Trump pristaje na sastanak sa Zelenskim

Trump i Zelenski
9 komentara

Bivši američki predsjednik nedavno je optužio ukrajinskog čelnika da je iznio “gadne klevete” na njegov račun

Američki republikanski predsjednički kandidat Donald Trump najavio je da će se sastati s Ukrajincem Vladimirom Zelenskim u petak u New Yorku.

Zelenski se ovog tjedna već sastao s predsjednikom Joeom Bidenom i potpredsjednicom Kamalom Harris, koja je kandidatkinja demokrata za predsjednicu na izborima u studenom. Također je tražio sastanak s Trumpom.

“Sastat ću se s njim sutra ujutro oko 9:45 u Trump Toweru”, najavio je bivši i možda budući američki predsjednik na tiskovnoj konferenciji u New Yorku u četvrtak poslijepodne.

Ranije tog dana, Trump je objavio poruku zamjenika ukrajinskog veleposlanika u SAD-u, koja je prenijela zahtjev Zelenskog za sastankom, na svoju platformu TruthSocial.

“Dragi Donalde, nadam se da si dobro. Sjećam se našeg nedavnog telefonskog razgovora – bio je stvarno dobar”, napisao je Zelenski. “Svi mi u Ukrajini želimo završiti ovaj rat pravednim mirom. A znamo da je bez Amerike to nemoguće postići. Zato se moramo truditi razumjeti jedni druge i ostati u bliskom kontaktu.”

“Znate da uvijek s velikim poštovanjem govorim o svemu što je povezano s vama i tako treba biti”, napisao je ukrajinski glumac koji je postao političar i dodao kako bi “jako volio da do našeg susreta dođe”.

Zahtjev je uslijedio nakon što je Trump kritizirao “male gadne klevete” koje je Zelenski iznio o njemu i njegovom kandidatu za potpredsjednika, senatoru iz Ohaja J. D. Vanceu, u intervjuu objavljenom prošle nedjelje.

Na predizbornom skupu u Sjevernoj Karolini, Trump je opisao Ukrajinu kao “apsolutno izbrisanu” i optužio Bidena i Harrisa da “hrane Zelenskog novcem i streljivom kakvo nijedna zemlja nikada prije nije vidjela”.

“Nastavljamo davati milijarde dolara čovjeku koji odbija sklopiti dogovor”, rekao je Trump, misleći na Zelenskog. “Svaki dogovor, čak i najgori, bio bi bolji od ovoga što sada imamo.”

Donald TrumpSADSastanakukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
M.r H.F
3 sati prije

Da mi je čuti taj razgovor mogu si misliti kako se žuti s kepecom razgovara!!🤔🤔🤣🤣

Pero
3 sati prije

Ako odbije Židova najebo je,ali i on je pod njihovom kontrolom.

Darko
2 sati prije

Trump ako sada ne obriše pod s ovim ukrajinskim smećem onda je i on za kurac..

Max
1 sat prije

Igrokaz.

abc
3 minuta prije

Kad se sastanu, nek Zelenski skine slušalice, da mu gazde nebi diktirale govor, kao i onoj kameli….

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI