toga poduzeća .

Alex
31 minuta prije

Ukrajina je prepuna glumaca,lopovskih parazita i korupcije na svim razinama.Vojska im je zak…c,unatoč silnom priljevu novaca i opreme . Zelenilo žica lovu,a budale plaćaju. Život ide dalje.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI