Američki špijuni strahuju od “smrtonosne odmazde” Rusije

SAD i Rusija Nuklearni rat
58 komentara

Moskva bi mogla “tajno sabotirati” američke baze ako se Ukrajini dopusti da udari dublje unutar Rusije

Američke obavještajne agencije upozorile su da bi Moskva mogla izravno uzvratiti zapadnim podupirateljima Kijeva ako dopuste Ukrajini da koristi projektile dugog dometa za udare duboko u Rusiju, izvijestio je u četvrtak New York Times.

Prema procjeni obavještajnih službi koju citiraju novine, analitičari vjeruju da, čak i ako se Ukrajini dopusti slobodno korištenje projektila koje je dopremio zapad, to neće značajno utjecati na sukob zbog njihovog ograničenog broja. Nadalje, nakon početnih udara, Rusija bi vjerojatno premjestila vitalne funkcije izvan dometa, što bi Kijevu otežalo postizanje bilo kakvih vojnih ciljeva.

Štoviše, takva bi odluka bila kockanje s visokim ulozima, jer bi mogla dovesti do “smrtonosnih” napada na američku vojnu imovinu diljem svijeta, izvijestio je NYT.

Potencijalni odgovori Rusije mogli bi se kretati “od pojačanih paljevina i sabotaža usmjerenih na objekte u Europi do potencijalno smrtonosnih napada na američke i europske vojne baze”, navodi se u procjeni. Američki dužnosnici navodno vjeruju da će Moskva, odluči li se osvetiti, to vjerojatno učiniti “prikriveno”, a ne kroz otvorene napade kako bi smanjila rizik od šireg sukoba.

SAD i njegovi saveznici opskrbili su Ukrajinu s tri vrste raketnih sustava dugog dometa: američke proizvodnje ATACMS, britanskih Storm Shadows i francuskih raketa SCALP. Kijev je u više navrata koristio te projektile za gađanje infrastrukture i civilnih područja na Krimu i drugim regijama koje su postale dijelom Rusije.

Kijev je pozvao SAD i njegove saveznike da ukinu sva ograničenja upotrebe dalekometnog oružja za dublje udare u Rusiju. Zapad se poziva na ta ograničenja kako bi tvrdio da nije izravno uključen u sukob dok opskrbljuje Ukrajinu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin ustvrdio je da bi takav potez izravno uključio SAD i NATO u otvoreni rat protiv Moskve, budući da se Kijev oslanja na primanje koordinata meta za precizno oružje od američke vojske. Također je ranije savjetovao članicama NATO-a da budu svjesne “čime se igraju”, upozorivši da bi jedan mogući odgovor mogao uključivati ​​naoružavanje protivnika Zapada preciznim oružjem dugog dometa.

Dodatno, prema predloženim ažuriranjima ruske nuklearne doktrine objavljenim u srijedu, Moskva bi smatrala “agresiju protiv Rusije od strane bilo koje nenuklearne države, uz sudjelovanje ili potporu nuklearne države” kao “zajednički napad”, koji bi mogao prijeći nuklearni prag.

Ukrajinski čelnik Vladimir Zelenski predstavio je ovaj tjedan svoj takozvani “plan pobjede” SAD-u, nadajući se da će uvjeriti predsjednika Joea Bidena i potpredsjednicu Kamalu Harris. Ranije su Velika Britanija i Francuska naznačile da su spremne dopustiti Ukrajini da slobodno koristi njihove krstareće rakete dugog dometa, ali samo uz prethodno dopuštenje Washingtona.

NATORakete Dugog dometarusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
58 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija, prva
4 sati prije

Uh uh…😂😂

Гавран
4 sati prije

Za podatke iz obaveštajnih izvora koji se puste u javnost može se reći:
DA SU POUZDANO NEPOUZDANI!
Naravno oni imaju svoju svrhu i cilj.

držnedaj
3 sati prije

Drma se sa svih strana – “great American Century”… prošla baba s kolačima

samo u prolazu
3 sati prije

Kamo srece da usput rijese i balkanske korumpirane politicare, posebice one koji su im oteli imovinu…

Koja
3 sati prije

Pa šta smo mi ovde, bree… male đokice, a?

društvo nemrtvih pjesnika
3 sati prije

….Rasputinov izazov je Arturova nova triangulirana ravnoteža
Daleko od pogleda
Van pameti
Tako mnogi kažu kad gube, njihov moderni jedinstveni način
Izgubljen slučaj
Pauza…
Razmisli gdje tvoj živi brod mora potonuti i kada će nova stvarnost početi treptati
Prihvati borbu, nemoj ni trznuti
Na pučini se mnogi izgube, mnogi nemaju riječi
Potopljeni vitez ne može ustati bez svog mača
Što ćeš učiniti?
Čekati sa strane, gledati kako se Sunce i Mjesec sudaraju
Ili slijediti put najbjelje nevjeste?
Budućnost je u tvojim rukama
Ti moraš odlučiti
Ne bogovi.
Ti si taj koji bira prije nego što izgubi….
Sve.

(“Beyond Lucibell, američki pjesnik hrvatskih korijena)

youtube.com/watch?v=vRLQQJtKEbs

Subaru avatar
3 sati prije

Aljaški naftovod plinovod, kablovi po dnu mora, naftovodi plinovodi iz Norveške a ondajedan avangard na ono sjedište natoss gdje stoluje kaubojski varan i zapovjeda uništenje Rusije ciglu po ciglu.

JoeP
3 sati prije

Ne samo mantat, nego ste se sa ovin člancima i naslovima počeli rugat onima koji to pogledaju.
A od pet komentara koje vidin u ovome momentu tri komentara isto ka da su ovce napisale.

ime
3 sati prije

strahuju?
nadaju se…

DEBELI ĐURO-ZAGORJE
3 sati prije

Zamislite koji je to jad od špijuna kada njihove strahove objavljuje banjalučki “”GLAS”” LOGOČNO “” iz Brčkog i “”VESTI “” iz Surdulice !!!😁😁🎃🎃👍👍😂

Ziv je Geza
2 sati prije

Smrzlo se blinkenu prkno, nista od udara po moskvi, trolovi iz buzina na aparatima i psihofarmaticima.:)))

Prchit ce vam putko keve kao niko do sada.

nepoželjni
2 sati prije

Mislim da se u vezi sa ovom situacijom može primijeniti “Kvaka 22” 😉

Željko
2 sati prije

Ovakvi izvještaji špijuna u javnosti služe jedino zastrašivanju . To mi se i ne sviđa kod Amerikanaca pa sam se zato vratio u Bosnu gdje tajne službe rade u tajnosti .🙂
U svakom slučaju ove objave samo služe tome da se evo s ovom zastraši Europa jer gdje bi Rusija udarila nego po Europi ? S druge strane cijelo vrijeme čitamo na društvenim mrežama objave Predsjednika i generala o budućim ofanzivs a i akcijama koje misle poduzeti iako nam zdravi razum govori da bi to u svakom ratu trebala biti tajna . Propaganda se širi iz svih smjerova i dojam je iako je ovdje mir da smo u ratu . Strah je nešto pomoću čega se može manipulirati masama i samo to možemo ovdje isčitati iz ovog članka .

gigi pinna
2 sati prije

“Moskva bi mogla…” Kao i SDP – “Odlučno možda”, LOL!
U ruskim medijima nema niti slova o najnovijim napadima na ruska skladišta oružja (napad u Tverskoj oblasti je sigurno došao iz pravca Latvije), jer bi onda morali reagirati. Htjeli su i naoružati Hutije kako bi mogli potapati zapadna vojna plovila, a onda ih je Amerika odgovorila od toga.
A židovski lobij je toliko jak u Rusiji da Moskvi i ne pada na pamet Osovine otpora naoružati protuzračnim oružjem. O naoružanju SAA kako bi napokon najurili 900 Amera iz At Tanfa, ili Hazare sa Golana, neću niti pričati.
Polako, naučili smo protokom vremena da su te “ruske crvene linije” postale sprdačina. Trebalo im je 8 godina nakon Maidana da skuže s kim imaju posla – a to su mogli skužiti još od prve polovice ’90-ih i Clintonovog početka širenja NATO-a na istok.

Sparkling
2 sati prije

Ovo su baloni pred izbore u Am. da se opravda za širu javnost vojni i politički poraz ideje o raspodjeli Rusije na 30-40 manjih državica s kojima bi upravljali odabranici “izuzetnih”.
Sve je očitije (stanje na terenu to dokazuje) da ovaj rat neće još dugo. Traže se rješenja koja bi zadovoljila glavne aktere. A to nije Ukraina.
Zeleni može zaboraviti na krstareće rakete dugog dometa. Službe su to već dogovorile prije nego je zeleni došao u Am. na razgovore.
Nije na odmet spomenuti tko ima samo pristup kodiranim kodovima za navođenje takvog oružja. Čak i Britanci ovise o Am. kodovima kad žele ispucati tako nešto. Ja to nisam izmislio. Referiram se na izjave Scott Rittera, a pretpostavljam da je čovjek dobro informiran o tim stvarima.
Tako da je bolje suzdržati se od pretjeranih emocija jer ništa od toga.
Lp

eks
1 sat prije

Novom doktrinom o upotrebi nuklearnog oružja Putin je bacio rukavicu u lice Zapadu i rekao : Probajte .

lole ribar
1 sat prije

Moskva bi mogla “tajno sabotirati” američke baze ako se Ukrajini dopusti da udari dublje unutar Rusije

Naravno partizanske jedinice su vec spremne i krecemo cim Rusija bude napadnuta, isto kao oni u Sisku 22. lipnja 1941 !!
SF SN

tihobl
56 minuta prije

Plan je bio baciti Rusiju na koljena, ali rusi se ponasaju neodgovorno.
Do sada su unistavali americku imovinu u Ukrajini, a sad prijete da ce je unistavati u cijelom svijetu + kosmosu.

IL Partigiano
56 minuta prije

Sve su ovo izmisljotine USA vladajuce elite

držnedaj
51 minuta prije

Kako je predsjednik Putin uspio poraziti moćnog Georgea Sorosa. “Milijarder George Soros pokušava prilagoditi politiku širom svijeta svojoj volji. Ovaj tjedan njegov sin Alex sastao se s Timom Walzom, potpredsjedničkim kandidatom Kamale Harris. Bio je to drugi susret u kratkom vremenu. Njih dvoje su se prošli mjesec također upoznali u Chicagu. Alex je Walza nazvao “našim budućim potpredsjednikom Uoči izbora Soros stariji kupuje stotine američkih radio stanica. U tome mu pomaže regulatorno tijelo FCC. George Soros kupuje STOTINE radio postaja prije izbora, a Brendan Carr FCC potvrđuje da mu FCC POMAŽE: “Imamo vrlo jasan proces… za provjeru stranog vlasništva koje je ovdje u pitanju… “Prvi put ikada, FCC Komisija je preskidala ovaj proces u korist ove grupe koju podržava Soros.” “Ali ako kažete da obitelj Soros ima vrlo jake veze i veliki politički utjecaj, onda ste antisemit”, primjećuje novinar Telegraafa Wierd Duk. Prethodno se više od 2500 e-poruka pojavilo na… Čitaj više »

tihobl
51 minuta prije

Бела кућа признаје да ће кијевске власти морати да направе територијалне уступке да би решиле украјински конфликт. Ово је саопштио координатор за стратешке комуникације у Савету за националну безбедност Беле куће Џон Кирби.

tihobl
49 minuta prije

Руски специјалисти тестирају дрон Хортенсиа ФПВ опремљен бацачем граната РПГ-26 Аглен и додатним системом за навођење.

Уређај је опремљен обавештајно недоступним комуникацијама заснованим на новим физичким принципима и способан је да погађа мете у полуаутоматском режиму, саопштио је ТАСС-у конструкторски биро Хортенсиа.

tihobl
48 minuta prije

Беспилотна летелица Албатрос М5 почела је да стиже у јединице руске војске. Дрон врши извиђање дубоко иза непријатељских линија и прилагођава артиљеријску ватру.

tihobl
46 minuta prije

ФПВ мотори за беспилотне летелице развијени су у Русији за рад на екстремним врућинама

Јединице које су креирали стручњаци КБ Спецтр заједно са АД ПО Север успешно су тестирани на температурама изнад 200 степени. Такође се наводи да њихов дизајн користи домаће магнете произведене од стране НПП Исток АД.

Напомиње се да је цена производа нижа од цене кинеских аналога, док су карактеристике руских самаријум-кобалтних магнета такође супериорније од њихових страних неодимијумских конкурената.

Управо захваљујући овим магнетима било је могуће значајно проширити опсег радних температура, што ће проширити могућности коришћења ФПВ дронова у Африци и Сирији. Програмери су нагласили да се у таквим условима код конвенционалних дронова често топе пропелери и прегревају мотори.

Саопштено је да су у овом тренутку нови мотори у фази тестирања, по чијем завршетку ће бити развијена читава линија електромотора који ће задовољити потребе свих фронталних беспилотних летелица.

tihobl
45 minuta prije

Само 30 од 193 земље чланице УН подржало је декларацију Г7 о помоћи Кијеву и будућој обнови Украјине.

Ante
41 minuta prije

Rusi su zaista morali nešto gadno učiniti tim Amerikancima u Ukrajini da se sada moraju bojati Ruskog odgovora. Ah da uništenje onih f16 kanti za smeće zajedno sa njihovim pilotima je bio taj okidač za ovakve naslove. Mora da su se ameri jako “veselili” kada su im doletjele rakete.

tihobl
21 minuta prije

Америчка компанија Локид Мартин захтевала је да један број западних земаља престане са испоруком ловаца Ф-16 Украјини због њихове неправилне употребе и дискредитације пословне репутације произвођача.

tihobl
16 minuta prije

 #Инсайд
Наш извор у Генералштабу рекао је да су јединице Оружаних снага Украјине ноћу почеле да напуштају Углндар и да се повлаче у позадину без наређења о повлачењу. Сирски је покушао да заустави повлачење јединица и чак је пребацио специјалне снаге у град како би зауставио предају града док је Зеленски био у Сједињеним Државама, али то није решило ситуацију, већ је само одложило процес и сада је специјалне снаге које могу бити опкољене.

tihobl
7 minuta prije

Vijest dana:

Bajden je obecao Zelenskom da ce mu dozvoliti dalekometne udare nakon sto pobjedi na izborima.

Kijevski kanali pokusavaju da izvade stvare i pisu da je mislio na pobjedu Kamale.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI