Netanyahu mora biti zaustavljen ‘baš kao Hitler’ – Erdogan

Erdogan govor
12 komentara

Turski čelnik obratio se UN-u, osuđujući izraelsko postupanje u sukobu u Gazi

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pozvao je međunarodnu zajednicu da poduzme mjere protiv “mreže ubojstava” Benjamina Netanyahua, ponovno uspoređujući izraelskog premijera s Adolfom Hitlerom.

U svom obraćanju 79. Općoj skupštini UN-a u utorak u New Yorku, Erdogan je osudio postupke izraelske vlade u Gazi, opisujući palestinsku enklavu kao “koncentracijski logor”.

“Kao što je Hitlera zaustavio savez čovječanstva prije 70 godina, Netanyahua i njegovu mrežu ubojstava mora zaustaviti savez čovječanstva”, rekao je Erdogan. Optužio je Netanyahua da pokušava “cijelu regiju uvući u rat zarad svoje političke sreće”.

Erdogan je kritizirao UN zbog neuspjeha u “sprječavanju genocida u Gazi” i pozvao na reforme kako bi organizacija postala reprezentativnija i učinkovitija. Ustvrdio je da je Vijeće sigurnosti previše fokusirano na interese svojih pet stalnih članica te da ne uspijeva zaštititi međunarodni mir i sigurnost.

Erdogan je optužio zemlje koje bezuvjetno podržavaju Izrael, uključujući i SAD, da su sudionici u nasilju nad Palestincima. Naglasio je potrebu za trenutnim i trajnim prekidom vatre u Gazi, kao i za razmjenom talaca i zarobljenika i nesmetanom humanitarnom pomoći.

Erdogan je ponovio svoju podršku tužbi koju je Južnoafrička Republika podnijela Međunarodnom sudu pravde (ICJ) kako bi se Izrael proglasio odgovornim za njegove navodne zločine protiv čovječnosti u Gazi. Također je naglasio da narod Turske ne gaji nikakvo neprijateljstvo prema narodu Izraela.

“Mi smo protiv antisemitizma na isti način na koji smo protiv napada na muslimane samo zbog njihovih uvjerenja”, rekao je. “Naš problem je politika masakra izraelske vlade. Naš problem je ugnjetavanje i tiranija, baš kao što je bilo prije pet stoljeća.”

gazaIZRAELmasakrPalestinaTayyip Recap ErdoganUN
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija, prva
4 sati prije

Da treba i putin isto.

netko
4 sati prije

i ti također

Mujo
3 sati prije

Udruži islamske zemlje i počisti sa govnima. Nema ti druge.

Warrior
3 sati prije

Zaustavi protok nafte iz Turske za izraelske tenkove ako si bitan!ah da…nebitan si.

Max
3 sati prije

Da treba ga zaustavitit ali Erdogan sjedi na svije stolice.

Subaru avatar
2 sati prije

Koja gluma, isto ko brat mu Nati i onaj klorofilni iz hazarije cvaj.

gigi pinna
1 sat prije

Spin doctor Erdo – iz Azerbajdžana (de facto turske pokrajine) preko Turske Izrael rješava cca 40% svojih potreba za naftom. Izrael ima svoje baze u Azerbajdžanu, blizu granice sa Iranom, i zato i jesu tako uspješni u napadima, terorističkim atentatima – ne znam zašto Iran trpi ta kvislinška govna u svom susjedstvu, koja su i sami šijiti.
Kako je govorio Lažibrko da će Turska ući u Izrael, a bez prestanka ulazi roba (odjeća za I”D”F, hrana), izraelski vojni zrakoplovi slijeću na Cipar, jer su u samom Izraelu vojni aerodromi teško oštećeni, pa ga nema niti čuti ni u vezi toga. Na platnom popisu ima još 100-ak tisuća džihadista u Idlibu i na sjeveru Sirije, prodaje (to radi i Srbija, LOL!) Ukrajini oružje i municiju, crkve pretvara u džamje…, ali ako nije u pitanju Rusija, Zapad i ova impotentna Europa šute li ga šute, štogod da napravi Turska, Izrael i slični.

Srećko
37 minuta prije

Ovo je toliko da se zna kako Turska brine za muslimansku braću ali istovremeno ništa ne poduzima osim praznih priča . Slično se ponaša i Iran .

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI