SAD odgovaraju na Putinov prijedlog nuklearne doktrine

Nuklearni rat
43 komentara

Upozorenje predsjednika Vladimira Putina da Rusija planira ažurirati svoju nacionalnu nuklearnu doktrinu je “neodgovorno”, smatra američki državni sekretar Antony Blinken.

Putin je u srijedu sugerirao da se prema revidiranoj verziji ruske nuklearne doktrine, svaka agresija na zemlju od strane nenuklearne države uz učešće ili podršku nuklearne države može smatrati “zajedničkim napadom” i prijeći nuklearni prag. Predložena izmjena implicira da bi se nova pravila mogla primijeniti na ukrajinski udar duboko unutar Rusije sa naprednim oružjem koje isporučuju SAD, Britanija ili Francuska.

“To je potpuno neodgovorno”, rekao je Blinken u intervjuu za MSNBC u četvrtak, optužujući Putina da je “zveckao nuklearnom sabljom”. On je također sugerirao da su komentari ruskog predsjednika bili loše tempirani, jer se svjetski lideri okupljaju u New Yorku na Generalnoj skupštini UN-a ove sedmice, i pozvao međunarodnu zajednicu da razgovara o “potrebi za više razoružanja, neproliferacije”.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je u međuvremenu objasnio da Putinov predlog da se ažurira nuklearna doktrina ima za cilj da posluži kao upozorenje zapadnim državama o podršci pojačanoj ukrajinskoj agresiji protiv Rusije ili njenog ključnog saveznika, Belorusije. “Ovo je signal upozorenja ovim narodima na posledice njihovog učešća u napadu na našu zemlju raznim sredstvima, uključujući i nenuklearne”, rekao je Peskov i dodao da je siguran da su svi razumni lideri i analitičari shvatili težinu. Putinove najave.

Putin nije precizirao kada će promjene ruske nuklearne doktrine stupiti na snagu.

Prethodno je ruski lider više puta izrazio rezervisan stav po pitanju nuklearnog oružja, navodeći u junu da se nada da se nuklearna razmena između Moskve i Zapada nikada neće dogoditi

PutinrusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
DEBELI ĐURO-ZAGORJE
5 sati prije

Jadni mali Vladek,već godinama on i mali Medvjedev prijete VELIKIM I STARIJIM DEČKIMA KOJI IH SE NE BOJE I NE PLAŠE NIMALO !!!
I ŠTA ĆE SAD ???😁😁😁👍

Ziv je Geza
5 sati prije

Blinken je uvredjen i iznenadjen i pita se, kakva su to pasja vremena dosla,da vise nemogu posteno izbombardirati neposlusnu drzavu demokratskim i pametnim bombama.

AJeTo
4 sati prije

Ta doktrina je samo spin, lančana reakcija ide s njom ili bez nje. Ako se izgubi ravnoteža na ratištu sjetit će se svi kako fuka Šime.

traktor
4 sati prije

Ne znam koje sve zemlje rusija misli napasti nuklearnim oruzjem i koje sve zemlje ce biti time zahvacene, ali znam koja zemlja nakon toga sigurno vise nece postojati. Takoder ako je nuklearna prijetnja jedino sto rusija ima za ponuditi kada joj osvajanje neke zemlje ne ide od ruke, bolje da se to okonca sada nego da se nastavi zivjeti u strahu desetljecima ili stoljecima. Ovakvo djetinjasto ponasanje je glavni razlog zasto je nuklearna bomba nesto sto ne bi trebalo biti dostupno bas svakome. Onaj pakistan se ponasa odgovornije i normalnije od rusije koja sa nuklearnim prijetnjama prestize cak i sj koreju.

denis penis
3 sati prije

“To je potpuno neodgovorno”,ma nemoj!? a tvoji nišanđije(kilavi ukrajinci nemaju ni logistiku ni sposobne ljude) sa podacima dobivenim od satelita, špijunskih aviona i dronova da gađaju po rusiji…to je odgovorno?????

Subaru avatar
2 sati prije

To što Nosferatu sad piskara je da kurvu preplaši nježnikom, koliko tisuća puta je u tri godine to uradio…..

Darko
2 sati prije

Što ovo židovsko smeće Blinken lupeta, sada kada će Rusi uzvratiti na njihove prljave igre sada je to njemu neodgovorno? Neodgovorno je to što je Amerika pod demokratima uništila Ukrajinu i Palestinu a sada to radi i sa Libanom uz pomoć smrdljive fašističke židovske bagre koja ih drži za jaja.

tihobl
1 sat prije

Putin drhti od ovo ostrog odgovora SAD.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI